Spalvingame Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago gyvenime skaudus tik vaikų klausimas

Ji kalba daug ir greitai, o jis tik šypsosi ir santūriai klausosi. Skirtingi charakteriai, temperamentas ir pomėgiai, bet garsiausi Lietuvos čiuožėjai Povilas Vanagas (47 m.) ir Margarita Drobiazko (45 m.) kartu jau 30 metų, iš jų 17 metų – santuokoje.

 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
  Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
  Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
„Gal būdama 80 metų  įsivaikinsiu visus  vaikų namus“, –  sakė Margarita ir patikino, kad  ne vien vaikai  yra tvirtų  santykių  garantas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
„Gal būdama 80 metų įsivaikinsiu visus vaikų namus“, – sakė Margarita ir patikino, kad ne vien vaikai yra tvirtų santykių garantas.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
30 metų kartu esantys Povilas ir Margarita vadina save giminingomis sielomis.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
30 metų kartu esantys Povilas ir Margarita vadina save giminingomis sielomis.<br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
 Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
  Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
  Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. <br> Fotografuota „Rixos Krasnaya Polyana Sochi“ viešbutyje.
Daugiau nuotraukų (7)

Rūta PERŠONYTĖ

Oct 31, 2017, 5:48 PM

Darnių santykių formulę atskleidė P.Vanagas: „Margarita man kaip neperskaitoma knyga, nepaliauja stebinti. Ji – šeimos galva ir man labai svarbūs jos patarimai.“

Margarita paprieštaravo vyrui sakydama, kad jokios glaudžių santykių formulės jie neišrado. Tiesiog nesmerkia vienas kito dėl trūkumų ir leidžia jausmų aukurui natūraliai liepsnoti.

„Kodėl taip ilgai gyvename kartu? Nėra paaiškinimo. Tiesiog esame giminingos sielos“, – sakė M.Drobiazko.

Rusijoje, Maskvos priemiestyje, gyvenantys čiuožėjai, per metus surengiantys daugiau kaip 200 ledo šou, neseniai rado laiko apsilankyti Lietuvoje. Čia jie rengiasi 16 kartą vyksiančiam ledo šou „Liepsnojantis ledas“. P.Vanagas žadėjo, kad po dviejų mėnesių vyksiantis įspūdingas pasirodymas „Roko simfonija ant ledo“ suburs pasaulyje labiausiai tituluotus čiuožėjus.

Pasaulio ir Europos bronzos medalių laimėtojai iš didžiojo sporto pasitraukė 2006 metais, tačiau jau daugiau kaip 10 metų ledo šou dalyvaujantys ir juos rengiantys sutuoktiniai kol kas nesiruošia atsisveikinti su pačiūžomis.

„Kažkodėl daug kas nori mus išleisti į pensiją, vis klausinėja, kada užsiimsime kuo nors kitu. Yra čiuožėjų, kurie iki 80 metų rengia pasirodymus“, – kalbėjo Povilas ir Margarita, leisdami suprasti, kad energijos ir sveikatos čiuožti nestokoja.

Nors daugybę metų sukasi ant ledo, sutuoktiniai tikino neleidžiantys laiko kartu 24 valandas per parą, kaip daugeliui gali atrodyti.

„Pavyzdžiui, keturis mėnesius vyksta ledo šokių projektas. Mes vienas kito faktiškai nematome, nes čiuožiame su kitais partneriais. Būna, kad kai vienas grįžta namo, kitas jau miega. Gerai, jei pavyksta kartu papusryčiauti.

Kai nėra pasirodymo, užsiimame savo reikalais ir neretai susitinkame tik vakarieniauti. Net būdami namie galime pusdienį vienas kito nematyti. Pavyzdžiui, aš užsiimu skalbimu, o Povilas – žolės pjovimu“, – kalbėjo Margarita.

Čiuožėjai neslepia, kad per ilgus santuokos metus jiems nepavyko išvengti pykčių.

„Esu emocinga, galiu užsiplieksti vien todėl, kad Povilas ant ledo ką nors ne taip padarė. Tuomet galiu ir aštriau ką nors pasakyti, Povilas atsikirs ir aš supyksiu iki rytojaus, gal net pasakysiu, kad mes vienas kitam nusibodome“, – nusijuokė Margarita.

Rusijos spaudoje ne kartą buvo pasirodžiusi informacija, kad Povilas ir Margarita skiriasi, kad esą užmezgė santykius su kitais šokių partneriais. Tačiau sutuoktiniai neigė, kad kada nors buvo priėję prie skyrybų slenksčio.

