Olimpinio čempiono Jevgenijaus Pliuščenkos 5 metų sūnus jau susižėrė ne vieną milijoną

Legendinio rusų dailiojo čiuožimo vyrų vienetų pasaulio ir olimpinio čempiono Jevgenijaus Pliuščenkos (36 m.) sūnus Aleksandras jau raižo ledą. Vos penkerių metų berniukas savo gebėjimais jau prilygo jauniams.

Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.<br>Scanpix, asmeninės
Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.<br>Scanpix, asmeninės
Jana ir Jevgenijus savo sūnų nuo pat mažumės pratino prie scenos. Modeliu jis tapo vos išmokęs vaikščioti.<br> Scanpix nuotr.
Jana ir Jevgenijus savo sūnų nuo pat mažumės pratino prie scenos. Modeliu jis tapo vos išmokęs vaikščioti.<br> Scanpix nuotr.
 Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.
 Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.
 Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.
 Aleksandras ant ledo čiuožia ir su savo tėvu Jevgenijumi Pliuščenka.
 Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
 Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
Aleksandras – vienas populiariausių modelių, turinčių agentus Europoje, Azijoje ir Amerikoje.
Aleksandras – vienas populiariausių modelių, turinčių agentus Europoje, Azijoje ir Amerikoje.
 A.Pliuščenka.
 A.Pliuščenka.
  A.Pliuščenka.
  A.Pliuščenka.
 Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
 Neseniai su mama Jana Aleksandras atostogavo Maldyvuose.
 A.Pliuščenka.
 A.Pliuščenka.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2019-05-05 17:52

Dabar šešerių metų Aleksandras, dažniausiai vadinamas Saša, atlieka vienus svarbiausių dailiojo čiuožimo elementų – šuolius. Ledo šou rengėjai svajoja pasikviesti Pliuščenką jaunesnįjį.

Žavaus šviesiaplaukio nuotraukos puošia viso pasaulio žurnalų viršelius, per Japonijos televiziją rodomas Sašos šou gerina visus reitingus.

Savo uždirbtais pinigais jaunasis čiuožėjas išlaiko auklę, vairuotoją ir moka už žaislus. Neseniai jaunasis talentas su savo mama verslininke ir atlikėjo Dimos Bilano prodiusere Jana Rudkovskaja grįžo iš Japonijos.

Tekančios Saulės šalyje berniukas buvo sutiktas kaip nacionalinis didvyris. Su Rusijos vėliavomis, plakatais „Alex“ ir bloknotais, skirtais autografams.

Kur slypi Aleksandro populiarumo Japonijoje paslaptis?

„Šioje šalyje Sašą myli dėl dviejų priežasčių. Pirmiausia jis – dailiojo čiuožimo vyrų vienetų pasaulio ir olimpinio čempiono J.Pliuščenkos sūnus. Be to, turi japonams nebūdingą išvaizdą: šviesūs plaukai ir mėlynos akys. Šioje šalyje jis vadinamas „Sunny Boy“ – Saulės Berniuku“, – sako Aleksandro mama J.Rudkovskaja.

Jau ir į kai kuriuos Rusijos grožio salonus ateina klientai su legendinio čiuožėjo sūnaus nuotrauka. Jie pageidauja tokios pat kaip Pliuščenkos jaunesniojo šukuosenos.

Verslininkei J.Rudkovskajai (44 m.) santuoka su aštuoneriais metais jaunesniu dailiojo čiuožimo meistru J.Pliuščenka – antroji.

Pirmoji – su buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmonos Jelenos Baturinos broliu Viktoru Baturinu. Septynerius metus trukusioje santuokoje J.Rudkovskaja susilaukė dviejų sūnų.

Sėkmės lydima verslo moteris manė, kad jos vyresnieji vaikai išgarsės vienoje ar kitoje srityje.

Anot jos, didelių vilčių su Aleksandru ji nesiejo. Bet taip jau atsitiko, kad jaunėlis gerai žinomas tiek mados versle, tiek dailiojo čiuožimo pasaulyje. J.Rudkovskaja šmaikštauja, kad populiarumu Aleksandras greitai pranoks abu savo tėvus.

Pliuščenką jaunesnįjį populiarumas užgriuvo po praėjusių metų turnė Japonijoje. Tuomet penkerių metų berniukas, kuris ant ledo buvo lygiavertis suaugusiesiems, buvo pakviestas į televizijos kanalo TBS programą.

Darbas modelių versle ir pasiekimai ant ledo J.Pliuščenkos sūnų padarė žinomą ne tik Rusijoje, bet ir Azijoje, Europoje. Nepaisant didelio populiarumo ir dėmesio, Aleksandras yra kuklus ir drovus berniukas.

J.Rudkovskaja prisipažįsta, kad yra griežta mama. Ji įsitikinusi, kad su berniukais reikia elgtis kitaip nei su mergaitėmis.

