N. Narmontaitei vyras įteikė nepamirštamą gimtadienio dovaną

Aktorė Nijolė Narmontaitė ir šiais metais pratęsė tradiciją su vyru Pauliumi Kovu (50 m.) gimtadienius švęsti svetur. Tad 56-ąją savo gimimo dieną ji džiaugiasi sutikusi „gaudydama orą“ – ant Tenegijos vulkano viršūnės, maloniai pavargusi nuo kopimo ir laiminga, kad iš ugnikalnių pasisėmė kunkuliuojančios energijos, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

N.Narmonatitė su vyru P.Kovu džiaugėsi, kad teko eiti ir kanjonais, ir upės slėniais, o pakilus į kalnų viršūnes virš debesų grožėtis įspūdingais vaizdais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.Narmonatitė su vyru P.Kovu džiaugėsi, kad teko eiti ir kanjonais, ir upės slėniais, o pakilus į kalnų viršūnes virš debesų grožėtis įspūdingais vaizdais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Apr 28, 2015, 10:53 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:42 PM

Sutuoktiniai turi gražią tradiciją, kurią puoselėja kiekvienais metais, – sausį, švęsdami Pauliaus gimtadienį, jie keliauja į Londoną žiūrėti naujausių miuziklų, o balandį paminėti Nijolės gimimo dienos abu vyksta ten, kur šilta. Jųdviejų gimtadienio dovanos vienas kitam – tik kelionės.

Aktorė džiaugėsi, kad birželį abu vyks į Norvegiją – čia aistringų žvejų pora keliaus į žvejybą. Tai kiek pavėluota jos dovana vyrui gimtadienio proga.

Velykas ir gimtadienį N.Narmontaitė su vyru atšventė Kanarų saloje La Palmoje, pri-klausančioje Ispanijai. Ši sala, pasak Nijolės, ne veltui vadinama „Isla Bonita“ – gražioji.

Aktorė be galo troško pamatyti tai, apie ką yra daug girdėjusi, – saloje rengiamas Velykų eitynes, todėl į beveik trijų savaičių kelionę pora nutarė įtraukti ir Velykų datą. Keletą dienų prieš šią krikščionių šventę saloje dieną ir naktį vykstančios įspūdingos eitynės N.Narmontaitei su vyru paliko neišdildomą įspūdį ir pranoko visus jų lūkesčius!

„Turistai, susirinkę aplinkui, eitynes stebi lyg susigūžę. Orkestrantai įspūdingais senovės romėnų kostiumais groja tokią muziką, kuri lyg perveria iš vidaus. Visa minia žingsniuoja vienu ritmu, linguodama į šonus.

Dalyviai tarsi atkeliavę iš viduramžių, veidai paslėpti po kaukėmis, kojos dažnai basos, į grindinį kaukši besivelkančios grandinės... Kitų dalyvių apranga primena vienuolių abitus.

O ką jau kalbėti apie našlių procesiją! Moterų akys nudelbtos žemyn, veiduose rūstumas, liūdesys. Tos juodai vilkinčios moterys – neatsiejama eitynių grandis“, – pasakojo N.Narmontaitė.

Aktorė pamatyti šias eitynes siūlo visiems, kurie tik gali ten nuvykti per Velykas. Mat tai jai pasirodė nepaprastas renginys, visas miestas gyvena šiuo įvykiu.

Balandžio 12-ąją, savo gimtadienį, N.Narmontaitė sutiko taip įspūdingai, kad jai trūko oro tikrąja to žodžio prasme – vulkanų apsuptyje. Sutuoktiniai pėsčiomis lipo į Tenegijos vulkaną, pastarąjį kartą išsiveržusį 1971-aisiais.

„Šalia buvo matyti ir San Antonijo, ir kiti vulkanai. Nusileidome pavargę kaip šuniukai, – juokėsi aktorė. – Į kalnus lipti 10 ar 15 kilometrų – tikrai ne tas pat, kaip eiti lyguma. Čia tikrai yra ką veikti.

Vaikščiotojams šioje saloje – rojus! Trasos 2000-aisiais perdarytos iš piemenų takų, stebuklingai tvarkingos, saugios – pasirenki, kokio sudėtingumo nori žygio, ir gali eiti ir eiti. Vietos gyventojai pasakojo, kad bendras vaikščiojimo takų ilgis – daugiau nei 1000 kilometrų!“

Aktorė džiaugėsi, kad teko eiti ir kanjonais, ir upės slėniais, o pakilus į kalnų viršūnes virš debesų grožėtis įspūdingais vaizdais. La Palmos saloje gali rasti kone visų Kanarų salų gamtovaizdžius. Jei neturi galimybės nuvykti į Tenerifę ar Gran Kanariją, jų gamtą rasi rytinėje ir vakarinėje salos dalyje.

Šiaurėje galima pasijusti lyg La Gomeros saloje, o pietūs primena Lansarotės ir Fuerteventūros salas. Čia lankytojus pasitinka peizažas lyg Mėnulyje.

Mašina sutuoktiniai važinėjosi ir serpantinais – tai taip pat buvo didžiulis malonumas. Aktorė tik šiek tiek apgailestavo, kad išsinuomotas automobilis nebuvo galingas.

Nijolė ir Paulius – aistringi žvejai, todėl į kelionę įsidėjo ir meškeres. Susipažinę su pora, kuri plaukiojo jachta, sutuoktiniai išvyko į žvejybą.

Aktorė apgailestavo, kad šįkart jai nepasisekė kaip niekada – nepavyko pagauti nė vienos žuvelės!

Atostogaudama Nijolė ne tik ilsėjosi – visai išvėdinti galvos jai nepavyko. Iki Kalėdų skaitytojams pažadėjusi antrąją savo knygą, aktorė rado laiko ir rašyti.

„Prikrisdavau prie knygos ir po 4, ir po 6 valandas per dieną. Galvoje nuolat sukosi, ką dar reikia padaryti. Tačiau rašyti balkonėlyje, kur šilta, šviečia saulė, prieš akis tyvuliuoja vandenynas, tvyro neapsakoma tyluma, – nepaprastas malonumas.

Saloje nėra jokio naktinio gyvenimo, mažai viešbučių, čia tvyro ramybė – tai mus labai džiugino. Tikrai atostogavome rojuje!“ – pasakojo Nijolė.

Kiekvieną dieną atostogaudama aktorė mėgavosi cukranendrių sultimis, atrado puikų vietinį baltąjį vyną, valgė šviežią žuvį. Paulius kelis kartus susigundė ir mėsos patiekalais, mat vien žuvis ir jūrų gėrybės jam beveik per tris savaites pabodo.

Atostogos gulint prie baseino viešbutyje ar paplūdimyje – ne šiai porai. Todėl aktyviai laiką leidę sutuoktiniai nė kiek neišgyveno, kad vakarai saloje buvo kiek vėsesni.

„Tikrai gavau fantastišką gimtadienio dovaną!“ – sakė aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.