Patarimai moterims Kovo 8-osios proga: kaip tinkamai pasirūpinti savo odos sveikata ir grožiu

Atėjus pavasariui, dažna moteris skuba spręsti per žiemą atsiradusias ar jos metu užmirštas odos ir plaukų problemas bei ieško pagalbos. „Camelia“ farmacijos specialistė Karolina Vėgėlė vardija, kokių nusiskundimų turi pacientės bei kokios galimos jų priežastys, taip pat pataria, kaip pavasarį tinkamai pasirūpinti savo odos sveikata bei grožiu.

 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf.com nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf.com nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf.com nuotr.
 Asociatyvi nuotr.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 10:52 AM, atnaujinta Mar 8, 2023, 10:58 AM

„Viena dažniausių moterų įvardijamų problemų – papilkėjusi ir drėgmę praradusi veido, kūno bei galvos oda. Neretai jos skundžiasi ir bėrimais veido, nugaros ar krūtinės srityse, taip pat suintensyvėjusiu plaukų slinkimu, atsiradusiu galvos niežuliu bei pleiskanomis. Visos šios problemos tampa labiau matomos vos tik pasirodo pirmieji saulės spinduliai, o jas ilgą laiką ignoruojant, gali mažėti pasitikėjimas savimi, tačiau svarbu pabrėžti tai, kad jas įmanoma sėkmingai koreguoti ir galiausiai išspręsti. Tereikia naudoti tinkamas priemones ir pirmųjų rezultatų laukti ilgai neteks – teigiamas efektas išryškės per kelias savaites“, – aiškina K. Vėgėlė.

Priežastys ir klaidos

Moterų įvardijamų problemų priežastys – įvairios. „Kalta“ gali būti žiemą pasireiškusi alergija šalčiui, sausas patalpų oras ar nepilnavertė mityba, tačiau dažniausiai problemos atsiranda dėl aplaidumo ar netinkamai parinktų ir naudojamų priemonių.

„Šaltuoju metų laiku, kol kūną dengia storas drabužių sluoksnis, dalis moterų nekreipia dėmesio į atsiradusį odos išsausėjimą, tempimo jausmą ar juos pastebi, bet tikisi, kad tai praeis savaime. Dažnos ir kitos klaidos – žema kaina ar reklama susigundžiusios moterys neretai naudoja tarpusavyje nesuderinamas kosmetikos priemones, per mažai koncentruotas ar visiškai netinkamas jų odos tipui ir būklei“, – teigia specialistė.

Pataria, į ką atkreipti dėmesį

K. Vėgėlė kviečia moteris nebūti aplaidžioms ir norint savo grožį puoselėti tinkamai, rinktis atidžiai – tai padaryti galima ir pasikonsultavus su specialistu. Pritaikyta kasdienė priežiūros rutina padės išvengti nemalonių būklių paūmėjimo, o parinktos priemonės derės tarpusavyje, bus kokybiškos ir tinkančios individualiai. Tai reiškia, kad išsvajotos išvaizdos puoselėjimui reikės mažiau priemonių, o išvengus nevykusių pirkinių kaupimo spintelėse ar perdėto išlaidavimo, pavyks ir sutaupyti.

„Jeigu norite priemones išsirinkti savarankiškai, įsitikinkite, kad jos patvirtintos dermatologų, o jų veiksmingumas ir saugumas įrodytas atlikus klinikinius tyrimus. Taip pat labai svarbu įvertinti, ar priemonė neskleidžia aštraus kvapo, nes tai leis iki minimumo sumažinti sudirgimų tikimybę“, – pataria farmacijos specialistė.

Kaip puoselėti grožį veide?

Norint pasirūpinti savimi, pirmiausia reikia per parą išgerti bent 1,5–2 litrus vandens, kuris veikia kiekvieno iš mūsų grožį ir sveikatą. Kartu su šiuo įpročiu, reikėtų propaguoti ir kitą – užtikrinti sveiką ir subalansuotą mitybą, į racioną įtraukiant geruosius riebalus, kurių gausu avokaduose ar kokybiškuose natūraliuose valgomuosiuose aliejuose. Taip pat reikia praturtinti organizmą natūraliais vitaminais ir antioksidantais, kurių gausu morkose, kopūstuose, pupelėse, žalumynuose bei uogose.

„Ne mažiau svarbu užtikrinti tinkamą veido priežiūros rutiną ryte ir vakare, nes gražios odos paslaptis, nepriklausomai nuo jos tipo, yra švara ir drėkinimas. Dėl šios priežasties rytą visada reikėtų pradėti veido prausimu, po to jį tonizuoti toniku ar pasirinkta migla.

Kol oda drėgna, reikėtų naudoti pagal odos tipą pritaikytą serumą (su hialurono rūgštimi tinka visiems tipams), o po jo tepti veido kremą. Nepriklausomai nuo metų laiko, jo apsaugos nuo saulės faktorius turėtų siekti SPF 20 – tai itin svarbu, nes visus metus aktyvi saulės spinduliuotė yra pagrindinė odos senėjimo priežastis“, – aiškina K.Vėgėlė.

Ji tęsia, kad vakare svarbu veidą prausti du kartus – pirmąjį kartą, kad miceliniu vandeniu ar specialiu valikliu pašalintume makiažą ir antrąjį, kad prausikliu su pieno, glikolio ar azelaino rūgštimis nuplautume negyvas odas ląsteles. Po to reikėtų tepti serumą ar ampulės turinį su aktyviomis medžiagomis, pavyzdžiui, retinoliu, rūgštimis ir vitaminais.

O šių aktyvių medžiagų „užrakinimą“ geriausia atlikti vakaro rutiną užbaigiant naktiniu veido kremu. Dvejojančioms dėl priemonių suderinamumo, patariama rinktis vieno gamintojo ir tos pačios linijos gaminius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.