Ekstravagantiška ar subtilu: populiariausios kvapų tendencijos ir mados

​„Aromatą rinktis reikia kiekvienam pagal save. Mada ar kvapo populiarumas neturėtų daryti įtakos jūsų pasirinkimui. Iš mados niekuomet neišeis tas aromatas, kuris jums patinka“, – įsitikinusi „Kvepalai Arabia“ savininkė Viktorija Gaidytė.

Kvapų industrijoje besisukanti moteris pastebi, jog lietuviai vis dažniau renkasi prabanga dvelkiančius nišinius aromatus iš Artimųjų rytų.
Kvapų industrijoje besisukanti moteris pastebi, jog lietuviai vis dažniau renkasi prabanga dvelkiančius nišinius aromatus iš Artimųjų rytų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 10:00 AM, atnaujinta Mar 11, 2022, 7:00 PM

Noras domėtis kvepalų vingrybėmis ir įkurti savo parduotuvę paskatino šeima – ne vienerius metus šioje srityje sukosi Viktorijos senelė bei tėvai.

Sėkmingai į kvepalų verslą nėrusią moterį užbūrė rytietiškų kvepalų aromatai. Viktoriją sužavėjo nišiniai visame pasaulyje populiarūs arabiški aromatai, kuriuos ji atsivežė į Lietuvą.

Šiuo rytietišku gėriu moteris nusprendė pasidalyti ir su lietuviais. Pasimėgauti bei įsigyti prabangius ir kruopščiai atrinktus aromatus klientai gali Vilniuje (Odminių g. 11) įsikūrusioje Viktorijos kvepalų parduotuvėje.

Kvapų industrijoje besisukanti moteris pastebi, jog lietuviai vis dažniau renkasi prabanga dvelkiančius nišinius aromatus iš Artimųjų rytų. Tarp populiariausių – ūdiniai bei vaisiniai medienos kvapai.

„Nėra nuostabu, nes kaip ir visi populiariausi pasaulio kvapų ingredientai yra vežami iš Rytų šalių. Vienas iš populiariausių šiuo metu yra agarmedis, kuris vyrauja daugelyje kvepalų. Taip pat daugėja aromatų su rožėmis. Su šia gėlių nata gaminami ne tik kvepalai, bet ir begalė kitų kūno priežiūros priemonių. Nors mūsų šalyje į rožės aromatą buvo žiūrima skeptiškai, tačiau jau po truputį tai imame prisijaukinti. Verta pastebėti, jog ir daugelis Prancūzijos, Italijos parfumerių šį ingredientą vertina ir įtraukia į kvepalų gamybą“, – pasakojo Viktorija.

Pavasarį daugelis renkasi gaivesnius kvapus, tačiau nepamiršta ir rytietiškų, kurie neretai būna kiek lengvesni nei naudoti šaltuoju sezonu.

„Šiais metais vienareikšmiškai populiarumo viršūnėje bergamotė. Taip pat iš mados nedingsta įvairiausi deriniai su mediena. Nors toks aromatas yra kiek intensyvesnis, tačiau daugelis parfumerių moka išpildyti ir paversti šį aromatą švelniu, subtiliu ir daugeliui mėgstamu. Taip pat verta paminėti, jog iš populiariųjų sąrašo niekur nesitrauks citrusinių vaisių aromatai, tačiau jie derinami su mediena. Šis akcentas jiems suteiks gaivumo ir prabangos dvelksmą“, – sako „Kvepalai Arabia“ savininkė.

Viktorija pastebi, jog pastaruosius dvejus metus klientai vis dažniau renkasi tiek vyrams tiek moterims tinkamus nišinius uniseks aromatus.

„Daugelis nišinių rytietiškų produktų po truputį specializuojasi ir gamina uniseks kvapus. Verta paminėti, jog ant moters ir ant vyro odos tas pats kvapas gali kvepėti visiškai skirtingai ir atsiskleisti savaip. Kvapų, skirtų vyrams ir moteris, raginu nebijoti. Jie dabar yra labai madingi“, – pasakojo ji.

Primename, jog visą mėnesį (nuo kovo 7 iki balandžio 7 dienos) visiems kvepalams su kodu arabia1001 galioja 10 proc. nuolaida. Nepraleiskite progos įsigyti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.