Pažėrė patarimų, kaip išsaugoti grožį: svarbus ir seksas

Specialistai sako, kad kiekviena moteris turėtų naudotis trijų specialistų – kosmetologo, endokrinologo ir odontologo – paslaugomis. Bet čia pat priduria, kad svarbiausia – mylėti save. Ir negaili patarimų, kaip pamilti savo išvaizdą, kūną, pagerinti savijautą.  

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 12:17 PM, atnaujinta Sep 2, 2021, 12:25 PM

Prižiūrėti savo išvaizdą ir būti tvarkingai – neatsiejama moters gyvenimo dalis. „20-ies veidą suteikia gamta, 30-ies – lipdo gyvenimas, bet 50-ies juo turime pasirūpinti pačios“, – tai, ko gero, visoms moterims žinomi legendinės mados dizainerės Coco Chanel žodžiai.

Bet retai kuri garsiosios prancūzės frazę pasakys iki galo: „Ir niekas taip nesendina kaip siekimas jaunintis. Perkopusios per 50 metų nė viena nesame jauna. Bet žinau 50-mečių, kurios, būdamos tokio amžiaus, patrauklesnės nei trys ketvirtadaliai savo išvaizda nesirūpinančių jaunų moterų.“

Juk kiekviena turi prižiūrėti savo veidą ir kūną iš meilės sau, saugoti ir išsaugoti tai, kuo apdovanojo gamta. Savimi besirūpinanti moteris – tai ne puošnumas, išmoninga šukuosena, nagų lako spalva ir žiedų (kad ir su „Swarovski“ kristalais) skaičius ant rankų.

Išpuoselėtos išvaizdos moteris ir vilkėdama paprastą, ne garsaus prekės ženklo suknelę ar striukę atrodo patraukliai. Svarbiausia – kūnas, kurio nesigėdijama ir esant Ievos kostiumu. Nepriekaištingi apatiniai, be makiažo spindinti oda, blizgantys, švarūs plaukai, kad ir tik susukti į kuodelį. Ir nuoširdi šypsena. Tokia moteris neprižiūrėtų kojų nagų neslepia po kojinaitėmis, o iš kiek aptrupėjusio rankų ir kojų nagų lako aišku, kad tai viso labo atsitiktinumas.

Su metais turime tokį veidą, kokio nusipelnėme, nes tai – mūsų emocijų atspindys. Apie jas byloja ne tik raukšlės, paburkimai ar juodi ratilai po akimis, susikūprinimas ir net skausmas. Juk nuo vidinės būsenos ir nuotaikų priklauso mimikos raumenų darbas.

Botulino terapija tikrai išlygins raukšles virš antakio ir viršunosės. Tačiau jei pastaruoju metu itin populiari injekcija nugalės ne tik raukšles, bet ir moterį? Tuomet skirtingame aukštyje sustingę antakiai ir nejudanti apatinė amžinai jauno veido dalis sukurs gąsdinantį vaizdelį.

Gal geriau pamėginti kitus būdus, pavyzdžiui, japonių pamėgtą „miyabi“. Rytą reikia pradėti nuo 5–10 min. veido masažo, kuris atpalaiduoja raumenis, sužadina kraujotaką ir normalizuoja skysčių nutekėjimą kūne. Tai padeda išvengti raukšlių, išsaugoti veido ovalą, pašalinti paburkimus, maišelius bei juodus ratilus po akimis ir sumažinti vizitų į kosmetologijos kabinetą skaičių. Dėl pašėlusio gyvenimo ritmo, įtempto darbo grafiko, šeiminių problemų neatskiriamu gyvenimo palydovu tampa stresas. Bet ir ši amžiaus rykštė turi priešnuodžių – seksą, sportą, teigiamas emocijas ir ramų miegą.

Ar būtini vizitai į kosmetologijos kabinetą? Be jokios abejonės. Metai bėga ir ateina laikas, kai įvyksta struktūrinių veido pokyčių, – viršutiniai akių vokai nusileidžia ar nukrinta, veido ovalas tampa neryškus, atsiranda mažesnių ir gilesnių raukšlių. Atrodo, kad pribrendo laikas išganingosioms botulino injekcijoms ar net plastinei operacijai?

Bet geriausias sprendimas – skydliaukės hormonų, antinksčių funkcijos tyrimai, pakankamas makro- ir mikroelementų kiekis, derama mityba. Tai reiškia, kad būtina praverti endokrinologo kabineto duris.

Pastaruoju metu gydytojai vis garsiau teigia, kad hormonų pusiausvyros sutrikimas daro didelę įtaką ne tik sveikatai, bet ir išvaizdai. Pasirodo, estrogeno trūkumas pasireiškia ne tik dažna nuotaikų kaita, galvos skausmais, raumenų nepaslankumu, bet ir sausa, drėgmės stokojančia oda, raukšlėmis, pigmentinėmis dėmėmis.

