Kaip namų šeimininkei virsti ponia?

Naujoji buržuazija siekia išlaikyti pagarbą klasikinei madai, bet kad ji neįgautų per daug griežto stiliaus, netaptų nemadinga ar nuobodi. Senųjų laikų klasikinį stilių mėgstančių, elegantiškų, išsilavinusių buržuazijos atstovų drabužinėse galima rasti nuostabių apdarų, tačiau priderinti prie kai kurių kitų drabužių jie nublanksta.

Imkite pavyzdį iš legendinės Coco Chanel - nešiokite perlų vėrinius.<br>AOP nuotr.
Imkite pavyzdį iš legendinės Coco Chanel - nešiokite perlų vėrinius.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 18, 2015, 8:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:56 PM

Jei drabužiai sukelia mokyklinio stiliaus asociacijas, siluetas iš karto atrodo ne itin dailiai, o kartais net kvailai. Tokius drabužius reikėtų nukreipti nuo įprastos jų dėvėjimo trajektorijos, juos tinkamai bei protingai nešioti ir mokėti suderinti.

Taip, buržuazinio stiliaus drabužiai gali jums suteikti žavesio. Jais pasipuošusios galite atrodyti net ir labai seksualiai. Ne veltui buržuazijos aprangos kodus erotizavo fotografas Helmutas Newtonas, kinematografas Claude’as Chabrolis, mados kolekcijų kūrėjai.

Su jais madinga nebūsite

– Paauksuoti auskarai iš (tikro ar netikro) perlamutro. Jie gali būti nuostabiai gražūs, jei yra vintažiniai, ir visai niekam tikę, jei pagaminti iš netikro perlamutro ar paauksuoto metalo (tokie, kokius kartais matome masinės prekybos vietose). Jie atrodo gerai derinami su šeštojo dešimtmečio amerikietiško buržuazinio stiliaus drabužiais. Tačiau griežtai tarsime „ne“, jei iš kartos į kartą keliavusius šeimos auskarus segėsite prie džinsų ir šepečiu bei plaukų džiovintuvu suformuotos šukuosenos.

– Plačios plaukų gumutės iš aksomo. Joms pateisinimą rasti sunku. Tai bjauru, ir taškas, neverta net diskutuoti.

– Kostiuminis sijonas su skeltuku. Jei sijonas gerokai virš kelių, akis tuoj pat krypsta į šią kūno dalį, kuri retai kada būna daili ir dažnai putlutė. Ne veltui Gabrielle Chanel buvo įsitikinusi, kad moteris niekada neturėtų atidengti kelių. Tokiu sijonu sumažinamas siluetas. Mums labiau patinka, kai palankos prasideda ties kelių pradžia.

– Trijų ketvirčių apačioje virvelėmis sutraukiamos kelnės su kišenėmis ant šlaunų. Jei išsiruošėte į žygį, tokios kelnės ras vietą jūsų kuprinėje, o jei nusprendėte jas mūvėti mieste, grįžkite persirengti. Šios kelnės turi likti savo vietoje – žygių drabužiams skirtoje lentynoje, ir niekas ant jūsų negrieš danties, kad vilkite drabužį, kuris storina šlaunis. Jei mėgstate sportines kelnes su kišenėmis, rinkitės tikras kareiviškas ar dažytojo kelnes, prie jų priderinkite sandalus ar balerinas.

– Netinkamai sukirpta, pėdą dengianti batelių ar balerinų dalis. Avint per daug uždarą ir pėdų viršų dengiančią avalynę, susidaro nukirstos kojos įspūdis. Tokia avalyne sumažinamas ir pasendinamas siluetas. Avėdamos itin uždarus modelius atrodysite kaip senutės.

– Plačios ir per trumpos kelnės. Jei pirkdama kelnes manėte, kad jas derinsite tik prie plokščiapadės avalynės, jomis nesipuoškite prie aukštakulnių. Vieninteliai modeliai, kurie neturi siekti grindų, yra siauros arba į apačią siaurėjančios kelnės. Jei norite plačias kelnes mūvėti prie aukštakulnių ir sukurti stilingą efektą, atraitykite jas.

– Pastelinių spalvų kapriai ir visų tipų platūs šortai bermudai! Šie du šelmiški modeliai kenkia jūsų siluetui ir reputacijai. Ar tikrai bet kokia kaina trokštate būti panaši į Murielę Robin iš filmo „Ateiviai“?

– Provanso staltiesių motyvais marginti ilgi sijonai. Vasarą Prancūzijos pietuose ši medžiaga atrodo puikiai, bet tik jei naudojama staltiesėms ar servetėlėms siūti.

– Daigstytas švarkas. Tai fantastiškas pasirinkimas, jei rudenį leidžiate Solonės regione su dviem juodais labradorais. Švarkas puikiai šildo! Jis nepamainomas muzikos festivalyje su purvinais guminiais batais, apibrizgusiais trumpais džinsiniais šortais ir gražuoliu rokeriu už parankės.

– Polo marškinėliai. Jaunuoliai šiuos marškinėlius dėvi su per trumpomis kelnėmis, o merginos juos derina prie plisuoto sijono, bleizerio ir derbių. Gal tegul minėti žmonės visus išvardytus apdarus ir nešioja! Kalbant apie polo tipo suknelę, ją galite vilkėti tik per vasaros atostogas Ferė kyšulyje ar kitoje panašioje prabangioje vietovėje.

