Prabangų žiedą su deimantu įsigyti...internetu?

Moterų silpnybė papuošalams, o ypač su brangakmeniais – ne naujiena. Vyrai visais istorijos laikotarpiais stengėsi įtikti savo išrinktosioms, tad nieko keista, kad žiedelis su deimantu ir šiandien išlieka romantiškos meilės išraiškos simboliu. Tiesa, papuošalų gamintojai prisitaiko prie kintančių klientų poreikių ir sparčiai žengia su pažangiomis technologijomis. Brangakmeniai tapo ne tik moteriškų papuošalų atributu. O ko gero patraukliausiai skamba tai, kad išskirtinio dizaino briliantais inkrustuotas papuošalas jūsų duris gali pasiekti per trumpą laiką, užsakius jį tiesiog... internetu.

Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Žiedai žavi grožiu.
Daugiau nuotraukų (13)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 7:05 AM

Atneš sėkmę

Pradėkime nuo deimantų. Juk būtent dėl šių brangiųjų akmenų pasaulis pametė galvas jau prieš šešis tūkstančius metų Senovės Indijoje. Kai kurie istoriniai šaltiniai byloja, kad būtent čia, Godavario ir Krišnos upių sąnašų suformuotame derlingame slėnyje į žmogaus rankas pateko pirmieji deimantai. Jie buvo naudojami religinių apeigų metu. Tikėta, kad brangakmeniai rasdavosi į akmenį trenkus žaibui. O deimantų tvirtumas tapo Indų filosofijos ir poetų apmąstymų apie laiką, amžinybę, visatos begalybę dalimi.

Ir iš tiesų, šiandien jau moksliškai paaiškinama, kad deimantas yra kiečiausias natūralus mineralas, atsparus rūgštims ir šarmams. Šie brangakmeniai yra sudaryti iš anglies, bet jose gali būti geležies, titano, magnio, kalcio oksidų, azoto bei kitų priemaišų. Deimantai būna bespalviai, pilki, balti, melsvi, gelsvi, tamsiai rudi, net juodi. Tiesa – nenatūraliai. „Deimanto atspalvis yra vienas tų kriterijų, kuris turi įtakos akmens vertei“,– sako „INDIVI Deimantai“ ekspertė Darija Morozova. – Galbūt atrodys keista, tačiau pigiausi yra juodieji. Mat jie – modifikuoti. Akmenys tiesiog paveikti karščio įgauna juodą spalvą. Natūraliai jie būtų pilkšvi. Tad jei kas nors sako kitaip apie sodriai juodos spalvos akmenį – tikrai meluoja. Brangiausi – grynos mėlynos, raudonos ar rožinės spalvos, ypač didesni akmenys“,– vardija ji.

Be spalvų įvairovės, deimantai turi ir tam tikrų kitų ypatingų savybių. Pirmiausia – kiekvienas akmuo yra unikalus. „Pasaulyje nerasite dviejų vienodų. Be to, tai yra vienas iš kiečiausių mineralų, net ir po daugelio metų jis nepraras savo savybių. Pavyzdžiui yra buvęs atvejis, kai klientė netyčiomis pervažiavo savo žiedą automobiliu. Jis buvo visiškai sulamdytas, tačiau akmuo – kaip naujas“,– prisimena D. Morozova.

Deimantai taip pat pasižymi tam tikromis grožio savybėmis. Tai – bene vienintelis brangusis akmuo, kuris gali taip pagauti šviesą ir ją atspindėti. „Jei yra teisingai išplanuotas – jis žaižaruoja. Todėl taip ir patinka moterims“,– mano deimantų ekspertė. Ji priduria, kad deimantai ypatingi dar ir tuo, kad perteikia tiek teigiamą, tiek neigiamą energiją. Tad šis brangakmenis, padovanotas su blogomis mintimis, neš žmogui nelaimes, o dovanojamas su geromis – žmogui suteiks daug stiprybės. Tikima, kad apdovanotajam turi pradėti sektis tiek šeimyninis gyvenimas, tiek karjera.

Atsargiai – apgavikai!

Tiesa, D. Morozova pastebi, kad norint įsigyti tikrai vertingą papuošalą su deimantais, reikia išmanyti tam tikras rinkos subtilybes. „Būtinos žinios ir suvokimas, ką ir kokios kokybės perki. Tiek metų dirbdami su tiekėjais, galime pasakyti, kiek koks akmuo yra vertas. Jei žmogus neturi pakankamai žinių ar nežino, kurie tiekėjai yra patikimi, praktiškai didelė tikimybė – bus apgautas. Klientų žinių stoka, pasitaiko, naudojasi nesąžiningi pardavėjai. Kadangi turime tiekėjų iš viso pasaulio – Indijos, Amerikos, Europos, Azijos šalių ir su jais dirbame ne vienerius metus, galime objektyviai vertinti. Sąžiningumo lygis dažnai priklauso nuo žmonių mentaliteto. Pavyzdžiui, jei europiečiais dažniausiai galime pasitikėti, su Azijos šalimis kartais kyla keblumų“,– pasakoja „INDIVI Deimantai“ atstovė.

