Podiumo gražuolės J. Čėsnaitės iššūkis – minus 17 kilogramų

Manekenė Justina Čėsnaitė (27 m.) tvirtai žengia garsiausių mados namų podiumais ir iškelta galva prisipažįsta – kad vėl grįžtų į šį darbą, sugebėjo atsikratyti net 17 kilogramų. Tačiau modeliui, nesivaikančiam standartų net savo darbe, svarbiausia nemeluoti sau ir neieškoti lengvesnių kelių.

Lieknėti J.Čėsnaitė pasiruošė ir psichologiškai – jai svarbu nebemeluoti sau, neieškoti pasiteisinimų ir lengvesnio kelio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lieknėti J.Čėsnaitė pasiruošė ir psichologiškai – jai svarbu nebemeluoti sau, neieškoti pasiteisinimų ir lengvesnio kelio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-07 17:18, atnaujinta 2018-01-11 07:45

Mados verslo standartai Justinai dažnai atrodė lyg išpūstas muilo burbulas, mat čia ji sukasi jau daug metų. Tačiau tai, kad modelis turi prisižiūrėti, oda turi švytėti, pilvas nedrebėti, nagai ir plaukai būti gražūs, o apranga išryškinti privalumus, jaunai moteriai daugiau nei normalu.

Justė puikiai prisimena, kada pradėjo augti svoris. Prieš ketverius metus grįžusi į Lietuvą baigti bakalauro studijų manekenė panoro pailsėti nuo įgrisusio gyvenimo ant lagaminų.

„Tikrai nesijaučiau negraži ar stora, bet stresas, hormonai, pasikeitęs gyvenimo ritmas gali išmušti iš vėžių. Per gana trumpą laiką priaugau daug svorio ir pradėjo šlubuoti sveikata. O tai svarbiau nei šlaunų apimtis.

Ėmiau jaustis ligoniu: amžina sloga, nugaros ir galvos skausmai, padažnėjęs kvėpavimas, dusimas, karščio ir šalčio bangos, nuolatinis nuovargis. Modeliai dažnai susiduria su svorio svyravimais, tik apie tai niekas nekalba.

Gėda? Kokia čia gali būti gėda, mes visos moterys, iš to paties molio drėbtos, nė vienos vienokios ar kitokios bėdos neaplenkia. Tobulų nėra“, – pasakojo  Justina.

Paprašyta įvardinti 5 taisykles, kurios svarbiausios norint sulieknėti, J.Čėsnaitė šypsojosi – jų yra kur kas daugiau. Tačiau svarbiausia – sporto klubas 6 kartus per savaitę. Negali būti dienos, kai norisi ilgiau pamiegoti ar geriau pasėdėti su draugėmis, keliauk pasportuoti, o paskui laiką leisk taip, kaip nori.

Be sporto, manekenė susireguliavo mitybą, įsivedė sistemą. Ji keliasi kasdien tą pačią valandą, panašiu laiku kasdien valgo pusryčius, priešpiečius, pietus, pavakarius ir vakarienę. Tiesa, pirmąjį mėnesį porcijas matuodavo gramų tikslumu.

Vaisvandenių skonio mergina nebepamena. Kava su pienu jai – blogis, vaisiai po maisto ar su maistu – tabu. Cukraus nededa niekur, atsisakė ir mėsos.

„Pradėjau daug skaityti, domėtis, kas yra maistinga, kokias medžiagas mano kūnas gali pasisavinti iš tam tikro produkto, koks būdas greičiausias, kaip veikia mūsų protas esminių pokyčių metu, mankštinimosi nauda, trukme ir panašiais dalykais“, – pasakojo Justina.

Lieknėti mergina pasiruošė ir psichologiškai – jai svarbu nebemeluoti sau, neieškoti pasiteisinimų ir lengvesnio kelio.

J.Čėsnaitė atvira – lengva nebuvo. Sunkiausia buvo iš pradžių, kai režimas buvo griežčiausias. Maistą į dėžutes ji susidėdavo iš vakaro. O kūnas, pajutęs pokyčius, kirto per emocijas – dėl šokolado, kurio anksčiau net nemėgo, ji buvo pasiryžusi bet kam.

Vis guosdamasi savo treneriui Tadui Pociui mergina iš jo sėmėsi stiprybės, nors sulaukė ne tik palaikymo ir patarimų, bet ir griežto žodžio.

„Ar nesijauti kaip su dešimties kilogramų kuprine kasdien ant pečių? Ar nesidrovi vasarą apsivilkti maudymosi kostiumėlio, nekompleksuoji dėl duobelių šlaunyse? Kada nutarsi mesti svorį, individualu. Kiekviena turime susikurti savo idealųjį „aš“ ir jo siekti. Ribų čia nėra.

Sultingas užpakaliukas ir standžios tvirtos šlaunys? Lieknesnės rankos? Šeši kvadratėliai pilvo srityje? Daug darbo, subalansuota mityba, ir po šešių mėnesių iškelta galva visus skeptikus galima užčiaupti! Grožį kiekvienas suprantame savaip. Gera savijauta ir sveikas kūnas man yra svarbiausia“, – kalbėjo net 17 kilogramų atsikračiusi Justina.

Kaip nutiko, kad modeliu dirbanti lietuvaitė atsisako spraustis į standartus, juk mados pasaulyje jų pilna?

„Velniop, sakau, ką manau, iš širdies. Man nebe šešiolika metų, kad ko nors gėdyčiausi. Aš – savimi pasitikinti moteris, man nereikia savivertės skalės tikrintis pasitelkus kitų nuomonę“, – rėžė Italijoje šiuo metu dirbantis modelis.

Paskatinta susidomėjimo, kaip jai pavyko taip sulieknėti, mergina pradėjo rašyti tinklaraštį „Ona, būk plona“. Šį pseudonimą ji sugalvojo sporto klube pykdama ant savęs. Susidomėjimas, kurio sulaukė jos tinklaraštis, nustebino ir pačią Justiną – moterys patarimų klausia lyg pašėlusios.

Modeliu dirbanti Justina nesureikšmina savo darbo – lieknėti juk nori kiekviena moteris, nesvarbu, ką ji dirba. Jai kur kas svarbiau savo sekėjoms parodyti, kad ne šventieji puodus lipdo.

„Jei pasiekiau aš – pasieksi ir Tu. Mes visos esame gražios, tik kartais reikia mažo postūmio į sveikesnį gyvenimą, naujus, teisingesnius įpročius ir nuolatinį akių švytėjimą'', – sako ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.