Makiažo meistrė Laura Kreivytė pailsi žaisdama kvapais

Nuo grožio bėgti nesinori. Tokia išvada peršasi, kai makiažo meistrė Laura Kreivytė (38 m.) aistringai pasakoja apie savo pomėgį domėtis aromatais. Ne, ji tikrai nėra kvepalų kūrėja, kol kas save laiko pradinuke, kuriai tik patinka žaisti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:53 AM

Laura sakė, kad tikrai pasijuto ypatingai gabendama pristatyti pirmąjį savo užsakymą. Kompoziciją ji sudėliojo iš eterinių aliejų. Nors pavasaris ant nosies, savo kūrinį ji pavadino „Rudens sodu“. Tai saldus, citrusiniais vaisiais dvelkiantis, iš kvapiųjų tongapupių, briedragių, apelsinų žiedų sudėtas kvapas.

L.Kreivytė kurti kvapus mokosi „Kvapų namų“ natūralios kosmetikos ir aromaterapinių priemonių dirbtuvėse.

„Vieni nuo kasdienybės atsigauna sportuodami, šokdami, o aš – uostydama aromatus. Mes juos pamirštame, o jie taip susiję su emocija“, – „Stiliui“ kalbėjo viena geidžiamiausių filmų, teatro, reklamos kūrėjų grimo meistrių.

Į aromatus dėmesį ji atkreipė prieš porą metų, pradėjo domėtis specialia literatūra, lankyti pamokas.

Kita vertus, Laura ypač turi galvoti apie kvapą – juk būna šalia dažomo kliento labai arti. Jos manymu, net nemandagu būtų skleisti stiprų, charakteringą kvapą, tad ji renkasi tokius, kuriuos galima užuosti tik esant visai šalia moters. Dažniausiai tai švaros, pudros kvapas – su makiažo gudrybių specialystės darbu labai susijęs dvelksmas. Dėl to ji vertina aukštosios parfumerijos kūrinius, kurie kuriami itin atidžiai, šiuo metu jos mėgstamiausias – subtilus „Robert Piguet“ kvapų namų aromatas „Calypso“.

Tad jei paklaustume, kaip moteriai atsinaujinti pavasariui, makiažo meistrė siūlytų ne naują lūpų dažų spalvą ar pasitekus naujausias technologijas sukurtą pudrą. Jai svarbiausia sveika ir graži oda. O naujos pradžios, pavasario pojūtį siūlytų sustiprinti aromatais.

Ji pati lepinasi atpalaiduojamosiomis nerimą vaikančios bosvelijų dervos, mirtų aliejaus kaukėmis. Energijos atsargas galima papildyti pasimėgavus vonia, į kurią įlašinta citrusinių vaisių eterinio aliejaus, jausmingumo suteikia rožės ir vanilė. O štai naujų idėjų, kūrybingumo šaltinį suaktyvintų cinamono kvapas. Laura patarė degti cinamono žvakes ar garinti šio prieskonio aliejų – pavasaris užlies tiek širdį, tiek namus.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.