Naujuose krepšininko M. Lukauskio namuose – du vaikų kambariai

Liaudies išmintis sako, kad vyrui per savo gyvenimą reikia nudirbti tris svarbius darbus – pasodinti medį, užauginti sūnų ir pastatyti namą. „Lietuvos ryto“ krepšininkas Mindaugas Lukauskis (35 m.) su žmona Jurgita (32 m.) jau įvykdė du trečdalius – liko tik su sūnumi Luku (5 m.) prie naujo namo pasodinti šeimos medelį.

M.Lukauskiui visada be galo malonu po rungtynių ar iš kelionės parvažiuoti ten, kur laukia žmona Jurgita ir sūnus Lukas.<br>T.Bauro nuotr. Fotografuota prekybos centre „GO9“.
M.Lukauskiui visada be galo malonu po rungtynių ar iš kelionės parvažiuoti ten, kur laukia žmona Jurgita ir sūnus Lukas.<br>T.Bauro nuotr. Fotografuota prekybos centre „GO9“.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Mar 26, 2015, 10:30 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:45 AM

Įkurtuvių naujame name nuotaikomis gyvenantis krepšininkas M.Lukauskis džiaugiasi, kad sūnus auga, namas stovi. Liko tik keletas smulkmenų – sutvarkyti aplinką, pasirūpinti kitomis detalėmis. O kai tvarkys kiemą, su sūnumi krepšininkas pasiraitos rankoves ir kartu sodins medį, kad visi trys didieji vyro gyvenimo darbai būtų atlikti.

Mindaugas įsitikinęs, kad Lukui tai bus labai įdomi veikla, – kalti, konstruoti, ardyti kartu su tėčiu berniukui visada smagu.

Apie namą Mindaugas svajojo jau seniai. Jis pamena tą jausmą, kai su tėvais iš buto persikėlė į nuosavą namą. Tuomet jį džiugino ir savas kiemas, ir didesnė erdvė, ir lysvėje nokstantys savi pomidorai.

„Mintyse visada norėjau savo kiemo, ežero. Man, skirtingai nei žmonai ir sūnui, visada norėjosi ne jūros ir smėlio, o ežero ir vejos. Atsipalaiduoju, pailsiu gamtoje, prie ežero, miške.

Savas darželis, kuriame gali auginti ką nori, galimybė išeiti ir čia pat pasidarbuoti, pjauti žolę, priimti svečius savame kieme – mane tai be galo žavi“, – pasakoja krepšininkas.

Šeima svajonių namą statėsi nuo pamatų. Iš pradžių jų vizijoje buvo vasarnamis, o šiandien jie džiaugiasi 250 kvadratinių metrų gyvenamuoju namu. Draugai vis pajuokauja, kad planuotas vasarnamis dar laukia savo eilės, mat namas, į kurį M.Lukauskis su šeima keliasi gyventi, nė iš tolo neprimena mažos jaukios sodybos.

Svetainė, miegamasis, virtuvė, svečių ir darbo kambarys, du vaikų kambariai – naujojo namo erdves vardija Mindaugas. Ir čia pat su plačia šypsena pabrėžia: „Kol kas užimtas tik vienas vaiko kambarys – Luko. Tačiau tikrai galvojame apie ateitį, turime tokių planų – lieka tik juos įgyvendinti.“

Garažas – krepšininko asmeninė erdvė. Ją Mindaugas įsirengė taip, kaip pats norėjo, Jurgita nesikišo. Garaže Mindaugas mėgsta meistrauti net ir tada, kai žmona priima svečius. Štai neseniai, kol Jurgita kalbėjosi su svečiais, jis garaže surinko staliuką.

Namuose Mindaugui svarbiausia ne mielos smulkmenos, o čia esantys artimieji ir tvarka. Paveikslai, žvakės, kitos šeimai reikšmingos detalės – Jurgitos rūpestis.

„Tikrai žinau, kaip plauti grindis ar indus, siurbti kilimą. Mūsų namuose nėra darbų paskirstymo – visada, kai būnu namie, su žmona stengiamės padėti vienas kitam.

Tikrai pakabinčiau paveikslą! Tik gal iš pradžių pagadinčiau kokią dalį sienos. Ir lemputę pakeisčiau“, – šypsosi aukštaūgis.

Iki „Lietuvos ryto" treniruočių salės dabar 30 kilometrų važiuojantis Mindaugas pastebi, kad kelyje sugaišta kone tiek pat laiko, kiek ir vykdamas iš sostinės centro. Mat važiuodamas iš užmiesčio krepšininkas aplenkia daugelį judriausių Vilniaus gatvių, išvengia automobilių spūsčių.

M.Lukauskis neatmeta, kad ateityje galbūt įsigis ir butą sostinės centre, bet dabar jo visai netraukia į miestą. Po treniruočių jis skuba į naujus namus, mėgaujasi ežero ir gamtos teikiama ramybe.

Daug su komanda keliaujantis krepšininkas kaskart į namus grįžta su didžiausiu džiaugsmu. Visada be galo malonu po rungtynių ar iš kelionės parvažiuoti ten, kur esi laukiamas ir mylimas. Tėčio visada be galo pasiilgsta Lukas.

„Savi namai, kuriuose tavęs laukia mylimiausi žmonės, kur pats jautiesi ramus, – kas gali būti geriau? Kai gyvenome užsienyje, grįždavau pas šeimą į nuomojamą būstą, tokio jausmo kaip dabar nejaučiau. Būdavo gera grįžti pas mylimus žmones, o dabar dar ir savos sienos labai džiugina“, – pasakoja krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.