Menininkės Agnės Kišonaitės vitražas – iš nagų lako buteliukų

Menininkė Agnė Kišonaitė įrodė, kad vitražas gali atrodyti visai kitaip nei daugelis galėtų įsivaizduoti. Jos meno instaliacijai „Stiklo pūtimas“ buvo panaudota net 1969 vienetai panaudotų nagų lako buteliukų.

A.Kišonaitės meninė instaliacija „Stiklo pūtimas“.<br>L.Rostovskio nuotrauka.
A.Kišonaitės meninė instaliacija „Stiklo pūtimas“.<br>L.Rostovskio nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:01 PM

„Kūryba yra pats maloniausias jausmas, procesas ir veiksnys, skatinantis žengti pirmyn. Tad, po sėkmingo kūrybinio bendradarbiavimo su kompanija „Avon“ „Lūpdažis milžinas“ projekte, mano kuriamos netradicinių priemonių meno instaliacijos įgavo pagreitį“, – sakė projekto sumanytoja.

Prieš metus A.Kišonaitė pradėjo vykdyti akciją, kurios metu jai pavyko surinkti apie 5000 panaudotų nagų lako buteliukų.

„Šiuos buteliukus išrūšiavau į 21 atspalvį. Tuomet, kartu su savo studenčių – pagalbininkių komanda, pasipuošusios kaukėmis ir pirštinėmis, kibome į nagų lako ištaškymo procesą. Nuostabiai praleidome laiką gamtos apsuptyje (Užupio meno inkubatoriuje), o ištaškytus nagų lakus panaudojome abstrakčiai tapybai: gimė keletas paveikslų“, – pasakojo A.Kišonaitė.

Baigusi parengiamuosius darbus menininkė pradėjau labai svarbų ir atsakingą panaudotų nagų lako buteliukų klijavimo procesą. jai šis procesas atrodė toks pat svarbus ir kruopštus kaip stiklo pūtimas.

Taip ir gimė jos spalvota meno instaliacija – panaudotų nagų lako buteliukų vitražas, kurio plotį sudaro 1 metras, o aukštis – 1,45 metro.

„Man tai yra ne tik vitražas ir ne tik putlios, moteriškos lūpos, žvelgiančios į jus ir verčiančios nors minutei susimąstyti. Man tai – mandala. Mūsų pasaulis balansuoja tarp grožio ir proto harmonijos. Vieniems, tai viltis išgelbėti pasaulį ar pagalvoti apie tai, kaip galima jį pasaugoti, kitiems tai – grožis. Ir pagalvojus – viskas prasideda nuo ryškių gundančių nagų, bet iš tikrųjų pasaulis ir kūryba prasideda nuo Tavęs“, – aiškino menininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas