Pamiršusi praeitį aktorė Inga Norkutė gyvena ateities planais: „Tik pirmyn, svarbu, kad sveikatos būtų“

Aktorė Inga Norkutė (49 m.) kasdien atsiverčia dienoraštį. Kasdien ji sau atsako į klausimus, kaip jaučiasi, kokia norėtų būti, už ką yra dėkinga ar kieno norėtų atsiprašyti šiandien. „Man nesunku atsiprašyti, jei pajuntu, kad noriu. Bet stengiuosi neskaudinti, gyventi taip, kad atsiprašinėti nereikėtų. Jau esu didelė mergaitė ir žinau, kad ne visiems reikia sakyti viską, ką galvoji“, – atviravo aktorė.

Inga Norkutė.<br>Redos Mickevičiūtės nuotr.
Inga Norkutė.<br>Redos Mickevičiūtės nuotr.
Inga Norkutė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Inga Norkutė.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Inga Norkutė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Inga Norkutė.<br>S.Bolnienės nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Norkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Norkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Norkutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Inga Norkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Inga Norkutė.
Inga Norkutė.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2022-02-01 18:12, atnaujinta 2022-05-02 17:58

Šalia Ingos lovos, kad ir kur ji būtų – namuose Šiauliuose ar nuomojamame kambaryje Vilniuje – guli nedidelė knygelė „Dėkingumo dienoraštis“. Moteris ją atsiverčia kasdien. Ir rašo.

„Kasdien turiu atsakyti ir į klausimą, kokia norėčiau būti? Atsakau: pozityvi, laukianti, tikinti, rūpestinga. Laiminga, graži, mylima. Sveika, protinga. Darbinga, geros nuolaikos, nepaisant klaidų. Iškalbinga. Ir taip – kiekvieną dieną.

Tikiu, kad jei paleisiu mintį į visatą, ji ir ateis. Džiaugiuosi, kad gavau dovanų šią knygą. Ji priverčia ne tik stabtelėti, bet ir susimąstyti, kuo gyvenu, kaip jaučiuosi, kas svarbiausia“, – pasakojo I.Norkutė.

Kas Ingai šiandien svarbiausia? Malda, kad vakare nepamirštų. Juk per darbus, būna, nesusirankioja – nuolat bėgdama užmiršta ir save, ir kitus. O viską susirašius susidėlioja ir mintys. Čia pat Inga rašo ir vardus žmonių, kurių norėtų atsiprašyti.

„Labai laiku šis geras daiktas pateko į mano rankas“, – džiaugėsi ji.

Šiuo metu Inga turi kiek daugiau laiko sau, mat serialo „Moterys meluoja geriau“, kuriame ji įkūnija Medą, filmavimai kol kas baigėsi. Tačiau laukia spektakliai Šiaulių dramos teatre, ji sutiko dalyvauti ir televizijos projekte „Muzikinė kaukė“. Be to, atsargiai užsimena apie serialą, kurį pati režisuoja.

Gavusi kvietimą pasirodyti „Muzikinėje kaukėje“ aktorė kiek sutriko – pirmas jos atsakymas buvo neigiamas. Tačiau pasikalbėjusi su draugais ir kolegomis, savo nerimą atskleidusi projekto rengėjams galiausiai ji apsisprendė – čiups šią galimybę už ragų.

„Man patiko būti Baubuke „Kaukėse“ – puikus žaidimas, smagi patirtis, nuotykis. Juk net komisijos narė dainininkė Monika Liu, kuri manė, kad aš – vaikinas, paprašė nuo manęs vaikų!

„Muzikinė kaukė“ – jau kitaip, čia jau nebepasislėpsiu po kauke. Neramu, kad neperspausčiau, kad nebūtų parodija. Bus – kaip bus, tikiuosi, kad bus dar vienas smagus nuotykis.

Esu perfekcionistė, mėgstu laimėti, pasirodyti gerai. Jaudinuosi, išgyvenu, bet neriu!“ – teigė aktorė.

Šiaulių dramos teatre ir televizijos serialuose vaidinanti aktorė tvirta: specifika čia tikrai skirtinga, bet abi veiklos mielos širdžiai. Mąstyti, atiduoti visas jėgas, susigyventi su personažu reikia ir ten, ir ten.

