Kas paveržė Donato Montvydo dėmesį, skirtą žmonai?

Donatas Montvydas (27 m.) savo žmoną Valentino dienos proga sveikino telefonu, o Vasario 16-ąją šventė toli nuo gimtinės. Pailsėti, pasisemti įspūdžių ir idėjų populiarus dainininkas visam mėnesiui išvyko į JAV ir Kanadą.

Donatas pateko į Stewie Wonderio pagerbimo koncertą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Donatas pateko į Stewie Wonderio pagerbimo koncertą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2015-03-01 19:06, atnaujinta 2018-01-11 22:47

Torontas, Los Andželas, Niujorkas, Las Vegasas, Klivlandas ir Čikaga – šie miestai pažymėti dainininko maršrute.

Keturios savaitės turizmo malonumų, didžiausių muzikos žvaigždžių koncertų, susitikimų su lietuvių bendruomenėmis – tobulas būdas pravėdinti galvą po labai aktyvaus karjeros laikotarpio.

„Žmona nepyko, nors iki šiol nebuvome išsiskyrę tokiam ilgam laikui. Kita vertus, ji supranta, kad man ši kelionė reikalinga ir dėl karjeros, ateities – noriu apsiuostyti, kaip vyksta reikalai JAV muzikos versle, nuo ko reikėtų pradėti, jei vieną dieną norėčiau būti jo dalimi. Tad šios atostogos – muzikinės.

Jau labai pasiilgau žmonos ir dukters, bet už šią kelionę turėsiu atsilyginti – turiu sąrašą daiktų, kuriuos reikės nupirkti“, – juokėsi Donatas.

Kai prieš porą savaičių muzikos žvaigždės linksminosi „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje, D.Montvydas buvo Los Andžele, kur vyko šis renginys.

Patekti į „Grammy“ šventę nėra paprasta, tačiau jau kitą dieną lietuvių atlikėjas muzikos garsenybes galėjo pamatyti iš arti. Istorija – kiek juokinga.

„Visą gyvenimą svajojau pamatyti dviejų atlikėjų koncertus – Michaelo Jacksono ir Stevie Wonderio. Michaelo, suprantama, jau nebeišvysiu, bet labai nudžiugau pamatęs, kad tą dieną, kai būsiu Los Andžele, vyks Stewie Wonderio koncertas.

Buvo likę tik labai brangūs paskutiniai bilietai, bet pirkau negalvodamas“, – pasakojo Donatas.

Tik atėjęs į salę, kurioje turėjo vykti koncertas, jis suvokė patekęs ne visai ten, kur tikėjosi.

Ekranuose šmėžavo į vietas salėje sėdantys aktorius Jamie Foxxas, dainininkai Pharrellas Williamsas, Beyonce ir Jay-Z, o į sceną vesti koncerto išėjo reperis LL Cool J.

„Jis pristatė Stewie Wonderį, kuris pasakė trumpą kalbą, o tada į sceną vienas po kito ėjo žymiausi pasaulio atlikėjai – nuo Usherio iki Edo Sheerano.

Tik tada supratau, kad pataikiau į „Grammy“ rengėjų suorganizuotą ypatingą Stewie Wonderio pagerbimo koncertą, kurį rodė televizija“, – juokėsi D.Montvydas.

Los Andžele jis apsipirko vienoje didžiausių muzikos studijų aparatūros parduotuvių „Vintage King“. Norėjo aplankyti ir „Grammy“ muziejų, tačiau tiesiog nesuspėjo.

Užtat ne tik muzika, bet ir krepšiniu karštai besidomintis Donatas Toronte pamatė šio miesto „Raptors“ ir „Brooklyn Nets“ NBA komandų varžybas.

„Toronto Raptors“ pralaimėjo, bet Donatas džiaugėsi galimybe pabendrauti su komandos žaidėju Jonu Valančiūnu.