Taip pat verta žinoti, kad deimantai derinami tik su auksu arba platina. Kitas metalas – jau turėtų būti ženklas, kad kažkas ne taip. Be to, esama atvejų, kai žmonės apgaunami ne pirkimo metu, o tiesiog žiedą valant! „Iš tiesų žiedą su deimantu galima pasivalyti namų sąlygomis, pavyzdžiui, su muilinu vandeniu ir dantų šepetėliu. Tačiau kasmet rekomenduojama juvelyrinį dirbinį atnešti ir specialistui, kuris šį išvalys nuodugniai, rėmelį nupoliruos. Deja, esu girdėjusi istoriją, kai viena moteris juvelyrui nunešusi išvalyti žiedą su deimantu, atgavo paprasčiausią cirkonį. Pati nepastebėjo, o kitas juvelyras apie tai ją informavo per vėlai. Tad pas mus perkančius klientus visuomet pamokome, kaip apsisaugoti nuo apgavysčių. Yra keli būdai, tarkime, mūsų didesni akmenys turi tarptautinius sertifikatus, ant briaunelės – lazerinį numerį, matomą per lupą. Tas lazerinis numeris būna ir ant sertifikato. Kitas būdas – atskirti pagal natūralius intarpus, kurie būna akmens žemėlapyje sertifikate“,– būdus patikrinti deimanto autentiškumą vardija specialistė.

Pirkti internetu saugu

Sakysite, jei akis į akį gali likti apgautas, kaip dar galima svarstyti apie papuošalų su deimantais pirkimą internetu? Darija Morozova patikina, kad jų atveju baimintis tikrai nėra ko. „Daugelis elektroninių parduotuvių pirkėjams taiko analogiškas kaip ir įprastos parduotuvės prekių grąžinimo taisykles. Vienoms prekių rūšims taikomos lankstesnės sąlygos, tuo tarpu kitoms galioja įvairūs suvaržymai, išimtys. Parduotuvėje įsigytųjų juvelyrikos gaminių atgal niekas nebepriims. Perkantieji mūsų aukso kalvėje nepatikusį dirbinį gali grąžinti per trisdešimt dienų, atgaudami visą mokėtą sumą“,– patikina ekspertė.

Tai, kad internetu pirkti saugu rodo ir nuo praėjusių metų padvigubėjusios internetinės prekybos apimtys. „Juvelyrinius dirbinius žmonės užsisako iš visos šalies. Pirkti internetu patogu, nes gali pasirinkti bet kurį modelį, bet kokius parametrus, bet kokio tipo akmenį. O jei nėra to, kas patiktų, galime pagaminti net iš nuotraukos. Turbūt nėra to, kas mums būtų neįmanoma. Be to viską atliekame per dešimt darbo dienų. Dėl to esame paklausūs ne tik Lietuvoje. Turime klientų iš Latvijos, Baltarusijos, Jungtinės karalystės, Norvegijos. Klientai pas mus grįžta, reiškia paslaugos ir produktai jiems patinka“,– mano D. Morozova.

Be to, elektroninėje „INDIVI Deimantai“ parduotuvėje papuošalai nufotografuojami ir pateikiami iš skirtingų pusių ir atstumų, todėl galima įžiūrėti kiekvieną papuošalo briaunelę ar linkį. Didelės ir tikslios fotografijos preciziškai atvaizduoja realų vaizdą. Dalis papuošalų turi ir video. Galymybės apžiūrėti papušalą 360 kampu Lietuvos kiti dar nesiūlo, bei ir tarptautinėje papuošalų rinkoje tai vis dar yra naujovė. Taigi papuošalai internetu įgyja didelį pranašumą. Briliantai taip pat nemokamai sertifikuojami. „Baimintis, kad įsigysite nekokybišką ar juo labiau suklastotą gaminį, tikrai nereikėtų, nes visi papuošalai turi specialius kokybės sertifikatus, išduotus Lietuvos prabavimo rūmų. Metalų autentiškumą ir sudėtį žymi prabos“,– vardija ekspertė. Prekių pristatymas yra nemokamas, o siunčiami gaminiai turi draudimą, jei netyčia pasimestų.