Kai sumažėja lytinis potraukis, nėra energijos, pasitikėjimo savimi, nereikalingi kilogramai tampa atsparūs bet kokiai dietai, vidinė rankų pusė sudribusi, įprastiniai fiziniai krūviai atrodo pernelyg sunkūs – tai sumažėjusio testosterono lygio požymiai.

Pravartu susirūpinti, kad organizmui nestigtų vitamino D, omega-3 riebalų rūgščių, geležies, atkurti hormonų pusiausvyrą. Tuomet moteris ne tik sveikai atrodys, bet ir jausis sveika.

Būtinas vizitas pas odontologą ar net ortodontą. Daugelis estetinių problemų – neryškus veido ovalas, nukarę abiejų veido pusių audiniai, antra pasmakrė – dažnai susijusios su dantimis.

Netaisyklingas sąkandis veidą padaro neproporcingą, jį vagoja nebūdingos raukšlės. Dėl dantų trūkumo išplaukia veido ovalas. Dėl nudilusių dantų sumažėja apatinio veido trečdalio aukštis, nutįsta klostės nuo nosies sparnelių iki lūpų kampučių, atsiranda raukšlių.

Lūpos vizualiai atrodo mažesnės, kampučiai nusileidžia žemyn. Dėl to svarbu įsistatyti trūkstamus dantis ir susigrąžinti taisyklingą sąkandį.

Kol esame vikrios, greitos, tol esame jaunos – tai seniai žinoma tiesa. Su amžiumi dėl daugelio priežasčių prarandamas eisenos lengvumas. Dėl stuburui ir sąnariams tenkančio krūvio sumažėja erdvė tarp stuburo slankstelių ir sąnarių, išsivysto plokščiapadystė, silpsta padai. Užspaudžiama diafragma, krūtinės raumenys tempia pečius į priekį ir žemyn, pasislenka svorio centras.

Nereikia pamiršti ir psichologinio nuovargio, nenoro bendrauti, gyvenimo tarsi per prievartą, žemos savivertės, neišsakytų, bet atmintyje įstrigusių žodžių, užgniaužtų emocijų, neišverktų ašarų. Juk niekam ne paslaptis, kad kūno gyvybingumas priklauso nuo proto gyvybingumo, troškimo gyventi.

Gerai savijautai pakanka 30–40 min. greito ėjimo, penkių minučių tempimo pratimų ir 20 min. pratimų svorio kontrolei. Net toks paprastas derinys padeda užkirsti kelią raumenų atrofijai, išsaugoti plastiškumą ir greitus judesius. Kuo ilgiau judėsite, tuo ilgiau išsaugosite fizinį aktyvumą.

Jei darbas sėdimasis, būtinos pertraukėles. Gulėdamos taip pat judėkite. Darykite veido masažą, treniruokite vidinius intymius raumenis, masažuokite rankas, padus.

Mityba – svarbiausia sveiko gyvenimo būdo dalis. Sudėjusi žinias apie maistą, sukauptas iš pasaulinio lygmens dietologų, gerontologų, maisto produktų analitikų knygų, kiekviena moteris gali susikurti savo mitybos stilių.

Valgymas du tris kartus per dieną, kalorijų apkarpymas įžengus į brandesnį amžių pailgina gyvenimo trukmę ir suteikia galimybę įsisprausti į senus taip mėgstamus džinsus.

Daugelis moterų mano, kad tinkamas mitybos laikas leidžia valgyti viską, ko širdis geidžia. Taip nėra.

Pagrindinė valgiaraščio dalis turi būti kruopos be glitimo, ankštiniai (pupelės, žirniai, lęšiai, avinžirniai ir kt.), kiaušiniai, žuvis, jūrų gėrybės, daržovės, paukštiena, uogos ar vienas du vaisiai.

Keletą kartų per savaitę – mėsa, rečiau fermentuoto pieno produktai. Mėsainiai, bandelės, duona, tortai turi būti retai kaip ir šventės. Pravartu pamėginti protarpinio badavimo dietą. Žinoma, pasitariant su dietologu.

Šiltas vanduo su citrina – puikus žvalumo šaltinis pradedant dieną.

Mitybos kontrolė – tai ne tik malonumas vaikščioti po paplūdimį vilkint itin drąsų maudymosi kostiumėlį. Juk nereikalingas svoris – ir daugelio ligų priežastis.

Bet antsvorio turinčias moteris galima paguosti – joms nereikia jaudintis dėl veido raukšlių.

Parengė: ONA KACĖNAITĖ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.