„Sašą auklėju taip, kaip jo tėvą Jevgenijų auklėjo jo mama. Daugelis mano, kad nedera sakyti: „Neverk, tu juk ne mergaitė.“ Aš manau, kad tai teisingi žodžiai. Ir kai Saša parkrinta ant ledo, nepuolu jo gailėti ir guosti. Berniukas turi būti stiprus, mokėti ištverti ir kovoti su sunkumais.

Mano vyro mama, Sašos senelė, sako, kad savo sūnaus Jevgenijaus gailėjosi, kai jis miegojo.

„Jei nori, kad sūnus būtų stiprus, jį reikia taip ir auklėti.

Taip, tai sportininko auklėjimas. Bet kitaip neįmanoma užauginti čempiono. Tokį pavyko išugdyti mano vyro tėvams. Iš jų su Jevgenijumi imame pavyzdį“, – sako J.Rudkovskaja.

Ji neslepia esanti konservatyvių pažiūrų, senos sovietinės auklėjimo mokyklos šalininkė.

J.Rudkovskaja žino daug pavyzdžių, kai garsių šeimų vaikai, kuriems suteikiama visiška laisvė, yra labai išlepinti.

Daugelis garsenybių veda savo atžalas į šokių ar sporto būrelius sveikatai stiprinti. J.Rudkovskajos įsitikinimu, tai neduoda jokios naudos, vaikai nepajunta, kas yra režimas, dieta.

Į kritiką, kad su vyru itin kietai auklėjanti jaunėlį sūnų, J.Rudkovskaja nekreipia dėmesio, jai nerūpi ir visiškai nesvarbi kitų nuomonė.

Legendinio dailiojo čiuožimo meistro sūnus Aleksandras puikiai išmano prekių ženklus. Ir J.Rudkovskaja, filmuodamasi su sūnumi vaizdo klipe, visada pabrėžia, kuo jis apsirengęs. Ir tai neprieštarauja stipraus vyro auklėjimui?

Pasak jaunosios žvaigždės mamos, ji beveik neperka sūnui drabužių. Jei yra būtinybė, eina į parduotuvę „Zara“.

Visi Sašos drabužiai – dovanos. Daugelis garsių prekių ženklų atsiunčia jam savo naujienas. Juk tai puiki jų gaminių reklama! Ir toks žavus Saša niekada neliks nepastebėtas!

Bet jaunasis talentas niekuomet nepozuoja vilkėdamas tais drabužiais, kurie jam nepatinka.

Jam visiškai nebūtina nuo galvos iki kojų apsirengti garsių prekių ženklų drabužiais. Kad Sašai patinka kokybiški ir gražūs daiktai, jo mama nemato nieko bloga.

Pliuščenka jaunesnysis siekia būti savarankiškas. Praėjusios Motinos dienos proga jis pakvietė mamą kartu nueiti į parduotuvę „Louis Vuitton“.

Ir ten už savo honorarus nupirko jai patikusį lagaminą. Saša labai didžiavosi, kad gali nustebinti ir suteikti savo mamai malonumą.

Savo pirmąjį milijoną Pliuščenka jaunesnysis uždirbo vos pradėjęs kalbėti. Jis – vienas populiariausių modelių, turinčių agentus Europoje, Azijoje ir Amerikoje.

Pastaruoju metu pats tvarko savo „Instagram“ paskyrą. Ir mama pažadėjo Sašai įkelti tik tai, kas jam patinka. Pastaruoju metu jaunasis čiuožėjas susižavėjo fotografija: įamžina pusryčius ir gėles.

Iš kur toks pomėgis? To nežino ir jo mama.

Ar vyresnieji broliai Andrejus ir Nikolajus pavydi, kad jų mama tiek daug dėmesio skiria jaunėliui?

„Pradžioje būta pavydo. Anksčiau vyresnieji juokavo: jei vaikystėje būtų turėję savo „Instagram“ paskyrą, dabar jau būtų įžymybės su reklaminėmis sutartimis. Bet dabar užaugę Andrejus ir Nikolajus jau žavisi Saša.

Ir Saša juos myli, tik liūdi, kad jie mažai su juo žaidžia. Vyresniųjų brolių ir jaunėlio interesai skirtingi. Andrejus ir Nikolajus atsisakė su mumis vykti į Maldyvus. Jau dabar abu rengiasi stojamiesiems egzaminams į Maskvos tarptautinių santykių institutą ir Maskvos valstybinį universitetą. Liko Maskvoje su repetitoriais“, – sako J.Rudkovskaja.

Jaunasis čiuožėjas A.Pliuščenka turi keletą trenerių – dailiojo čiuožimo, choreografijos ir statikos (pusiausvyros būsenos).

9 val. 15 min. Pliuščenka jaunesnysis jau mankštinasi ir apie 17 val. baigia treniruotę.

Tad nieko nuostabaus, kad laikydamasis tokio režimo Saša šiais metais dalyvavo 33 ledo šou – kartu su suaugusiaisiais. Per naujametes šventes kartu su tėvu dalyvavo ledo projekte „Gulbių ežeras“. Per dieną buvo po du pasirodymus.