„Vaidmuo, kurį turi atlikti, – tokia mano specialybės forma. Ir nesvarbu, kur jis atliekamas. Žinoma, televizijoje didesni pinigai. Juk parduodi savo veidą. Ant ekrano aktorių dažniausiai burnoja tie, kurių televizija neima arba pakviečia tik epizodiniams vaidmenims.

Visko yra ir teatre, ir televizijoje. Ir teatre būna, kad atėję jauni režisieriai patys nesupranta, ko nori. Režisuoti spektaklių atvyksta ir užsieniečiai, jie nepažįsta, nejaučia aktorių, nėra net matę mūsų spektakliuose. Performansų lygio spektakliai tikrai vargina, jau net erzina“, – kalbėjo garsi aktorė.

27 metai teatre, daugybė vaidmenų – toks Ingos bagažas. O kai režisierius pasiūlo aktorei menkavertį epizodinį vaidmenį, ji jau leidžia sau atsisakyti.

Ji puikiai prisimena laikus, kai režisieriai į Šiaulių dramos teatrą atvažiuodavo specialiai dėl čia vaidinančių aktorių. Jie iš anksto matė, kuris kokiam vaidmeniui tinka, jautė kolektyvą. Ir, pasak Ingos, būtent tokie spektakliai būdavo itin mėgstami publikos ir „šaudavo“ visu pajėgumu.

„Daugelis žino mane kaip serialo „Moterys meluoja geriau“ Medą, bet tie, kurie matė mane teatre, su ja mano vaidybos nesieja. Teatre būta ir dramatiškų, ir gilių, absurdiškų ar net žaismingų vaidmenų.

Meda man artima, smagi, šis vaidmuo sėkmingas jau 14 sezonų. Girdėjau, kad bus ir 15-as. Tiesiog „Santa Barbara“, – šypsojosi Inga.

Dabar ypač išpopuliarėję nuomonės formuotojai, savo gyvenimą demonstruojantys socialiniuose tinkluose. Tačiau nei jų veikla, nei taip uždirbami pinigai Ingos, nors ir gerai žinomos mūsų šalyje, nevilioja. Savo santykį su socialiniais tinklais aktorė vadina „jokiu“.

Neseniai viena kolegė pagyrė I.Norkutės nuotrauką instagrame. Aktorė sukluso – bet šiame socialiniame tinkle ji net neturi paskyros!

„16 tūkstančių sekėjų! Oho! Pasitarėme, ką daryti, jei reikės, kreipsiuosi į atitinkamas instancijas, tikrai nepaliksiu šio reikalo. Parodė man nuotraukas, jau ilgus metus su žmonėmis kažkas bendrauja už mane...

Nuotraukos ten tokios, kokių ir pati neturiu, – su tėčiu sodyboje, su šunimi... Labai keistas jausmas, kai kažkas apsimeta tavimi. Juokiausi, kai aktorių atrankai paprašė nuotraukų. Pasiimkite iš instagramo! Pati tiek neturiu, kiek ten yra“, – stebėjosi Inga.

Laisvesniu nuo darbų metu Ingą džiugina net tai, kad gali išsimiegoti, – nebereikia keltis 6 val. ryto ir skubėti į grimuotojos kėdę, iš kurios – tiesiai į filmavimo aikštelę.

„Kai kasdien vykdavo serialo filmavimai, tikrai gyvenau chaose. Aplink netvarka, o grįžusi vėlai vakare norėdavau tik palįsti po dušu, po pagalve pasidėdavau tekstą, kurį turiu išmokti rytdienai.

Toks jausmas, kad naktis dingdavo, – tik užsimerkei ir vėl reikia atsimerkti. Dabar sau miegu, darausi grožio procedūras, veidas be grimo ilsisi...“ – pasakojo moteris.

Šiandien Inga gyvena ateities planais – viskas, kas buvo, juokėsi ji, jau nuleista į klozetą, o dabar svarbu, kas bus toliau.

„Tik pirmyn, svarbu, kad sveikatos būtų“, – šypsojosi ji.

Kokia būtų tobula I.Norkutės diena? Moteris ilgai nemąsto: jų, tobulų, gali būti įvairių. Tobula diena būna tada, kai sklandžiai praeina vakar suplanuoti darbai. Kai planai nesugriūva. Ji tobula, kai atsitinka tai, ko net neplanavo, – puikus oras, kas nors pasiūlo lėkti į gamtą. Tobula, kai nuvargsta juodai, apgalvoja, ką padarė, ir pajunta, kad viskas einasi harmoningai.

