Erikos Purauskytės skysčių dieta – noras jaustis lengvesnei

Režisierė ir renginių organizatorė Erika Purauskytė (34 m.) dietos ėmė laikytis ne tam, kad numestų 5 priaugtus kilogramus, – tiesa, šis šalutinis dietos poveikis jai patiktų! Ji norėtų jaustis lengva ir neapsunkinti organizmo. Vien skysčius gerianti moteris įsitikinusi – organizmas gauna visų medžiagų, kurių jam reikia, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

E.Purauskytės dietos esmė paprasta – visą dieną, kai nori valgyti, jauna moteris geria.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
E.Purauskytės dietos esmė paprasta – visą dieną, kai nori valgyti, jauna moteris geria.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

May 1, 2015, 7:48 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:06 AM

Jauna 174 cm ūgio moteris juokėsi, kad jai labiausiai patinka sverti apie 50 kilogramų. O pastaruoju metu ji yra priaugusi svorio, be to, pavasarį norisi lengvumo pojūčio. Todėl nutarė imtis dietos, kurios jau ir anksčiau nesąmoningai laikėsi.

„Viskas atėjo tarsi savaime. Aš nevalgau mėsos, nes ji man ne tiek skani, kad būtų žudomi gyvūnai. Nuo paauglystės, kai valgydama vien salotas atsikračiau daugiau nei 20 kilogramų, nekenčiu daržovių! Nevalgau ir košių.

Jokių bandelių nemėgstu, o sriubas ir pieno produktus dievinau visada. Norėčiau nevalgyti ir žuvies – ši mintis atėjo po to, kai pradėjau nardyti, bet ji man per skani...“ – pasakojo Erika, kurią bičiuliai dažnai vadina maisto princese.

Ji tikra – jei neprisilaikytų, ir vėl svertų tiek, kiek paauglystėje – daugiau nei 70 kilogramų. Buvo laikas, kai dietų moteris laikėsi labai griežtai ir intensyviai. Todėl dabar kankinti savęs valgant nustatytomis valandomis ir tiksliai sunormuotą maistą ji nenorėjo.

Kalorijų skaičiavimas jai – irgi praeitis, šiandien Erika instinktyviai žino, kiek kalorijų gaus suvalgiusi vieną ar kitą patiekalą.

Jei gali rinktis, E.Purauskytė visada ir anksčiau rinkosi sriubą vietoj kepsnio, itin mėgo šviežiai spaustas vaisių ar daržovių sultis, raugintas pasukas, kefyrą ir pieną. Todėl šis skysčių eksperimentas jos gyvenimo neapsunkino, o rankinėje turėti pakuotę rūgpienio jai – natūralu.

„Tačiau neseniai privalėjau būti vienoje vakarienėje, todėl valgiau nekenčiamas salotas! Savaitgalį ilsėjausi Sardinijoje – leidau sau suvalgyti itališką picą ir nė kiek dėl to nesigraužiau.

Jei noriu maisto, suvalgau karštos sriubos. Jei negaučiau karšto valgio, jausčiausi blogiau. Tirščių nevalgau, bet taip dariau visada! Neprievartauju savęs, kai ko nors labai norėsiu, nutrauksiu šį eksperimentą, kurį galima pavadinti dieta“, – kalbėjo E.Purauskytė.

Kaip atrodo E.Purauskytės diena? Ryte ji išgeria net kelis puodelius kavos su pienu, vėliau mėgaujasi šviežiomis sultimis, keliskart per dieną valgo trintas sriubas, išalkusi išgeria airano (gėrimo, kuris gaminamas jogurtą skiedžiant vandeniu), kefyro ar pasukų. Pieno produktų ji nuolat turi ir namie, ir darbe, ir rankinėje! Esmė paprasta – visą dieną, kai nori valgyti, jauna moteris geria.

Apie tokį maitinimąsi Erika kalbėjo ir su savo šeimos gydytoja. Ši patikino, kad jei gertų tik kefyrą, tai būtų trumpalaikė dieta. O vartojant įvairius produktus moters organizmas neturėtų jausti diskomforto.

„Gaunu užtektinai naudingų medžiagų, geriu visokias sultis – ir vaisių, ir daržovių. Medicininiu požiūriu skysčiai naudingi tuo, kad neapkrauni skrandžio, neverti jo virškinti. Dėl to daugelis žmonių po pietų aptingsta ir yra vangūs. Ir susitikimų, kuriuose turiu kalbėti, po pietų vengiu.

Juk skystą maistą gydytojai rekomenduoja žmonėms ir po operacijų – kad neapkrautų skrandžio. Mano serganti kalė Mėta instinktyviai taip pat rinkosi tik skystą maistą, lakė daug vandens“, – pasakojo jauna moteris.

Ji juokėsi, kad kitas žingsnis bus išmėginti žaliavalgystę. Vis dėlto pieno produktų moteris neketina atsisakyti, stengsis suderinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.