Naomi Campbell 32 metus ant podiumo lydėjo skandalai, narkotikai ir turtingi vyrai

Juodąja pantera vadinama Naomi Campbell (47 m.) – vienintelis dešimtojo dešimtmečio supermodelis, dar ir dabar nuolat pasirodantis ant podiumo. Kur slypi juodaodės gražuolės ilgametės sėkmės priežastis?

 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell su savo mama.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell su savo mama.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
 N.Campbell.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 2:17 PM

Šalta, bet saulėta žiemos diena Niujorke. Iki interviu su Naomi Campbell pradžios liko dešimt minučių. Ji jau laukė pirmajame viešbučio „The Pierre“ aukšte, dekoratyvine medine sienele atitvertoje patalpoje.

Stilistas dar kartą pataisė supermodelio stambių garbanų šukuoseną. Vieną mobilųjį telefoną Naomi laikė rankoje, kitą buvo pridėjusi prie ausies.

N.Campbell kalbėjo savo šiurkščiu, kiek trūkinėjančiu balsu.

Interviu sukosi apie rasizmą mados pasaulyje, sėkmingą jos beveik 32 metus trunkančią modelio karjerą, vaikystėje perskaitytas knygas ir kaskart išbandomą naują įvaizdį per fotosesijas – tai jai labai patinka.

Ir staiga Naomi tapo visiškai kitu žmogumi. Pakitusios gražuolės nuotaikos priežastis – klausimas apie praėjusių metų „Pirelli“ fotosesiją.

Fotografas Tomas Walkeris nustebino kalendoriaus gerbėjus pateikdamas itin originalią „Alisos stebuklų šalyje“ interpretaciją – vien juodaodžių herojų.

Ar tiesa, kad supermodelis sukūrusi ypatingą atmosferą tarp „Pirelli“ kalendoriaus modelių – juodaodžių, kovojančių prieš rasizmą: Whoopi Goldberg, RuPaulo, P.Diddy?

„To tiesiog nesuprantate ir nenorite nieko žinoti!“ – šaukė Naomi pasikeitusiu balsu.

Ir dar priduria, kad būtent ji, Naomi, fotosesijos kūrimo aikštelėje visuomet sukuria draugišką atmosferą. Ir visiškai nesvarbu, su kuo dirba: ji padeda visiems ir visi padeda jai.

Tokia atmosfera buvusi ir tuomet, kai šalia Naomi buvo jos kolegės supermodeliai Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christie Turlington.

„Nejaugi manote, kad buvome tik būrys lengvabūdžių merginų? Tai netiesa. Visada viena kitai padėjome. Ir taip elgiamės iki šiol!“ – sakė N.Campbell.

Naomi nebūtų buvusi Naomi, jei kiek vėliau nebūtų nutraukusi šio interviu. Dėl kokios priežasties? Ji visuomet ką nors suras.

Šį kartą jai nepatiko, kad reporteris pernelyg arti jos nosies laikė savo mikrofoną.

Dėl to gana juokingai skamba N.Campell patarimas jaunoms kolegėms, darančioms modelio karjerą: likti švelnioms ir nuolankioms.

Bet šiais žodžiais tikrai negalima paaiškinti N.Campbell sėkmės ir karjeros ilgaamžiškumo fenomeno. Juolab kad jauniklėms duotu patarimu supermodelis nesivadovavo.

Juk ir praėjus 32 metams nuo N.Campbell karjeros pradžios, ji vis dar nuolat pasirodo ant podiumo. Nepaisant to, kad juodoji dievaitė pelnė modelio, iš kurio visko galima laukti ir galinčio bet ką iškrėsti, įvaizdį.

N.Campbell – vienintelis dešimtojo dešimtmečio supermodelis, sugebėjęs išsilaikyti kvapą gniaužančiu greičiu skriejančioje mados karuselėje.

Londone gimusią Naomi išaugino tik motina – iš Jamaikos kilusi Valerie Morris. Būsimasis supermodelis tėvo niekada nepažino.

Į viešumą dukterį išstūmė būtent motina. 1978-aisiais, kai jai buvo septyneri, jos motina, šokėja surengė pirmąjį oficialų viešą dukters pasirodymą. Tai buvo Bobo Marley „Is This Love“ dainos vaizdo įrašas.

Jamaikietės vaikui Naomi negalėjo būti nežinoma, kas yra ta marihuana ir į daugybę kaselių supinti plaukai. Bet vėliau per pokalbį su kolege Kate Moss ji prisipažino, kokia siaubinga jai atrodė B.Marley šukuosena: „Nepajutau, kaip pradėjau verkti, nes maniau, kad kaselėse pilna kirmėlių.“

Į išskirtinės išvaizdos mergaitę rimtesnis dėmesys atkreiptas, kai jai buvo 15 metų.

Jau po trejų metų Naomi, pirmoji juodaodė, 1988-aisiais atsidūrė ant prancūziškojo „Vogue“ viršelio. Ir nuo to laiko pasaulis įsiminė N.Campell.

Po 30-ojo supermodelio gimtadienio pasklido kalbų apie jos karjeros pabaigą. Žinoma, jų padaugėjo po gražuolės 40-mečio. Bet prognozės prašovė pro šalį.