„Nesantaikos akimirkų buvo daug, nes tiek metų praleidę viename sporte nemažai kartų rimtai pykomės ir išgyvenome įtemptus gyvenimo tarpsnius. Kita vertus, kalbant apie rimtas santykių krizes, gal jų ir buvo, bet aš jų neprisimenu. Mūsų gyvenime vyksta tiek daug gerų dalykų, kad negatyvūs atvejai greitai išsitrina“, – pasakojo M.Drobiazko.

Paklausta, negi per visus bendro gyvenimo metus jų santykių netemdė neištikimybės šešėlis, Margarita emocingai pareiškė, kad šis klausimas yra jų asmeninis reikalas ir to nenorėtų aptarinėti. Po akimirkos moteris paaiškino, kad neištikimybės grėsmė nebuvo iškilusi, nes kai ryžosi įteisinti santykius, abu buvo pakankamai subrendę ir išsilakstę.

„Iki santuokos turėjau daug gerbėjų ir meilės romanų, tad jau buvau tuo pasisotinusi. Kita vertus, gal žmonėms, kurių gyvenimas pilkas ir nuobodus, reikia tam tikrų aistrų iš šalies? Mūsų gyvenimas toks spalvingas ir dinamiškas, tad nėra poreikio megzti romanų. Be to, ant ledo mes išgyvename siautulingas aistras. Šią vasarą sušokome 70 ledo spektaklių „Romeo ir Džuljeta“. Ten ir meilė, ir neapykanta, ir laidotuvės. Po tokio pasirodymo grįžę namo džiaugiamės, kad galime mėgautis ramybe ir gyvūnų draugija“, – kalbėjo M.Drobiazko.

Kai P.Vanago paklausiau, kaip jam pavyko išvengti vidurio amžiaus krizės, kai neretai vyrai sugalvoja daug ką keisti, taip pat ir žmoną, atsakymo sulaukiau iš Margaritos. Anot pašnekovės, gal ir norisi vyrui pakeisti žmoną, jeigu ji panirusi vien į namų ruošos darbus ir pamiršo, ką reiškia būti moterimi, tačiau visai kas kita, jei 47 metų vyrui tenka akylai stebėti, kad jo 45 metų žmonos kas nors nenuviliotų, nes net jauni vaikinai jai rodo dėmesį. Povilas pritarė tokiems žmonos samprotavimams.

Ar jie vienas kitam galėtų ko nors neatleisti? M.Drobiazko vyrui neatleistų, jeigu jis iš namų išmestų šunis ir kates.

„Daug ko galima neatleisti savo partneriui. Bet suvokiu, kad žmogus, su kuriuo pragyvenau 17 metų, žiaurių ar brutalių dalykų niekada nepadarys“, – šyptelėjo čiuožėja.

O kaip ji elgtųsi susidūrusi su partnerio neištikimybe, priklausytų nuo situacijos – būtų svarbu, kaip viskas įvyko ir kodėl, gal ji ir pati buvo kalta.

„Jei su žmogumi pragyvenai daug metų ir vieną dieną sužinai, kad jis kažkodėl pasuko į šoną, tuomet reikia turėti pakankamai smegenų suvokti situaciją ir atleisti. Ir tai – ne silpnumas“, – kalbėjo M.Drobiazko.

Margarita ir Povilas neretai aistringas istorijas pasakoja čiuoždami su kitais partneriais. Bet sutuoktiniai sakė nekeliantys vienas kitam pavydo scenų.

Povilas pusiau juokais pareiškė, kad nesusitvarkęs su pavydo jausmu prieš 18 metų prisipažino šokių partnerei, kad ją myli, ir po metų vedė.

„Daugiau kaip dešimt metų kartu čiuožėme ir apie jausmus negalvojome. Pats nepajutau, kaip manyje ėmė kunkuliuoti pavydas matant, kad Margarita eina su kokiu nors vaikinu į pasimatymą ar į klubą. Ilgai galvojau, kas man darosi, kol supratau, kad tai meilė“, – pasakojo P.Vanagas.

Klausimas apie tėvystę čiuožėjams nėra malonus. Ypač Margarita emocingai reagavo paklausta, gal dailusis čiuožimas buvo stipresnė aistra nei noras susilaukti vaikų.