Išpildomi visi norai

„Į mus kreipiasi labai skirtingi klientai, vieni išsirenka labai greitai, kiti ilgai apžiūrinėja elektroninėje parduotuvėje, konsultuojasi telefonu, kelis kartus atvyksta ir kalbasi tiek su konsultantais, tiek su juvelyrais. Siūlome visas įmanomas konsultacines paslaugas ir, jei tai yra ne darbo metas, su mumis vis tiek galima susisiekti elektroniniu būdu. Visuomet stengiamės atrašyti tą pačią dieną. Suprantame, kad mūsų klientams svarbu ne tik kokybė, bet ir pagaminimo laikas bei patogumas. Klientai mus renkasi dėl plataus asortimento, greito pagaminimo, aukštos kokybės, patogaus apsipirkimo. Galime pristatyti įmantriausių išskirtinių formų deimantus ir pagaminti sudėtingus žiedų modelius per pakankamai trumpą terminą. Be to viso pasaulio rinkoje pakankamai sėkmingai konkuruojame kainų atžvilgiu“,– sako D. Morozova.

Tiesa, „INDIVI Deimantai“ ekspertė, pastebi, kad dažniausiai dėl prabangių žiedelių su deimantu ar kitu brangakmeniu atvyksta vyrai. Tad ir žiedų matavimo būdų tenka išvysti įvairių. „Būtent todėl savo internetiniame tinklalapyje pateikėme kelis tiksliausius būdus, kaip nustatyti, kokio dydžio žiedelio mylimajai reikia. Tam, kad netektų ant savo piršto matuoti“,– šypsosi D. Morozova. Ji prasitaria, kad yra tekę klientams net idėjų romantiškam pasipiršimui pasiūlyti.

Tuo tarpu ilgametę patirtį turintis įmonės juvelyras Andrejus Jonutis pasakoja, kad ir apie žiedus kalbant, norų tenka išpildyti įvairių. „Užsieniečiai klientai dažniau pageidauja klasikinių žiedų. Tačiau pasitaiko ir ganėtinai keistų užsakymų. Pavyzdžiui, vieną kartą teko gaminti žiedus, kuriuose deimantas turėjo būti inkrustuotas vidinėje žiedo pusėje. Arba neseniai buvo pageidavimas ant vyriško žiedo išgraviruoti mišką ir elnią. Moteriškas žiedas turėjo būti su iš metalo išraitytais elnio ragais. Taip pat pasitaiko, pageidaujama išgraviruoti intymius užrašus, kartais net keistus ar žiaurus. Šiandien net ir vyriški žiedai būna su deimantais. Tarkime, moteriškas žiedas – su baltas briliantais, vyriškas – su juodais. Vyriškumas pabrėžiamas per formą. Tad galima sakyti, kad šiuo metu „ant bangos“ klasikiniai žiedai, graviravimas, bandymas susieti vieną žiedą su kitu. Tačiau labai retai būna, kad klientų norai yra sunkiai įgyvendinami“,– įsitikinęs juvelyras. Bet jei norisi išskirtinumo, tam yra sukurta dizainerio papuošalų linija „FABJORO“. „FABJORO“ žiedai yra išskirtiniai, nes kiekvienas žiedas turi savo istoriją bei žavėsį. Apžiūrėti išskirtinių „FABJORO“ sukurtų papuošalų klientai atvyksta iš visos Europos, o bene dažniausiai sulaukiame klientų iš Latvijos, Baltarusijos, Italijos užsakymų.

Kaip išsirinkti žiedą?

Tiesa, kad ir kaip bebūtų patogu pirkti internetu, vestuviniai žiedai dažniausiai perkami gyvai, atvykus į saloną. „Apsilankius klientams pirmiausia nustatomi žiedų dydžiai, tada aptariamas plotis, faktūra, modelis. Galima derinti spalvas, su komforto zona ar be jos. Komforto zona – tai išgaubimas iš vidaus. Ji užtikrina, kad žiedas patogiai nešiojasi, o ranka mažiau prakaituoja, nes visa apatinė žiedo dalis mažiau priglunda prie piršto“,– aiškina Andrius.

Jis akcentuoja, kad renkantis žiedą svarbiausia yra jo kokybė. Vienas iš tai liudijančių parametrų yra žiedo svoris, mat lengvi žiedai yra ploni ir greitai deformuojasi. „Tai ypač aktualu perkant vestuvinius žiedus, nes juos nešiojame kasdien. Žmonės kartais nesupranta, jie žiūri į plotį, bet neatkreipia dėmesio į storį. Be to tai nulemia ir kainą, nes lengvesnis yra pigesnis, tačiau iš esmės produktas yra nekokybiškas. Taigi, perkant žiedą, būtina atkreipti dėmesį į svorį, storį, aukso prabą ir komforto zoną. Kadangi pasitaiko, kad žiedai yra pigesni ir dėl to, kad nėra komforto zonos“,– pataria juvelyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.