Tuomet ir dabar: Kristina Orbakaitė kalbėjo apie vaikystę Šventojoje, lietuvių kalbą ir vyrą

Prieš 21 metus (1998 m. lapkričio 27 d.) „Stiliaus“ žurnalo viršelį papuošė tuo metu ryškiausios Rusijos estrados žvaigždės Alos Pugačiovos (dabar 70 m.) ir lietuvio cirko artisto Mykolo Orbako (74 m.) duktė dainininkė ir aktorė Kristina Orbakaitė (48 m.). Kristinai tada buvo 27 metai.

 Kristina Orbakaitė.<br> LR montažas.
 Kristina Orbakaitė.<br> LR montažas.
Kristina Orbakaitė su vyru Michailu Zemcovu.<br>Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė su vyru Michailu Zemcovu.<br>Instagramo nuotr.
Ala Pugačiova (kairėje) ir Kristina Orbakaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ala Pugačiova (kairėje) ir Kristina Orbakaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kristina Orbakaitė su dukra Klaudija.<br>Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė su dukra Klaudija.<br>Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė.<br>Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė.<br>Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė.<br> Instagramo nuotr.
Kristina Orbakaitė.<br> Instagramo nuotr.
 Kristina Orbakaitė.<br>Scanpix nuotr.
 Kristina Orbakaitė.<br>Scanpix nuotr.
 Kristina Orbakaitė.
 Kristina Orbakaitė.
Nepaisant kalbų apie braškančius Kristinos Orbakaitės ir Michailo Zemcovo santykius, jie iki šiol –pora.
Nepaisant kalbų apie braškančius Kristinos Orbakaitės ir Michailo Zemcovo santykius, jie iki šiol –pora.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 10:05 PM

Su žurnalistais moteris kalbėjo apie nerūpestingą basakoję vaikystę Šventojoje, kur iki ketverių metų gyveno pas senelius ir kalbėjo tik lietuviškai. Kristina vaikystėje buvo pakrikštyta vienoje Kauno katalikų bažnyčioje. Kad A.Pugačiova galėtų su dukra susišnekėti, turėjo išmokti lietuvių kalbos.

Net ir persikrausčiusi gyventi į Maskvą ir pradėjusi lankyti vaikų darželį su vaikais ji bendravo lietuviškai.

Lietuvos scenoje K.Orbakaitė debiutavo 1994-ųjų pavasarį. A.Pugačiova, Vilniaus publikai pristatydama dukterį, pajuokavo, kad Kristina puikiai juda, šoka ir gal kada nors gerai dainuos.

Mergina savo talentą įrodė, kai 12-metė nusifilmavo garsiame režisieriaus Rolano Bykovo filme „Baidyklė“.

A.Pugačiovos žodžiai išsipildė – Kristina sėkmingai ėmė siekti atlikėjos karjeros. Ji yra viena daugiausia uždirbančių Rusijos atlikėjų – už koncertą gauna apie 10 tūkstančių eurų.

Šis interviu vyko viloje Pamaskvyje, priklausiusioje tuometiniam jos gyvenimo draugui ir jos tuo metu pusės metų sūnaus Deniso (21 m.) tėvui verslininkui čečėnui Ruslanui Baisarovui (51 m.). Kristinos sūnus Nikita (28 m.), kurio ji susilaukė su dainininku Vladimiru Presniakovu jaunesniuoju (51 m.), tuo metu buvo antrokas.

Nikitą K.Orbakaitė pagimdė likus keturioms dienoms iki dvidešimtojo gimtadienio. Trejais metais vyresnį V.Presniakovą Kristina įsimylėjo mokydamasi dešimtoje klasėje ir netrukus išėjo pas jį gyventi.

Santykiai baigėsi 1997 metų kovą. Vladimiras paliko sūnaus motiną ir išėjo pas televizijos žurnalistę Jeleną Lanskają – ją 2001 metais vedė.

„Stiliui“ pasakodama apie R.Baisarovą Kristina tikino, kad šis vyras suteikė jai saugumo jausmą, dvasinį komfortą, galimybę pagalvoti apie save ir kūrybą. Tuo metu Ruslanui buvo 30 metų, o Kristinai – 27-eri.

Laukdamasi Deniso A.Pugačiovos duktė iki šešto mėnesio koncertavo, išleido albumą, filmavosi. Kai sūnui sukako du mėnesiai, Kristina pradėjo toliau gastroliuoti. R.Baisarovo reikalavimu sūnus tapo musulmonu ir buvo apipjaustytas pagal visas islamo tradicijas. Kristina tam neprieštaravo. „Noriu kuo daugiau išmokti, maksimaliai save tobulinti, neliūdėti ir įdomiai gyventi, kol turiu šią galimybę“, – prieš 21 metus interviu užbaigė artistė.