Saša – mažas berniukas, ir visus sprendimus priima jo tėvai. Bet netruks ateiti laikas, kai tai, ko jis panorės, gali nesutapti su tėvų norais. Nejaugi apie tai nėra pagalvojusi jaunosios žvaigždės mama?

„Saša gimė perfekcionistų šeimoje. Nesprendžiu už jį, įsiklausau į jo troškimus ir visokeriopai padedu jam tobulėti pasirinkta kryptimi. Dailųjį čiuožimą sūnus pasirinko pats. Mums siūlė futbolą ar boksą – pajamos iš šių sporto šakų kur kas didesnės. Bet savo vaidmenį suvaidino genetika. Man nebūtinai turi patikti jo pasirinkimas. Bet toje srityje, kurią pasirinko, jis privalo būti geriausias“, – sako J.Rudkovskaja.

Pasak Sašos motinos, sūnui labiau patinka dalyvauti ne ledo šou, o dailiojo čiuožimo varžybose. Per visus konkursus J.Pliuščenkos sūnus – jauniausias dalyvis.

Bet kartą jis paklausė: „Kodėl visi berniukai tokie aukšti? Kada varžysiuosi su mažyliais?“

Jo tėvas atsakė, kad jis turįs konkuruoti su stipriausiais suaugusiais sportininkais ir būti tarp geriausiųjų: „Juk tu – Jevgenijaus Pliuščenkos sūnus. Kitaip – niekaip.“

Sašai skiriamas išskirtinis dėmesys, bet teisėjai nedaro jokių nuolaidų. Į jo pasirodymus ateina daug žiūrovų ir žiniasklaidos. Bet Pliuščenka jaunesnysis išlieka ramus. Tai – jo tėvo ir trenerio nuopelnas.

Anksčiau apie Pliuščenką jaunesnįjį buvo rašoma daug skeptiškų recenzijų, jį vadino „medinuku“. Dabar tie patys žmonės pripažįsta, kad apsiriko.

Jie jau įžvelgia Sašos ekspresyvumą, ritmo pojūtį, muzikalumą, grakštumą.

Žinoma, dėl to kažkiek kalti ir genai – visa tai būdinga jo tėčiui legendiniam čiuožėjui J.Pliuščenkai. Bet už Sašos sėkmės slypi didžiulis darbas.

Pliuščenka jaunesnysis ant ledo yra įkūnijęs popmuzikos žvaigždę Michaelą Jacksoną pagal jo muziką. Bet po siaubingos reakcijos į skandalingąjį dokumentinį filmą „Paliekant Neverlandą“ ar nebus pakeista jaunojo čiuožėjo pasirodymo programa?

„Buvau asmeniškai pažįstama su Michaelu. Mus supažindino 2006-aisiais Londone per Brunėjaus princo surengtą vakarą. Deja, dabar labai daug kas spekuliuoja didžiojo artisto vardu.

Nenorėjau ir nenoriu žiūrėti šio filmo. Mano požiūris į Michaelą Jacksoną nė kiek nepakito. Dabar pasirodymams Europoje ir Japonijoje parengtas naujas Sašos numeris „Tango Amore“. Organizatoriai reikalavo atsisakyti šokio, susijusio su M.Jacksonu“, – pasakojo Sašos mama.

Ar jaunasis talentas žino, kad dailusis čiuožimas dėl traumų, patiriamų ant ledo, yra pavojingas sportas? Juk jo tėčiui J.Pliuščenkai teko atlaikyti net 15 operacijų.

„Stengsiuosi, kad man taip neatsitiktų“, – sako Pliuščenka jaunesnysis.

Saša nelanko vaikų darželio, visą dieną praleidžia dailiojo čiuožimo akademijoje. Ten atvyksta repetitoriai.

Į mokyklą šiemet Saša dar neis – jam dar laukti pusantrų metų. Mokytis kartu su visais jis negalės – treniruotės. Todėl veikiausiai mokysis pagal individualią programą.

Į namus atvažiuos repetitoriai, o mokykloje jaunoji žvaigždė laikys egzaminus. Jau dabar Saša gerai skaito, kalba angliškai ir domisi daugeliu sričių, sako jo mama.

Apie ką gali svajoti vaikas, kuris turi viską?

„Jau dabar, būdamas šešerių, į klausimą: „Apie ką svajoji?“, nė kiek negalvodamas Saša atsako: „Padaryti keturių su puse apsisukimo akselį ir tapti olimpiniu čempionu.“

Žvelgdamas į savo tėčio apdovanojimus Saša svarstė: „Čia tiek mažai bronzos ir sidabro, bet daug aukso. Keturios olimpiados – keturi medaliai. Būti čempionu labai sunku. Bet aš tikriausiai pamėginsiu.

„Palūkėsim. Man labai norėtųsi, kad sūnaus svajonė išsipildytų“, – sako jaunojo talento mama J.Rudkovskaja.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.