10 maisto produktų, padedančių mūsų grožiui

Virtuvėje esantys maisto produktai nebūtinai turi keliauti į skrandį – retsykiais jais galima, o kartais net būtina palepinti veido odą ir plaukus. Štai 10 produktų, turinčių nenuginčijamą naudą mūsų grožiui.

Virtuvėje esantys maisto produktai nebūtinai turi keliauti į skrandį – retsykiais jais galima, o kartais net būtina palepinti veido odą ir plaukus.<br>123rf nuotr.
Virtuvėje esantys maisto produktai nebūtinai turi keliauti į skrandį – retsykiais jais galima, o kartais net būtina palepinti veido odą ir plaukus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-24 13:12, atnaujinta 2018-01-06 00:38

Braškės. Jos ne tik skanios, bet ir naudingos. Braškėse gausu vitaminų ir mineralų, be to, tai tikras antioksidantų šaltinis. Jose taip pat yra ir salicilo rūgšties, kuri padeda kovoti su spuogeliais, šviesinti pigmentines dėmeles ir strazdanas bei pašalinti negyvas odos ląsteles.

Saulėgrąžų aliejus. Tai vitamino E šaltinis, padedantis apsaugoti bei puoselėti odą. Aliejų galima įtrinti ir į galvos odą, siekiant atsikratyti pleiskanų.

Medus. Jame gausu maitinančių ir antibakterinių savybių – dėl pastarųjų medumi galima tepti net ir spuogelius. Medus taip pat padeda šviesinti odą.

Arbata. Žalioji bei baltoji arbata turi puikių priešuždegiminių ir senėjimo procesus stabdančių savybių. Kalbant apie plaukus – pasiilgote žvilgesio? Tuomet užpilkitę puodelį žaliosios arbatos verdančiu vandeniu, leiskite jai atvėsti, o po to perskalaukite plaukus šiuo nuoviru. Leiskite įsigerti bent 10 minučių ir dar kartą nuplaukite vandeniu.

Apelsinai ir mandarinai. Šiuose vaisiuose gausu eterinių aliejų (jie kaupiasi žievelėse), padedančių detoksikuoti ir tonizuoti veido odą.

Avižos. Jose gausu priešuždegiminių savybių bei antioksidantų. Be to, avižos – puiki alternatyva veido šveitikliui. Susmulkinę avižas ir sumaišę jas su vandeniu, gausite švelnią masę, kurią įmasažavę į veidą ne tik pašalinsite negyvas odos ląsteles, bet ir suteiksite jam skaistumo.

Obuolių sidro actas. Nebrangus produktas, galintis padėti kovoti su grožį darkančiais spuogais, veido raudoniu bei suteikti odai švaros pojūtį.

Dirviniai asiūkliai. Juose gausu ne tik vitaminų bei mineralų, bet ir antibakterinių bei priešuždegiminių savybių. Asiūklio nuoviras, sumaišytas su alyvuogių aliejumi taip pat yra puiki priemonė nagų augimo skatinimui.

Cinamonas. Norite tokių pat putlių lūpų, kokias turi Angelina Jolie? Tuomet į vazelinu pateptas lūpas įtrinkite žiupsnelį antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčio cinamono. Pamasažuokite keletą minučių ir nuplaukite. Lūpos šiek tiek dilgčios, tačiau bus gerokai putlesnės.

Rozmarinai. Atvėsęs rozmarinų nuoviras puikiai tiks pažeistiems ir nualintiems plaukams – šie įgaus daugiau spindesio ir taps švelnesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.