Oksana Pikul-Jasaitienė pasipasakojo apie motinystės džiaugsmus

„Emocijos – pačios geriausios“, – apie ilgai lauktus motinystės džiaugsmus kalbėjo atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė (31 m.). Prieš dvi savaites su krepšininku Simu Jasaičiu (33 m.) ji susilaukė pirmagimio Dominyko, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Oksana ir Simas gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Oksana ir Simas gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Oksana ir Simas gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>L.Bartašiaus nuotr.
Oksana ir Simas gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>L.Bartašiaus nuotr.
Oksana gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Oksana gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Oksana gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.
Oksana gerbėjams Dominyku leidžia pasidžiaugti tik iš toli.
Daugiau nuotraukų (4)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Jul 30, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:01 PM

Jis dabar svarbiausias Oksanos gyvenime. Rūpinimasis kūdikiu atima visą garsios moters laiką ir jėgas, tačiau nuovargį nuo O.Pikul-Jasaitienės veido veja meile ir begaliniu atsidavimu spinduliuojanti šypsena.

„Vos tik paimu tą mažą žmogiuką ant rankų, pasimiršta viskas. Tas geras jausmas atperka viską: nuovargį, bemieges naktis.

Kaip ir visi normalūs vaikučiai, Dominykas tiek patriukšmauja, tiek labai ramiai ilsisi“, – sakė O.Pikul-Jasaitienė.

Atlikėja patikino, kad įsivaizduoti motinystės džiaugsmus ir rūpesčius yra viena, o patirti savo kailiu – visai kas kita. Ji pati iki šiol žinojo, ko gali tikėtis, tačiau tik susilaukusi kūdikio suprato, kaip sunku ką tik iškeptoms mamoms. Sudėtingiausia įsilieti į naują gyvenimo ritmą, rasti laiko miegui, kai absoliučiai visą laiką turi skirti vaikui.

Gyvenimas negrįžtamai pasikeičia kiekvienos motinos gyvenime tą akimirką, kai ji pirmą kartą į rankas paima savo vaiką.

„Tą akimirką jaučiau euforiją. Tai buvo begalinis pasitenkinimas, įveikęs skausmą ir nuovargį. Ta akimirka buvo nuostabi“, – šypsojosi Oksana.

Vis dėlto Dominyko gimimas nėra vienintelis esminis pokytis garsios moters gyvenime. Visai netrukus Jasaičių šeima persikels gyventi į Siciliją, mat Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klube sezoną baigęs S.Jasaitis pasirašė sutartį su Italijos „Upea“ ekipa.

Oksana pasakojo, kad dėl išsikraustymo nekilo jokių diskusijų. Tai buvo pats natūraliausias ir logiškiausias jaunos šeimos sprendimas.

„Tėvas turi auginti sūnų, šeima privalo būti kartu. Mes negalime gyventi atskirai, todėl net nekilo dvejonių.

Be to, Simas puikiai atlieka visas tėvo pareigas, labai rūpinasi vaikeliu, myli jį. Be jokios abejonės, jis turi matyti, kaip sūnus auga“, – sakė O.Pikul-Jasaitienė.

Jauna mama patikino, kad net ir išsikrausčiusi iš gimtinės neleis dienų viena su vaiku užsidariusi tarp keturių sienų, – Oksanos motina Laima bus dažnas svečias naujuose poros namuose. O šalia Vilniaus stovintį namą, kurį sutuoktiniai neseniai įsigijo, krepšinio sezono metu prižiūrės Simo ir Oksanos artimieji.

„Namo tikrai nenuomosime. Mūsų namai – mūsų tvirtovė“, – tvirtai pasakė O.Pikul-Jasaitienė.

Daug po pasaulį keliavusi Oksana džiaugėsi, kad šeimos židinį kurstys saulėtoje ir senas kultūros tradicijas puoselėjančioje Europos šalyje.

„Man labai patinka Italijos kultūra, maistas, orai. Be to, mes gyvensime Sicilijoje, mažame kurortiniame mieste, – tai tobula vieta auginti kūdikį ir kurti šeiminę laimę“, – įsitikinusi Oksana.

Anksčiau įtemptu ritmu gyvenusi moteris neslepia – miesto tempas jai artimesnis. Vis dėto motinystės atostogų išėjusi Oksana tiki, kad lėtas gyvenimo ritmas tinkamesnis vaikui, o ji pati prie jo be vargo prisitaikys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.