Norite užpildyti raukšles ir atkurti elastingumą? Pasitikrinkite, ar teisingai prižiūrite savo brandžią odą

Senėjimas – tai natūralus procesas, kurio negalime išvengti. Kaip ir visas mūsų organizmas, taip ir oda, bėgant laikui sensta. Brandi oda pasižymi didesniu sausumu, jautrumu, todėl tinkama veido priežiūros rutina būtina. Kuo anksčiau pradėsime teisingai puoselėti odą, tuo ilgiau džiaugsimės geresniais rezultatais ir taip sulėtinsime bendrus odos senėjimo požymius.

Brandžios odos priežiūra.<br>123rf nuotr.
Brandžios odos priežiūra.<br>123rf nuotr.
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai.
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai.
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai.
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai.
Daugiau nuotraukų (3)

Rūta Kulbokaitė

Jun 2, 2023, 8:00 AM

Gyvenimo būdo įtaka odos grožiui

Pastebima, kad bendrasis odos senėjimas prasideda sulaukus 25 metų amžiaus. Visuose odos sluoksniuose prasideda pokyčiai, kuriuos lemia įvairūs išoriniai ir vidiniai veiksniai. Genetinis polinkis, nuolatinis stresas, mažėjantis hormonų estrogenų lygis yra dažniausi vidiniai faktoriai, lemiantys senėjimo procesų spartą.

Bendrąjį odos senėjimą itin veikia ir mūsų gyvenimo būdas. Cigaretėse esantis nikotinas ir kitos cheminės medžiagos bei pernelyg intensyvūs saulės spinduliai gali pažeisti odoje esantį kolageną ir paveikti jos struktūrą. Gyvenimo būdo veiksniai nulemia oksidacinį stresą, kurio metu odoje formuojasi laisvieji radikalai. Tai molekulės, kurios kenkia ląstelių struktūroms, jas silpnina ir mažina elastino bei kolageno kiekius. Dėl šių veiksnių bendrasis odos senėjimas vyksta sparčiau: pastebimos raukšlės ir smulkios raukšlelės, odos blausumas, sumažėjęs elastingumas ir apimtis.

Odos senėjimo procesus galima valdyti tik kompleksinėmis priemonėmis: subalansuota mityba, žalingų įpročių atsisakymu, poilsiu, apsauga nuo saulės ir tinkama veido odos priežiūros rutina.

Brandžios veido odos priežiūros žingsniai

Pirmas žingsnis: prausimas ryte ir vakare. Teisingas odos valymas ir paruošimas gali pagerinti kitų kosmetikos priemonių veiksmingumą. Brandžiai odai rekomenduojama rinktis švelnius, nesausinančius makiažo valiklius, pienelius ar kreminius prausiklius. Po prausimo odą svarbu nepamiršti nuvalyti toniku, kuris sureguliuos jos pH, atgaivins ir pagerins kitų priemonių įsisavinimą.

Antras žingsnis: aktyvi priemonė ryte ir/arba vakare. Brandžios odos priežiūra bus intensyvesnė į rutiną įtraukus veido serumus. Tai aktyvios, gilesnės skvarbos kosmetikos priemonės, dažniausiai pritaikytos konkrečiai odos problemai spręsti. Serumai pasižymi didesne aktyviųjų medžiagų koncentracija negu veido kremai, tad oda puoselėjama dar labiau. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity 3D serumo sudėtyje yra inovatyvus didelės ir mažos molekulinės masės hialurono rūgščių derinys, tiamidolis bei arktiinas. Ši priemonė pritaikyta kovai su pagrindiniais odos senėjimo požymiais: hiperpigmentacija, raukšlėmis ir elastingumo stoka.

Trečias žingsnis: odos drėkinimas ir apsauga nuo saulės. Po veido serumo odą būtina padengti kremu. Vakarinėje veido priežiūros rutinoje reikia rinktis maitinantį kremą, kuris pasirūpintų oda nakties metu. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity naktinis kremas savo sudėtyje turi arganų aliejaus, tad šis lipidų gausus ingredientas skatina odos atsinaujinimą ir suteikia jai lygumo.

Saulės spinduliai daro itin didelę žalą mūsų odai, todėl ryte privaloma naudoti kremą su apsauginiais SPF filtrais. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity dieniniai kremai papildyti SPF15 arba SPF30 bei UVA filtrais, papildomai saugančiais nuo UV spindulių sukeliamo ankstyvo senėjimo ir raukšlių gilėjimo. Taip pat šis kremas tinkamas naudoti kaip makiažo bazė.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linijos priemonės yra specialiai sukurtos brandžiai odai ir yra skirtos tiems, kuriuos vargina senatvinės dėmės, gilios raukšlės ir elastingumo stoka.

Atsinaujinusiose veido kemų ir serumo formulėse esantis tiamidolis yra patentuota medžiaga, veikianti pagrindinę hiperpigmentacijos atsiradimo priežastį. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad jis sumažina senatvines dėmes, o naudojant reguliariai apsaugo nuo pakartotinio jų atsiradimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.