Gimus dvyniams Monako kunigaikštienė skrajoja iš džiaugsmo

Akivaizdu, kad Monako kunigaikštienė Charlene (37 m.) tiesiog pražydo patyrusi dvigubą motinystės jausmą. Gimus dvyniams ji pertvarkė savo gyvenimą rūmuose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

kunigaikštis Albert'as ir kunigaikštienė Charlene stengiasi kuo daugiau laiko skirti 2014 metų gruodį gimusiems dvyniams Gabriellai ir Jacques’ui.<br>„Scanpix“ nuotr.
kunigaikštis Albert'as ir kunigaikštienė Charlene stengiasi kuo daugiau laiko skirti 2014 metų gruodį gimusiems dvyniams Gabriellai ir Jacques’ui.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-03 21:37, atnaujinta 2018-01-07 14:04

Kai buvusi Pietų Afrikos Respublikos (PAR) plaukikė Charlene Wittstock prieš gerą dešimtmetį įžengė į Monako kunigaikščių rūmus, ši vieta buvo pritvinkusi intrigų, pykčio ir priešiškumo.

Tuometė Monako kunigaikščio Albert’o II (56 m.) patarėja Christiane Stahl savo knygoje rūmų narius pavadino padlaižiais, kurie ciniškais gestais ir užgauliais žodžiais mėgino Charlene išguiti iš Monako.

Tai buvo planas, kuris, laimei, neišdegė: dabar žavioji Charlene – išdidi Monako kunigaikštienė, savo nykštukinei valstybei padovanojusi dvynius, iš kurių vienas yra sosto įpėdinis.

Dabar kunigaikštienei Charlene svarbiausia – šeima ir jos sutuoktinis. Savo darbų tvarkaraštį kunigaikštis pakeitė iš esmės, kad kuo daugiau laiko skirtų 2014 metų gruodį gimusiems dvyniams Gabriellai ir Jacques’ui.

Viena vertus, kunigaikštis Albert’as II dalyvauja mažiau susitikimų, kita vertus, oficialius renginius Monake išdėsto taip, kad vakarais galėtų būti su savo vaikais.

Kunigaikštienė Charlene vis dar mėgaujasi motinystės atostogomis ir retai pasirodo viešųjų renginių metu. Ji beveik kasdien sportuoja ir daug laiko skiria dvyniams.

„Kiekviena su jais praleista sekundė yra magiška“, – sako kunigaikštienė.

Jau prieš dvynių gimimą kunigaikštienės Charlene pasikviestas interjero dizaineris iš Pietų Afrikos Respublikos naujai pertvarkė jos rūmų priestatą ir įrengė vaikų kambarį. Specialistas parinko pastelinius švelnius, jaukius tonus, kurie atspindi Pietų Afrikos Respublikos spalvas.

Senųjų dailės meistrų darbai pakeisti šiuolaikiniais paveikslais, nes kunigaikštienei Charlene patinka modernus menas.

Naujai sutvarkyti namai tapo jaukūs: vaikų lovelėse guli apklotai su dvynių vardais. Mažyliams prižiūrėti kunigaikštienė pasisamdė auklę – ji su būriu padėjėjų kiaurą parą rūpinasi Charlene ir Albert’o atžalomis.

Vaikų auklės kalba angliškai ir prancūziškai, kad Gabriella ir Jacques’as augtų girdėdami savo tėvų gimtąsias kalbas.

Visus naujus rūmų tarnautojus – dauguma pastaraisiais metais buvo pakeista – kunigaikštienė Charlene pasirinko pati. Taip pat ir savo asmeninį sekretorių Ericą Musso, kuris pastaraisiais metais tapo artimu draugu.

Anksčiau jis tarnavo kunigaikščiui Albert’ui II ir pasižymi išskirtiniu lojalumu. Būtent šią savybę dėl sukauptos blogos patirties rūmuose kunigaikštienė itin vertina.

Be to, E.Musso žavisi Charlene humoru. Su juo kunigaikštis ir kunigaikštienė linksminosi vakarėliuose ir dainavo karaokę.

Kitas tarnautojas, kuriuo gali pasitikėti Monako kunigaikštienė, – vyriausiasis virėjas 50-metis Christianas Garcia. Jis – kunigaikščio Albert’o II žmonos sąjungininkas, atliekantis jos pradėtą sveikos rūmų mitybos misiją.

Buvusi olimpinių žaidynių dalyvė plaukikė Ch.Wittstock žino, kokia svarbi yra mityba, dėl to valgiaraštyje atsirado daugiau daržovių – cukinijų, artišokų, brokolių. Monako kunigaikštienės vyras nuo to laiko neteko keleto kilogramų.

Bet artimiausi kunigaikštienės Charlene žmonės – jos šeimos nariai, ypač brolis Garethas Wittstockas (32 m.). Dabar jis dirba sesers fondui ir dažnai lankose rūmuose su savo dukrele vienų metų Kaia Rose.

Kiti Wittstockų šeimos nariai tebegyvena Pietų Afrikos Respublikoje. Po daugelio mėnesių pertraukos sausį į Monte Karlą pasveikinti dukters Charlene gimtadienio proga buvo atvykusi jos motina Lynette (57 m.). Tuomet ji pirmą kartą pamatė savo jauniausius ir svarbiausius anūkus.

Kunigaikštienės Charlene motina vėl atvyks gegužės 10-ąją: tą dieną Monako katedroje planuojamos Gabriellos ir Jacques’o krikštynos.

Dėl krikštatėvių, kaip pranešė rūmai, dar neapsispręsta, bet kaip kandidatai minimi Monako kunigaikštytė Caroline (58 m.), jos vyriausiasis sūnus Pierre’as Casiraghi (27 m.), kunigaikštytė Stephanie (50 m.), Norvegijos sosto įpėdinis Haakonas (41 m.) ir kunigaikščio Albert’o II pusbrolis Chrisas Levine’as (57 m.).

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.