Kaip padidinti veido odos priemonių efektyvumą?

Moterys išleidžia šimtus eurų veido priežiūros priemonėms, tačiau žadėtų rezultatų kartais taip ir nesulaukia. Galbūt klaida tėra netaisyklinga priežiūra? Štai keli patarimai, padėsiantys padidinti veido odos priemonių efektyvumą.

Moterys išleidžia šimtus eurų veido priežiūros priemonėms, tačiau žadėtų rezultatų kartais taip ir nesulaukia.<br>123rf nuotr.
Moterys išleidžia šimtus eurų veido priežiūros priemonėms, tačiau žadėtų rezultatų kartais taip ir nesulaukia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:41 PM

Kremą su SPF naudokite ne tik atostogų metu

Norėdami išvengti senėjimo procesus skatinančių kenksmingų saulės spindulių turite nepamiršti kas rytą pasitepti kremu su SPF. Jeigu ilgą laiką praleidžiate lauke (net, jei apsiniaukę), apsauginiu kremu nuo saulės turite teptis kas 2-3 valandas. Nepamirškite, kad ultravioletiniai spinduliai jus pasiekia net ir per mašinos ar ofiso langą.

Veido priežiūros priemones tepkite eilės tvarka

Teisingas eiliškumas – tai paprastas būdas pagerinti jūsų priemonių efektyvumą. Lengvos konsistencijos produktai (tokie, kaip serumas) turėtų būti naudojami prieš riebesnės, sunkesnės konsistencijos kremus. Kodėl? Atsakymas paprastas – pasitepus „sunkesniu“ veido kremu sumažinate serumo efektyvumą, mat jis tiesiog negali prasiskverbti pro pirmąjį, apsaugine plėvele veidą padengiantį produktą.

Prieš miegą susiriškite plaukus neveržiančia gumyte arba susipinkite laisvą kasą

Tai ne tik apsaugos nuo plaukų nutriušimo ir trynimosi į pagalvę, bet ir padės išvengti bėrimų. Nešvarumai ir riebalai, besikaupiantys ant plaukų, miegant palaidais plaukais gali „nusėsti“ ir ant jūsų veido. Tas pats galioja ir su kirpčiukais – šiuos turėtumėte susegti viršugalvyje, taip išvengsite užsikimšusių porų kaktos srityje.

Tonikas reikalingas ne kiekvienai

Veido prausiklių ir kremų nauda suabejotų retas, tačiau tonikas – vienas prieštaringiausiai vertinamų produktų rinkoje. Ar išties jis reikalingas kiekvienai moteriai? Atsakymas – ne. Pasak grožio ekspertų, ši priemonė gali būti ne tik neefektyvi, bet ir kenksminga. Jei pažvelgtumėte į toniko sudėtį, dažnai išvystumėte, jog jame yra alkoholio, galinčio išsausinti net ir pačią riebiausią odą bei skatinti bėrimus (paradoksalu, tačiau sausindami probleminę odą galime paskatinti spuogelių atsiradimą). Be alkoholio būta ir parabenų, galinčių sukelti alergines reakcijas.

Toniko paskirtis – atgaivinti odą, jis atstato natūralų odos ph, nes valomosios priemonės ir net grynas vanduo sausina odą. Tačiau šiuolaikiniai prausikliai, priešingai nei muilas, odos taip stipriai, kaip anksčiau, nesausina. Tad jeigu jūsų nevargina odos problemos, nepamirštate reguliariai naudojoti šveitiklį ir tinkamą prausiklį, tuomet galite apsieiti ir be toniko.

Nevalykite odos pernelyg dažnai

Net jeigu jus nuolat kankina spuogeliai ir riebi oda – neprauskite odos pernelyg dažnai, mat tai gali pridaryti daugiau žalos, nei naudos. Dažniau nei du kartus per dieną veido odos prausti nereikia – riebią odą dienos metu sutramdys specialūs riebalus sugeriantys lapeliai. Ir jokiais būdais veido odos neprauskite karštu vandeniu – tam tinkamiausias drungnas vanduo.

Netepkite pernelyg storo kremo sluoksnio

Klaidinga manyti, kad tepdami storesnį drėkinamojo kremo sluoksnį geriau sudrėkinsite odą – tai šnipštas. Be to, šitaip galite sudirginti odą ar net išprovokuoti bėrimus.

Dažnai persistengiama ir su kaukėmis: užtepusios kaukę ant veido laikoma ilgiau negu nurodyta gamintojo, tikint, kad kad tuomet ji geriau veiks. Kaukę reikia laikyti tiek, kiek rekomenduoja gamintojas, kadangi ji džiūdama traukiasi ir taip gali pažeisti odos kapiliarus.

Paakių oda rūpinkitės taisyklingai

Visų pirma, paakių kremą reikia švelniai įtapšnoti, o ne įtrinti ar įmasažuoti. Bereikalingas odos tempimas tik paskatins raukšlelių atsiradimą.

Negalima tepti paakių odos kremu, skirtu visai veido odai. Šių kremų sudėtis netinka gležnai paakių odai – ji yra labai plona, todėl intensyvūs kremai gali sukelti alergines reakcijas, paburkimą, o naudojant ilgesnį laiką užkimšti poras, dėl ko mes matome baltus taškučius paakių zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.