Odos priežiūros pavasaris: kaip pakeisti rutiną?

Pavasaris pamažu įsivažiuoja, vis dažniau norisi išeiti laukan ir mėgautis saulės spinduliais. Kad ir kaip būtų malonu, kartais odą ištinka šokas – ši dar labiau šerpetoja, paberia spuogeliais. Tiesa ta, kad pajutus pirmuosius temperatūros šuolius į pliusą, derėtų pradėti rūpintis veido odos priežiūros rutinos pokyčiais – atsižvelgiant į savo odos tipą, pasirinkti tinkamą veido kremą, apsaugą nuo saulės ir nepamiršti retkarčiais pasinaudoti šveitikliu. Kaip pakeisti veido odos priežiūros rutiną, kad ši ne tik patenkintų poreikius, bet ir palepintų?

Veido oda.
Veido oda.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 12:17 PM

Veido kremo konsistencija

Ne paslaptis, jog žvarbus žiemos oras neretai priverčia odą šerpetoti, rausti, sausėti – tada renkamės keramidais ir kitomis medžiagomis praturtintus riebesnės konsistencijos kremus, dažniau naudojame kaukes prieš miegą, kad drėkinimas vyktų ir poilsio metu. Tai ypač aktualu sausos odos savininkams, mat šalti orai tampa tikru išbandymu. Nesvarbu, kokiam tipui priklauso jūsų oda, šylant orams pamąstykite apie lengvesnės konsistencijos kremą, kad oda neapsunktų ir nepadaugėtų bėrimų ar kitų problemų. Tokiais atvejais, riebiaodžiams ar mišriaodžiams puikiai tiks gelinis kremas, o jautrios ir sausos odos savininkams – normali, įprasta tekstūra be per didelio kiekio drėkinamųjų aliejų. Atšilus orams netinkamas kremas gali apsunkinti odą ir priversti jausti nemalonų lipnumo jausmą, tad tinkamas kremo pasirinkimas – svarbus žingsnis modifikuojant bet kokią veido odos priežiūros rutiną.

Stipresnis SPF

Galbūt pasirodys netikėta, tačiau SPF kremą nuo saulės derėtų naudoti ištisus metus, net ir žiemą. Saulės spinduliai – labiausiai odos senėjimą skatinantis faktorius, tad norint kuo ilgiau išlaikyti ją glotnią ir stangrią, toks kremas visada turėtų būti kiekvienoje veido odos priežiūros rutinoje. Kaip bebūtų, žiemą pasirinkus riebesnį veido kremą, kartais SPF 50 keičiame į SPF 30, tačiau orams vėl šylant derėtų kuo skubiau grįžti prie stipresnio varianto. Šis produktas turėtų būti paskutinis rutinos žingsnis – jei ant jo užtepsite kitą priemonę, saulės spindulių blokavimas nebus toks efektyvus.

Šveitikliai

Kai visą žiemą odą lepinote riebesniu veido kremu, įsivažiuojant pavasariui svarbu ją gerai ir atsakingai nušveisti – taip pašalinsite bet kokius užsilikusius nešvarumus, negyvas odos ląsteles ir paskatinsite naujų gamybą, dėl ko oda žvilgės ir bus pasiruošusi pakitusiems rutinos žingsniams.

Jautresnės odos savininkams šveitikliai su granulėmis gali būti pernelyg aršūs, tačiau susirūpinti derėtų ir kitiems odos tipams: per dažnas tokių šveitiklių naudojimas gali sukelti kapiliarų mikroįtrūkimus, dėl ko pastebėsite mažas, tačiau gana ryškias žymes odoje. Žinoma, visiškai atsisakyti šių produktų niekas neliepia – tereikia pažinoti savo odą ir nepadauginti. Riebios ar mišrios odos savininkams visiškai užtenka vos karto per savaitę, o štai sausoms ir jautrioms odoms geriau rinktis cheminius šveitiklius, kuriuos dažnai galima naudoti tiesiog užlašinus pipete. Vėlgi, svarbu pasirinkti tinkamas rūgštis ir jų koncentraciją, o po jų būtinai pasitepti SPF kremu.

Žinant, kuo naudingi esminiai veido odos priežiūros rutinos žingsniai, belieka išsirinkti jūsų odai tinkamiausius variantus. KlipShop el. parduotuvėje viską rasite vienoje vietoje: veido kremai, SPF apsauga, šveitikliai ir daugelis kitų populiarių prekių ženklų priemonių pasiekiami vos keletu pelės paspaudimų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.