„Kas nubrėžė kartelę, kada turėčiau susilaukti vaikų? Gal kitais metais pagimdysiu. Kai užsimanysiu, tada ir turėsiu. Ir ne tada, kai kas nors nuspręs, kad man laikas turėti vaikų, o kai pati priimsiu sprendimą. Gal taip nutiks, kai sueis 50 metų, o gal būdama 80 metų įsivaikinsiu visus vaikų namus, – sakė M.Drobiazko ir patikino, kad ne vien vaikai yra tvirtų santykių garantas. – Jei nebūtų jausmų, jei vienas kitą erzintume, jokie vaikai neišgelbėtų.“

Tačiau ir be vaikų čiuožėjai turi kuo rūpintis. Savo meilę jie dovanoja benamiams keturkojams. Šiuo metu sutuoktinių namuose laksto trys katės ir keturi šunys.

„Meilė beglobiams gyvūnams liepsnoja seniai. Man tai jau net ne meilė, o liga“, – nusijuokė M.Drobiazko, svajojanti kada nors atidaryti didelę gyvūnų prieglaudą.

Sutuoktiniai save vadina giminingomis sielomis. Margaritos nuomone, meilės nereikia nei auginti, nei puoselėti, nes ji arba yra, arba jos nėra.

„Jei stengsiesi nuolat ką nors daryti, kad tik neprarastum meilės, po kažkiek laiko patirsi tokią įtampą, jog norėsi nuo visų jausmų pabėgti į laisvą gyvenimą.

Iki santuokos Povilą pažinojau daugiau kaip 10 metų. Per tuos metus jis buvo savimi, aš taip pat.

Nesistengėme vienas kitam patikti. Suprantu, kad viskas gali būti kitaip, kai žmonės netikėtai įsimyli, rodo daugiau dėmesio, bando atrodyti geresni. Tuomet po vedybų bijo sugriauti tą tobulumo mitą – ji bijo pasirodyti be kosmetikos, jis – grįžti namo be gėlių, nes abu žino, kad atidengus tikruosius veidus santykiai gali subyrėti. Mes su Povilu nieko dirbtinai nekuriame, nes vienas kitą labai gerai pažįstame“, – kalbėjo Margarita.

Tačiau Povilas pridūrė, kad nors jo žmona nebijo būti savimi, jos interesai taip dažnai keičiasi, jog jis vos spėja sekti jos pomėgius.

Kažkada Margarita turėjo siuvimo mašiną ir siūdavo sijonus pagal žurnalų iškarpas, vėliau siuvinėjo paveikslus, perdarinėdavo sceninius kostiumus, domėjosi automobiliais, lankė parašiutininkų mokyklą, nors nė karto nešoko parašiutu, kūrė namų interjerą, modeliavo sportinius drabužius, vedė televizijos laidą „Noriu žinoti“, o pastaraisiais metais itin susidomėjo medicinos naujienomis.

„Ji – kaip neperskaityta knyga. Kartais atrodo, kad gyvenu su keliomis skirtingomis moterimis“, – pasakojo P.Vanagas.

Čiuožėjų santykiams netrukdo, kad jų temperamentas ir įpročiai skirtingi. Povilas mėgsta, kai aplinkui švaru, daiktai tvarkingai sudėti. Ir Margarita vertina švarą, bet daiktai namuose gali būti išmėtyti.

„Iš lentynos traukiant megztinį krūva drabužių gali nukristi ant žemės. O aš išlekiu su reikalais galvodama, kad vakare viską sutvarkysiu. Povilas reikalingą drabužį ištrauks taip, kad kiti apdarai liks savo vietose. Bet vyras jau priprato“, – kalbėjo Margarita.

Namų ruošos darbų pora nesiskirsto, kiekvienas daro tai, ką mėgsta ir geriausiai supranta. Povilas – įvairius remonto darbus, prižiūri sodą, gėlynus. O Margarita nuostabiai ruošia maistą, be to, susidomėjo ajurvedine virtuve.

„Mes mėgstame, kad patiekaluose būtų gausu prieskonių. Ajurvedinis maistas, nors ir vegetariškas, labai skanus, egzotiškas, subalansuotas ir sveikas. Tokie patiekalai ypač tinka per pasninką“, – kalbėjo M.Drobiazko.

Čiuožėjai dėl religinių įsitikinimų griežtai laikosi pasninko pagal stačiatikių tradicijas. (Jie susituokę cerkvėje. – Red.) Ilgiausias pasninkas truko apie 50 dienų.

Bet žaliavalgyste, maisto derinimu jie neužsiima.

„Mes sunkiai dirbame fiziškai, todėl pakratytume kojas, jei būtume žaliavalgiai. O jei atvirai, dažnai neturime laiko gaminti maisto. Per gastroles valgome tai, kas mums pateikiama“, – sakė P.Vanagas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?