Ant vedybų žinovės L. Vagonės kūno – ir spyna, ir raktas nuo jos

Ant kūno išpiešti mylimųjų vardai, įvairių religijų simboliai, gyvenimo etapus atspindinčios detalės ar tiesiog bereikšmiai eskizai – tai, kas buvo svetima anksčiau, dabar nebestebina daugelio. Vestuvių planuotoja Laura Vagonė (34 m.) visada žavėjosi tatuiruotėmis – saviraiškos priemone, būdu aplinkiniams ką nors pasakyti apie save ar santykį su pasauliu.

Laurai ne prie širdies akį rėžiančios tatuiruotės, kur kas labiau ji mėgsta subtilias.<br>J.Kurbatovos nuotr.
Laurai ne prie širdies akį rėžiančios tatuiruotės, kur kas labiau ji mėgsta subtilias.<br>J.Kurbatovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Mar 13, 2015, 6:37 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 3:21 PM

Laurai ne prie širdies akį rėžiančios tatuiruotės, kur kas labiau ji mėgsta subtilias, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.  

„Vis dėlto man gražu ir visas tatuiruotas kūnas, jei tai padaryta meistriškai ir su skoniu. Į tatuiruotą kūną žiūriu kaip į žemėlapį. Nebūtinai piešiniai turi žymėti kokius nors specialius gyvenimo etapus, bet jie negali būti ir beprasmiai.

Tu tiesiog turi pajusti, kad vienas ar kitas objektas būtinai turi atsirasti ant tavo odos. Negalima aklai pasitikėti meistru ir leisti piešti tai, ką nori jis, net jei jo darbai ir stulbina. Piešinį teks nešioti visą likusį gyvenimą, tada reikia būti su juo susigyvenus“, – svarstė vestuvių planuotoja.

Pirmąją savo tatuiruotę – stilizuotą raktą ant kaklo, kurį slepia raudoni plaukai, Laura pasidarė prieš ketverius metus. Prie moters kulno yra ir spynelė, kurią tas raktas gali atrakinti. „Spynelę rasti dar sunkiau, kartais net pati pamirštu, ant kurios kojos ji nupiešta. Labiausiai didžiuojuosi tobula bėgančia lape ant rankos. Šis piešinys labiausiai matomas, bet ne tik todėl sulaukia daugiausia dėmesio – lapė iš tiesų padaryta puikiai“, – pasakojo vestuvių žinovė.

Nuo lapės personažo moteris nebepabėgs niekada. Daugelis artimų žmonių ir ją pačią taip vadina. Žavėjimosi Rytų kultūra neslepianti moteris ant nugaros turi ir mandalą.

„Juk sakoma, kai pradedi – negali sustoti. Įtariu, kad tai tikra tiesa. Ant nugaros turėjo būti didelis mandalų piešinys. Bet pažindama save nutariau palaukti ir išties – tokios didelės meilės Rytams deklaracijos nebenoriu. Juk dar tiek dalykų pasaulyje nepamatyta, nesuprasta, kad negaliu taip stipriai prisirišti prie šios kultūros. Dabar džiaugiuosi, kad tada nutariau palaukti“, – pasakojo Laura.

Šešiametį sūnų Vytautą auginanti moteris nė kiek neabejoja, kad sulaukusiam tinkamo amžiaus jam leis darytis tiek piešinių ant kūno, kiek tik pats norės. O iki to laiko, jei sūnus kreipsis patarimo, mėgins atkalbėti. Moteris juokėsi, kad ir pati nebuvo lengvas vaikas, tačiau dukters paauglystės pokštų su tatuiruotėmis tėvams pavyko išvengti.

Neigiamos reakcijos dėl piešinių ant kūno Laurai neteko sulaukti. Nors atrodytų, kad jos darbą turėtų dirbti tvarkinga, nuspėjama asmenybė, tačiau ji savęs tokia nelaiko.

„Džiaugiuosi, kad mano klientai yra laisvi žmonės ir galiu atrodyti taip, kaip atrodau. Kai kas netiki, kad lapė – tikra tatuiruotė, bet iš esmės visi šie piešiniai – tik dar vienas būdas socializuotis: tatuiruočių turintys žmonės paklaus, koks meistras kūrė tatuiruotę, pamėgins atspėti meistrą iš karto“, – kalbėjo ji.

Būsimoms nuotakoms, turinčioms tatuiruočių, L.Vagonė nėra griežta – nėra jokių taisyklių, ar ypatingą dieną slėpti kūno piešinį. Jai svarbiausia – kad nuotakos suknelės petnešėlė nekirstų tatuiruotės per pusę ar dalis piešinio nebūtų uždengta.

„Žinoma, jei milžinišką nuotakos tatuiruotę pirmą kartą per vestuves pamačiusi močiutė neteks žado, patarčiau jaunajai pasistengti to išvengti.

Baiminčiausi, kad močiutė tokiu atveju prisimins ne gražią anūkės šventę, o tik ją sukrėtusią tatuiruotę“, – šypsojosi vestuvių planuotoja.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.