2000 metų spalį Kristinos ir čečėno R.Baisarovo santykiai ėmė braškėti. Per naujo K.Orbakaitės albumo „Maj“ pristatymą pramogų komplekse „Kristal“ Ruslanas iškėlė pavydo sceną ir į darbą paleido kumščius. Gydytojai Kristinai diagnozavo nosies lūžį.

Po incidento K.Orbakaitė nutarė išsiskirti su verslininku. Tam pritarė ir A.Pugačiova. Kristina su vaikais persikėlė į buvusį motinos butą Maskvos centre, Tverės gatvėje.

2002 metais Lietuvos ambasadoje Maskvoje K.Orbakaitei buvo įteiktas Lietuvos piliečio pasas. Oficialioje ceremonijoje dalyvavo artistės tėvas M.Orbakas. Kristina pasiliko ir Rusijos pilietybę.

2004 metų pradžioje Kristina su sūnumi Denisu išvyko pailsėti į Majamį.

Sausio 17 dieną K.Orbakaitė su draugais šventė dainininko Igorio Nikolajevo gimtadienį, po to visi persikėlė į naktinį klubą „Mint“.

Ten savo gimtadienį šventė rusų kilmės amerikietis verslininkas Michailas Zemcovas (41 m.). Jis su tėvais iš Maskvos išsikėlė gyventi į Niujorką, kai jam buvo 12 metų, Amerikoje baigė dizaino koledžą. Klube susipažinę Kristina ir Michailas greitai užmezgė romantiškus santykius. Pora juos oficialiai įteisino 2005-ųjų kovo 8 dieną.

K.Orbakaitė Majamyje netgi įsigijo butą, o kai koncertuodavo Rusijoje, Michailas ją lydėdavo gastrolėse. Artistė dėl mylimojo netgi ryžosi plastinėms operacijoms – pasitrumpino nosį ir pasididino krūtinę.

2009 metų vasarą Kristiną užgriuvo nemalonumai. Buvęs gyvenimo draugas R.Baisarovas vienuolikametį sūnų Denisą išsivežė į Čečėniją ir nenorėjo grąžinti. Ruslanas iš sūnaus motinos reikalavo, kad Denisas iki pilnametystės gyventų Maskvoje.

Buvęs K.Orbakaitės partneris nerimavo, kad motina sūnų išsiveš į Ameriką. K.Orbakaitė ir R.Baisarovas kreipėsi į teismą dėl Deniso globos teisių. Grozno teismas priėmė sprendimą: berniukas turi likti su tėvu. Baigęs vidurinę mokyklą Maskvoje Denisas Didžiojoje Britanijoje mokėsi verslo mokykloje ir šiuo metu turi nuosavą verslą – meno terapijos studiją.

Nikita baigė Niujorko kino akademiją. Ten mokėsi ne tik režisūros meistriškumo, bet ir operatoriaus, montažo, garso režisieriaus darbo.

2012 metų kovo 30 d. Kristina Majamyje pagimdė dukterį Klaudiją. Mergaitė iškart tapo amerikiete. Kristinai tuo metu buvo 40 metų. Prieš metus M.Zemcovas žmonai buvo pateikęs ultimatumą: arba juodu keliasi į Ameriką, arba skyrybos.

Tačiau netrukus K.Orbakaitė tapo nėščia, ir pora liko Maskvoje.

Bet kalbos apie K.Orbakaitės ir M.Zemcovo braškančius santykius netilo net ir gimus dukteriai.

Tai, kad Kristina uždirbdavo daugiau pinigų, jos sutuoktinį slėgė. Be to, ir artistė nevengdavo įgelti Michailui, kad jis nėra pakankamai turtingas. Tačiau poros gyvenimas su pakilimais ir nusileidimais tęsiasi iki šiol.

2017 metų liepą K.Orbakaitės ir V.Presniakovo sūnus Nikita, būdamas 26-erių, po dvejų metų draugystės vedė savo mylimąją Alioną Krasnovą (22 m.). Pora gyvena daugiausia Maskvoje. Nikita yra populiarėjančios roko grupės „Multiverse“ lyderis, kuria trumpametražius filmus.

Praėjusių metų pabaigoje susižadėjo ir jaunesnysis Kristinos sūnus Denisas. Jo išrinktoji – Tarptautinių santykių instituto studentė Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.