2016-ųjų pavasarį, pasidabinusi suknele itin gilia iškirpte, N.Campbell triukšmingai atšventė savo 46-ąjį gimtadienį Niujorko viešbutyje „Dream Downtown“.

Ją sveikino reperis P.Diddy, ritmenbliuzo atlikėjas Usheris, aristokratė Gloria von Thurn und Taxis ir dar 90 kitų įžymių svečių.

Praėjusį rudenį Didžiosios Britanijos leidinys „Guardian“ rašė: „N.Campell žinomumo laipsnis mados industrijoje dabar yra aukštesnis nei prieš 20 metų, kai ji diktavo podiumo taisykles.“.

Kiti modeliai buvo ir yra galbūt gražesni, profesionalesni, nuolaidesni. Bet Naomi madai davė tai, iš ko ši gyvena – emocijas.

Įžymūs vyrai, alkoholis, narkotikai, nevaldomo įniršio proveržiai, muštynės. Ir ne tik. Būta ir meilės, stiprybės, juokingų akimirkų, atkaklumo, užsispyrimo, tvirtumo. Gerų ir blogų juodaodės dievaitės gyvenimo epizodų.

Kad ir kur pasirodytų, N.Campbell visuomet sukelia šurmulį ir prikausto dėmesį.

Štai vienas smagus supermodelio karjeros epizodas. 1993-iaisiais per britų mados dizainerės Viviene Westwood kolekcijos pristatymą Paryžiuje vadinamuosius batus žudikus avėjusi Naomi parkrito.

Atrodo, kas čia tokio! Juk tai nutinka bet kuriam modeliui ir bent kartą gyvenime. Bet nė vienas iš šios nesėkmės taip žavingai ir nevaržomai nesijuokė kaip N.Campbell. Dievaitė ant podiumo sėdėjo išskėstomis kojomis kaip vaikų darželio vaikas.

„Buvo menstruacijos. Ir aš pagalvojau: „O, Dieve, ar esu su kelnaitėmis? Jei ne, matysis mano tampono raištelis“, – vėliau pasakojo N.Campbell.

Ar tokio atvirumo galima tikėtis iš C.Schiffer?

Visu šimtu procentų galima tvirtinti – ne. Šalia N.Campbell visi dešimtojo dešimtmečio supermodeliai atrodė blankūs. Nepasikeitė ir dabartinių podiumo dievaičių spalva.

Itin nustebino praėjusių metų rugsėjį Milane pristatytos „Versace“ mados namų kolekcijos renginys. Savo brolio Gianni Versace 20-osioms mirtiems metinėms paminėti jo sesuo Donatella pasikvietė įspūdingąjį gražuolių penketą.

Skambant George'o Michaelo „Freedom“ garsams, ant podiumo pasirodė auksinės spalvos sukneles vilkinčios C.Crawford, Helena Christensen, Carla Bruni, Claudia Schiffer ir N.Campbell.

Ir kai jos stovėjo viena šalia kitos – nepaprastai gražios, per 40 metų perkopusios moterys, buvo lengva suprasti, kodėl Juodoji pantera yra vis dar mados verslo dalis, o kitos – jau nebe.

Ledo karaliene praminta šviesiaplaukė C.Schiffer visuomet sumaniai rinkosi gyvenimo ir flirto partnerius. Drausmingoji vokietė niekada nebūtų bendravusi su tokio tipo vyrais kaip Liberijos diktatorius Charlesas Tayloras.

Istorija su neapdorotais deimantais – viena įsimintiniausių iš N.Campbell skandalų.

Per vakarienę tuomečio Pietų Afrikos Respublikos prezidento Nelsono Mandelos namuose 1997-aisiais gražuolė susipažino su Liberijos valstybės vadovu Ch.Tayloru.

Jis panoro nustebinti supermodelį neįprasta dovana ir nusiuntė tris nešlifuotus deimantus į modelio kambarį.

Po daugelio metų, kai buvo teisiamas karo nusikaltėlis Ch.Tayloras, supermodelis daug kartų ignoravo teismo reikalavimą duoti paaiškinimus dėl šios dovanos.

Kai to kartą paklausė viena reporterė, į ją N.Campbell paleido kumščius, – ir visa tai įvyko filmuojant televizijos kameroms.

Ar anuomet gražuolė atsitiktinai ar sąmoningai pateko į savo garbinamo N.Mandelos vilą, iki šiol neaišku. Tik viena aišku: dievaitė žavisi įtakingais vyrais.

Pirmasis oficialus N.Campbell draugas – boksininkas Mike'as Tysonas. Paskui ji bendravo su aktoriais Eddie Murphy, Robertu De Niro, George'u Clooney, mados multimilijardieriumi Luca Orlando, „U2“ muzikantu Adamu Claytonu, buvusiu dviejų „Formulės 1“ komandų vadovu, verslininku Flavio Briatore.

2013-aisiais supermodelis išsiskyrė su Rusijos magnatu Vladislavu Doroninu.

Jos noro susilaukti vaikų neišpildė nė viena iš daugybės subyrėjusių partnerysčių. Ir šis faktas jau daugelį dešimtmečių lieka neatsiejama muilo operos „Naomi“ dalis.

Supermodelis – graži, turtinga, įžymi, bet kartais gyvenimas pakrypsta ne ta linkme, kokia jai norėtųsi.

Parengė Ona Kacėnaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.