Hipsterių mada priartėjo prie gėjų?

Hipsteris – mieste gyvenantis 20–35 metų vyriškis vešlia barzda, vilkintis languotus marškinius. Jo kelnės aukštai paraitotos, jis be puskojinių avi blizgius sportinius žemaaulius ar aukštaaulius batus, turi vyrišką rankinę, segi neįprasto dizaino laikrodį, jo kūnas padailintas viena kita tatuiruote ir gal kur nors įverti žiedai. Daugybė šių akcentų priartina hipsterius prie gėjų kuriamo įvaizdžio, rašo žurnalas „Stilius plius“.

Daugybė akcentų priartina hipsterius prie gėjų kuriamo įvaizdžio.<br>AP nuotr.
Daugybė akcentų priartina hipsterius prie gėjų kuriamo įvaizdžio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-26 10:34, atnaujinta 2018-01-08 06:08

Pasižvalgius po pasaulio didmiesčių gatves kyla klausimas: gal šias mados tendencijas atrado homoseksualai, o tik paskui jas perėmė heteroseksualai?

Tuo įsitikinusi Niujorko (JAV) mados technologijos instituto kuratorė Valerie Steele, teigianti, kad homoseksualai apskritai domisi mada ir stiliumi kaip komunikacijos priemone.

Dėl psichologinio spaudimo ir būtinumo slėpti savo lytinę orientaciją homofobiškose visuomenėse gėjai išmoko suprasti signalus, kuriuos siunčia jų drabužiai. Tokių pavyzdžių netrūksta.

XVIII amžiuje Paryžiuje vietoj batų sagčių – raišteliai, praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje – zomšiniai batai, šeštajame – raudona kaklaskarė ar mėlynas megztinis stačia apykakle – visa tai bylojo, kad jo savininkas yra netradicinės lytinės orientacijos. Tai atskleisdavo ir vėliau pradėtos nešioti įvairiaspalvės nosinės ar kaklaskarės.

„Gėjai anksti išmoksta kreipti dėmesį į save, nes jie privalo patys susiorientuoti pasaulyje, kuriame sudaro mažumą“, – sako vokiečių dizaineris Wolfgangas Joopas.

Pastaroji aplinkybė verčia gėjus kurti tik jiems būdingą įvaizdį.

Bet būtent homoseksualai išpopuliarino tokias mados ir gyvenimo būdo tendencijas kaip aviatoriaus akiniai, auliniai sportiniai batai, į viršų pakeltų, želė suteptų plaukų šukuosena, plaukų šalinimas nuo apžėlusių kūno vietų, kūno rengyba.

Iš gėjų klubų atėjo ir madingi tapo užsegami kelnių praskiepai, siauri, aptempti džinsai ir ryškių spalvų kelnės su įvairiomis detalėmis. Ir net automobilių industrijos atstovai žino, jog modelius, kuriais važinėja homoseksualūs vyrai, dabar jau mielai perka visi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.