Po skausmingos išpažinties Irma Jurgelevičiūtė ramybę atrado Afrikoje: „Išsilaisvinau“

Dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės (46 m.) gyvenimas ne vienus metus – po didinamuoju stiklu. Skyrybos su garsiu žurnalistu, slapta santuoka su kaliniu, dužusi šeimos laimė, užklupusi klastinga liga, vagystės skandalas ir... ilga tyla. Praeitį ji jau paleido, o nuo persekiojusių demonų sako išsilaisvinusi. Ir tai padaryti padėjo mėnesio kelionė į Pietų Afrikos Respubliką, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Irma Jurgelevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Irma Jurgelevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 8:39 PM, atnaujinta Aug 6, 2019, 9:01 PM

Aštuonerius metus trukusią tylą Irma sulaužė itin skausmingame ir atvirame interviu televizijai. Tada be užuolankų mudu kalbėjomės apie visą jos gyvenimą – pergales bei klystkelius.

Pokalbis išties nebuvo lengvas. Netrūko ašarų, ilgų pauzių ir neįtikėtinai atvirų prisipažinimų.

Šiandien dainininkė nuoširdžiai prisipažįsta tąsyk viešai paleidusi praeities vaiduoklius ir tai jai leido iš naujo atrasti gyvenimo grožį.

Į praeitį šiame interviu nebesigręžiojame, nes visus taškus ji jau sudėliojo. Dabar kalbamės apie ateitį ir naują etapą Irmos gyvenime.

– Artėja 47-asis jūsų gimtadienis. Kokios mintys prieš jį sukasi galvoje?

– Žinote, aš nesu kaip ta lapė iš knygos „Mažasis princas“, kuri laukė laimės ir norėjo žinoti, kada parengti savo širdį susitikimui su ja: „Jeigu, pavyzdžiui, ateisi ketvirtą valandą popiet, aš jau nuo trečios pradėsiu jaustis laiminga. Artėjant tai valandai jausiuosi vis laimingesnė... Ketvirtą valandą pažinsiu laimės kainą.“

Noriu pasakyti, kad negyvenu gimtadienio planavimu ir lūkesčiais, tiesiog to nesureikšminu, esu laiminga šiandieną... (Nuoširdžiai nusišypso.)

Viskas bus taip, kaip ir turi būti, mano širdis atvira ir parengta susitikimui su laime. Mintys? Hm... Man atrodo, kad aš niekada, niekada nepasensiu. (Juokiasi.)

– Esate minėjusi, kad apie dar vieną santuoką nė negalvojate, o širdį saugote tikriems jausmams. Ar yra kažkas, ko nespėjote padaryti per šiuos metus?

– Et, svarbu ne tai, kur sustojai, o kuria kryptimi judi. Manau, kiekvienas norėtų, kad laikas būtų lėtesnis.

Ilgai dirbau ir dirbu su savimi, tad išmokau disciplinuoti savo laiką ir galiu drąsiai pasidžiaugti, kad tai, kas buvo man svarbiausia, padariau viską, iš tikrųjų netgi daugiau... Išsilaisvinau.

Jaučiu viduje kylantį norą studijuoti. Kiek užtrukau su naujos programos kūryba, dėlioju mintis, kuriuo keliu eiti.

Tiesa, vis nerandu laiko parduoti savo buto Kaune, noriu keisti gyvenamąją vietą, bet vėlgi gal tam dar ne laikas?

Ir dar, be sporto, turiu nuostabų atradimą kūnui ir sielai – vandenlentes, bet dėl peties patempimo nespėjau šio sporto gerai įvaldyti.

Na, bet laiko aš dar turiu. Žinau, kad viskas sudėliota iš aukščiau ir niekas niekur nevyksta šiaip sau.

– Ar esate ką nors nuveikusi, kuo didžiuojatės?

– Tikrai taip. Po keleto baimės metų pagaliau prisiėmiau atsakomybę už padarytas klaidas ir jas garsiai pripažinau.

– Ko šiemet palinkėtumėte pati sau?

– Matyti ir džiaugtis ne tik dideliais, bet ir mažais dalykais. Neprarasti to, ką turiu. Išlikti dėkingai. Daug juoktis. Mylėti visa širdimi. Gyventi gyvenimą ir šokti lietuje.

– Po nelengvos viešos išpažinties man beveik mėnesiui išvykote į Afriką. Koks buvo kelionės tikslas?

– Kelionės tikslas ir buvo pati kelionė – pažinti šią tolimą šalį. Man nepaprastai įdomus pasaulis, jo įvairovė, smagu ir įdomu patirti ir išgyventi kelionės sukeliamas emocijas, pajusti žmones ir pamatyti tai, kas nematyta, neragauta, nepatirta.

Visą tekstą skaitykite „Lietuvos ryto“ žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.