„Nesame geri pažįstami, bet jis skyrė man nemažai laiko. Būtų buvę labai įdomu susipažinti ir su kitais žaidėjais, bet liežuvis neapsivertė to prašyti“, – juokėsi dainininkas.

Prie pat aikštelės jis pastebėjo garsų kanadiečių reperį Drake’ą. Jis – „Raptors“ komandos ambasadorius, besistengiantis aplankyti kuo daugiau komandos rungtynių.

„Sportas ir muzika ten labai susiję. Muzikantams garbė koncertuoti didelėse sporto varžybose. Ne tik garbė, bet ir nauda – juk sporto renginiai turi dar didesnę auditoriją nei muzikos.

Tos sporto ir muzikos bendrystės pasigendu Lietuvoje. Neturime tokių tradicijų“, – pripažino Donatas.

Iš visų aplankytų miestų kol kas keisčiausią įspūdį Donatui paliko Las Vegasas, kuriame jis praleido porą dienų.

JAV lošimo ir pramogų sostinė jam pasirodė beprasmė vieta, kurios pagrindinis tikslas – išsiurbti turistų pinigus.

„Viešbučiai – nebrangūs, bet puikiai suprantu, kodėl taip yra. Visi ten atvažiuoja trokšdami lošimų, girtuoklystės, sekso. Ta paviršutiniška prabanga visiškai nedžiugina. Aš lošti net nėjau – kvailas dalykas. O ten žmonės taip leidžia laiką šeimomis.

Vienintelis Las Vegase patikęs dalykas – „Cirque du Soleil“. Nuėjau į cirko pasirodymą „One“ pagal M.Jacksono muziką – nepakartojamas vaizdas“, – džiaugėsi Donatas.

Tarp pramogų didmiesčiuose jis dar spėjo pasigrožėti Uolinių Kalnų parku Kolorado valstijoje, o iki viešnagės pabaigos tikisi nuvažiuoti ir prie Niagaros krioklio.

„Tačiau šįkart mano tikslas nėra apžiūrinėti gamtą. Noriu kuo daugiau su muzika susijusių įspūdžių“, – sakė dainininkas.

Vienas tokių – amerikiečių dainininko Chriso Browno koncertas, kuriame Donatas dar apsilankys.

Ar buvo laiko ir pamėginti užmegzti naudingų pažinčių, kurios galėtų padėti skleisti savo talentą toliau nuo Lietuvos? D.Montvydas apie tai pasakojo mįslingai.

„Nėra taip, kad nieko dėl to nedariau. Tačiau tai – sudėtingas procesas. Gali užeiti į dideles įrašų leidyklas, bet pakalbėsi su administratore, ir tiek.

Prieiti prie svarbių žmonių, kurie viską nulemia, nėra paprasta. O juk tokių žmonių reikia pažinoti daugybę. Reikia strategijos ir sėkmės, net ir turint talentą.

Šįkart aš dairiausi, domėjausi, dariau tam tikrus žingsnius. Noriu būti pasaulinėje muzikos scenoje, suprantu, kad sulaukęs penkiasdešimties jau turėsiu mažiau galimybių. Bet ne viskas paprasta“, – sakė dainininkas.

Vos grįžęs į Lietuvą kovo 8-ąją jis surengs išskirtinį Moters dienos koncertą – romantišką pasirodymą su pianistu Vilniaus Teatro arenoje.

Tada – gastrolės per Lietuvą. Utena, Plungė, Šiauliai, Ukmergė, Radviliškis – šioks toks kontrastas Niujorkui ir Las Vegasui.

„Jūs taip manote? O man Lietuvoje dar jaukiau. Nesusirgau Amerika.

Visas tas didmiesčių skruzdėlynas, dangoraižiai, parduotuvės daro įspūdį. Bet Lietuvoje žmonės ateina pasiklausyti mano muzikos, o tai – kur kas svarbiau“, – neabejojo Donatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.