„Nuotaika gera, jaučiuosi puikiai, esu graži – tobula. Pasiteisino nuojauta – tobula. Tobulumui man tikrai nereikia jokių materialių dalykų. Esu toks paukštis, kuris gali jaustis tobulai bet kur, – prisitaikau.

Na, kiek tam žmogui reikia? Kavos, pavalgyti, knygos, darbo, jausmo, kad esi reikalingas. Nepuoselėju materialių svajonių, džiaugiuosi tuo, ką turiu.

Žinoma, jei būtų pinigų, galvočiau, ką su jais veikti, ir tikrai neatsisakyčiau! (Juokiasi.) Tada, matyt, ir poreikiai būtų kiti“, – atviravo aktorė.

Dažnai iš Šiaulių į Vilnių, kur vyksta filmavimai, važinėjanti Inga gerai jaučiasi bet kuriame mieste. Jai namai ten, kur yra darbų.

„Žinoma, mano daiktai daikteliai – Šiauliuose, bet aš kaip ta sraigė su namais pripratusi su lagaminais gyventi. O man kas? Sėdu į traukinį ir atsiduriu ten, kur reikia“, – šypsosi moteris.

Anksčiau Inga keliaudavo nuosavu automobiliu, bet galiausiai jį pardavė. Kam reikalingas daiktas, kuris didžiąją laiko dalį stovi nenaudojamas? Be to, technikai reikia priežiūros.

Moteris džiaugiasi, kad Vilniuje nuomojasi kambarį, kur ją priima su šunimi. Be to, jis – netoli filmavimų vietos, o augintinis Naitas sostinėje džiaugiasi netoliese esančiu Vingio parku.

Karantinas ne vieną privertė sustoti, susimąstyti, pergalvoti savo vertybes ir mintis. Aktorė atvira: užsidarymas namuose jai nebuvo tragedija, renginių ar restoranų visai netrūko, o grožio salonų paslaugų ir nereikėjo, nes nebuvo kur eiti.

„Atsikeldavau kaip Kuzia, susivėlęs naminukas iš animacinio filmo, ir sukdavausi po namus su pižama. Buvo net toks momentas, kai beveik savaitę visas mano gyvenimas vyko lovoje, – skaičiau, rašiau, žiūrėjau, miegojau. Paskui su draugais išvažiavome į Šventąją, prie jūros. Nuėjau iki paplūdimio, o atgal pareiti nebegaliu! Man pakirto kojas! Raumenys nusilpo nuo to gulėjimo. Vienas draugų mane kaip malką užsimetė ant peties ir parnešė! Tada jau grįžusi į Vilnių pradėjau mankštintis – dariau tempimo pratimus, pritūpimus.

Šiaip sportas – visai ne mano, ne, ne! Turiu Šiauliuose ėjimo treniruoklį – tokias ližes – ant jo labai patogu kokį rūbą pakabinti ar paklodę padžiauti“, – kvatojosi Inga.

Moteris džiaugėsi per karantiną galėjusi iš stalčių gilumos ištraukti tai, kas buvo užmesta, pamiršta.

Internete ji peržiūrėjo nematytus spektaklius, perskaitė nebaigtas knygas. Atsirado kūrybinių minčių, o internete – ir bendraminčių: Inga nori išbandyti save režisūroje, televizijoje.

„Buvo labai geras laikas viską strateguoti, susirašyti, susižiūrėti. Susirašėme su dviem merginomis ir pradėjome kurti, po Naujųjų gal jau bus aiškiau, kaip mums pavyko... Atsirado minčių dėl vaikiškų spektaklių, net pradėjau rašyti jiems daineles.

Bendravimas su tėčiu, pokalbiai įgavo gilesnę prasmę. Man buvo labai sveika pabūti su savimi, pagalvoti ir apie save, ir apie kitus“, – pasakojo I.Norkutė.

Dar viena veikla, kurios ėmėsi namuose užsidariusi aktorė, – piešimas kreidelėmis. Ant popieriaus nutūpė piešiniai, tinkami vaikiškų knygų iliustracijoms: sraigė su batukais, šuo – toks kaip savas, tik baltas, vabzdžiai, kirmėlės, drugeliai.

Visą interviu skaitykite naujausiame žurnalo „Stilius“ numeryje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.