Biofitus atskleidžia gražios ir sveikos odos paslaptis

Oda – tai didžiausias žmogaus organas, todėl ji puikiai atspindi tai, kas vyksta viduje. Štai nuo streso gali atsirasti spuogų, o dėl vitaminų ar drėgmės trūkumo oda ima pleiskanoti. Laimė, išmokti gražios ir sveikos odos priežiūros rutinos visiškai nesudėtinga – tereikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. Kaip pasirūpinti odos poreikiais ir kokių medžiagų jai reikia, atskleidžia Biofitus maisto papildai.

Gera savijauta ir puiki odos išvaizda yra glaudžiai susiję tarpusavyje.
Gera savijauta ir puiki odos išvaizda yra glaudžiai susiję tarpusavyje.
Biofitus hialurono rūgštis.
Biofitus hialurono rūgštis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 12:05 PM

Subalansuotas dienos režimas

Gera savijauta ir puiki odos išvaizda yra glaudžiai susiję tarpusavyje. Tikriausiai pastebėjote, kad prastai išmiegojus ir paakiai labiau pabrinkę, ir oda linkusi į sudirgimus. Jei norite išlaikyti odos grožį ir sveikatą, susikurkite dienos režimą ir stenkitės jo laikytis: skirkite laiko ne tik darbui, bet ir atsipalaidavimui, o svarbiausia – geram miegui.

Per parą reikėtų miegoti 7–9 valandas, tačiau labai svarbu eiti gultis panašiu metu – taip organizmas pripranta prie poilsio laiko ir pradeda gaminti melatoniną. Miego metu odoje vyksta įvairūs regeneraciniai procesai, todėl geras poilsis yra labai svarbus tiek jos išvaizdai, tiek atsparumui išorės veiksniams.

Tausokite savo odą

Nors daugiausiai reikalingų medžiagų oda gauna iš vidaus, kremai taip pat naudingi. Ypač svarbi apsauga nuo žalingo saulės spindulių poveikio – kremą su SPF naudokite ne tik tada, kai deginatės, o kiekvieną dieną. Jis padės odai apsisaugoti nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio, kuris lemia greitesnį raukšlių susidarymą, pigmentaciją ir kitas odos problemas. Rinkitės kremą, praturtintą drėkinamųjų ir maitinamųjų savybių turinčiais ingredientais, turintį bent SPF15 apsaugą – jos pakaks, jei priešais saulutę neleisite daug laiko.

Suteikite odai tai, ko jai reikia

Kalbant apie gražią odą itin dažnai linksniuojamas kolagenas ir hialurono rūgštis. Tai papildai, kurie turėtų suteikti jūsų odai gražią sveiką išvaizdą, tačiau svarbu juos tinkamai pasirinkti. Biofitus pataria atkreipti dėmesį, kaip kolagenas buvo išgautas, koks jo šaltinis. Odos poreikius geriausiai atitinka jūrinis, iš žuvies išgaunamas kolagenas, kurį organizmas lengvai pasisavina. Taip pat svarbu žinoti, kad odai tinkamiausias yra I ir III tipo kolagenas.

Norint džiaugtis jaunatviška ir sveika odos išvaizda, nemažiau svarbi ir drėgmė. Hialurono rūgštis svarbus odai maisto papildas, kuris padeda išlaikyti drėgmę ląstelėse. Sausa oda atrodo prasčiau, praranda apsaugines savybes, nuo sausumo net gali atsirasti raukšlelių, todėl tinkamas drėkinimas yra itin svarbus.

Atkreipkite dėmesį ir į maisto papildų sudėtį – kuo daugiau kolageno ir hialurono, tuo maisto papildas bus efektyvesnis. Pavyzdžiui, Biofitus kolageno ir hialurono komplekse atitinkamai yra 10 000 mg ir 50 mg veikliųjų medžiagų.

Odos grožis kyla iš vidaus

Sveika ir subalansuota mityba – geros savijautos ir sveikatos pagrindas. Ji svarbi ir odai, tad pasirūpinkite, kad kasdieniame racione būtų visų reikalingų medžiagų, vitaminų bei mineralų. Nepamirškite kasdien valgyti šviežių vaisių ir daržovių, venkite nesveiko ir riebaus greito maisto.

Taip pat nepamirškite, kad odai reikia drėgmės. Kasdien turėtumėte išgerti apie porą litrų vandens, tačiau vardan odos grožio taip pat verta pasimėgauti ir arbata. Rinkitės žaliąją arba baltąją arbatą – šių rūšių arbatžolėse yra medžiagų, kurios naudingos odai, detoksikuoja ir padeda odos ląstelėms įveikti kasdienį stresą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.