– Mokasinai su aukso spalvos dirželiais. Tinka, jei tai originalas. Neavėkite jų naujutėlių, geriau šiek tiek nudėvėti, kad būtumėte panaši į nerūpestingą manekenę, mokasinus atradusią Biancos Jagger palėpėje.

– Jachtininkų bateliai, avimi mieste su kojinėmis. Jiems galite pristatyti jų draugus pastelinės spalvos kaprius, uždaryti abu kambaryje, užrakinti duris ir išmesti raktą.

Jei jums šio stiliaus batai tikrai labai patinka, ant basos pėdos avėkite tikrus jachtininkų batus. Verčiau rinkitės mokasinus ar espadriles!

Žinoma, jei turite tikrą mados instinktą, gali pavykti pakeisti požiūrį į šią avalynę.

Moteriai, tokiai kaip Kate Moss, pavyktų mus įtikinti, kad verta šį derinį pamėgti! Nepamirškite ir šukuosenos. Nepatraukliai džiovintuvu išpūsti plaukai nepaliks šiems batams ir kojinėms jokių šansų. Geriau derės kuodelis ar trumpas amerikiečių aktorės Jeanos Seberg stiliaus kirpimas.

Dėmesio vertos detalės

– Megztukas su V formos iškirpte arba sagomis ar užtrauktuku užsegamas megztinis iš kašmyro. Norime juos matyti erotiškus, dėvimus ant beveik nuogo kūno, kaip juos vilki Sen Žermen de Prė kvartalo buržuazijos atstovės.

– Perlų vėriniai. Jų nepašykštėkite prie vyriško švarko (kaip panelė Chanel).

– Jūros spalvos bleizeris. Juo kurkite Marlene Dietrich stilių, kartu vilkėdamos vyriškus marškinius ir ryšėdamos kaklaraištį arba derindamos jį prie džinsinių šortų. Norėdamos pridėti šiek tiek laukiniškumo, galite šį bleizerį apjuosti šiurkščios odos diržu.

– Vandeniui atspari striukė. Prie jos nesimaukite kaprių. Pasitelkdamos į pagalbą aptemptas odines kelnes ir aulinius batus sukursite ūkininkės ar rokerės įvaizdį.

– Amerikietiški mokasinai. Avėkite juos be kojinių prie trumpokų čino kelnių arba prie jų priderinkite dailias kojinaites.

– Šilkinė palaidinė su kaspinėliu surišama kaklaskare. Ją, pagal Diane Kruger stilių, dėvėkite prie platėjančių džinsų.

– Lengvi smulkių gėlyčių raštu marginti marškiniai. Mes juos siūlome nešioti pagal aštuntojo dešimtmečio Mike’o Jaggerio stilių su aptemptomis spalvotomis arba dryžuotomis itin siauromis kelnėmis. Arba pritaikyti sau įvairias šio rašto formas, kaip tai daro šį motyvą dievinanti Valerie Lemercier.

Dar šis tas

– Močiučių pėdkelnės. Ak, plonos tarsi šydas permatomos pėdkelnės! Negali būti jokių įdrėskimų ar išpeštų siūlų, jos visada turi atrodyti kaip ką tik ištrauktos iš dėžutės. Kai pėdkelnės yra odos spalvos, labai svarbu, kad jos būtų nepastebimos. Turite sudaryti įspūdį, kad esate be pėdkelnių, kitaip būsite panaši į senolę.

O jei jums patinka šiek tiek blizgios pėdkelnės, pagalvokite apie Catherine Deneuve filme „Dienos gražuolė“ ir šias pėdkelnes galėsite mūvėti kaip „Reklamos vilkų“ serialo moterys, t.y. prie septintojo dešimtmečio stiliaus batelių ir mažos suknelės. O jei ne, pasipuošusios permatomomis plonytėmis pėdkelnėmis ir tiesiu, šiek tiek virš kelių sijonu atrodysite panašios į viešbučio administratorę.

Tokios pėdkelnės, derinamos su džinsiniais šortais ir ilgaauliais, atrodo tiesiog vulgariai.

Jei jas mūvėsite prie šiltos pūkinės striukės ar vadinamųjų kosmonauto batų, gali tekti pasiaiškinti stiliaus ir mados komisijai. Jei šias pėdkelnes priderinsite prie atvirų sandalų, draugai, sutikę jus gatvėje, apsimes, kad jūsų nepažįsta. Jei trūks plyš jas privalote mūvėti, stenkitės išsirinkti tokias, kurių spalva yra kuo panašesnė į kūno spalvą ir jokiu būdu ne per daug blizgias.

– Kalbėdami apie plonutes it šydas juodas pėdkelnes, jas rekomenduojame trimis atvejais: esate labai religinga ir mūvite jas prie sandalų; esate Courtney Love pusseserė ir susiplėšėte pėdkelnes; esate greitai į pensiją išeisianti mokyklos direktorė. Jas gali mūvėti tik Dita Von Teese, žongliruojanti moteriškumu ir rafinuotumu.

– Visiškai iš konteksto iškrintantys papuošalai. Jie panašūs į prieangyje kabančią ir savojo šviestuvo gaubto veltui laukiančią elektros lemputę. Kartais kai kurių daiktų nepastebime, juos nešiojame iš įpročio, bet kiti žmonės juos pastebi vos užmetę akį. Tai ant virvelės pakabinti maži medalionai su vardais (vaikų gimimo prisiminimas), Zodiako ženklo pakabutis, pasenęs tetos žiedas, „madinga“ pigi plastikinė apyrankė, laikrodis su griozdišku logotipu. Pamirškite juos! Jie akimirksniu nuleidžia žemyn jūsų stiliaus kartelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.