Trūkstant laiko, A. Gilytei svarbiau šukuosena, o ne makiažas

Stilistė Agnė Gilytė (31 m.) puikiai tvarkosi savoje ir svetimose spintose, dėliodama, kokie rūbai ten turėtų būti. O kaip ji rūpinasi savo efektingais banguotais plaukais? Visoms kai kada rytą pritrūksta laiko išeinant iš namų, tad jei jau taip nutiko, Agnei visada daug svarbiau tinkamai susitvarkyti plaukus, o ne pasidažyti.

Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Agnė Gilytė.<br>L.Griciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jul 30, 2015, 8:09 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:14 PM

Vasarą pagrindinis jos plaukų grožio pagalbininkas – skrybėlė. Vieną taip nunešiojo, kad neseniai nusipirko naują. Be skrybėlės, ypač paplūdimyje, Agnė nė iš vietos.

A.Gilytė netingi lepinti savo nuostabių banguotų plaukų. Jie linkę sausėti, tad pagrindinė priemonė – drėkinimas.

„Moterys dažnai daro klaidą – vis maitina specialiomis priemonėmis plaukus, nors juos labiau reikėtų drėkinti. Permaitinti plaukai sukrinta, ypač garbanos nutįsta ir atrodo prastai, – pabrėžė Agnė. – Plaukams, kaip ir veidui, nereikėtų taupyti renkantis priemones, o jei jau tenka rinktis, tuomet šampūnas gali būti paprastesnis, o kaukė ar balzamas – gausesnės sudėties.“

Agnė negaili plaukams serumų, kaukių, pastaruoju metu dar juos lepina prabangiu šampūnu, kuriame yra juodųjų ikrų ekstrakto.

„Ištrinkti plaukai atrodo nuostabiai!“ – džiaugėsi moteris, nepamirštanti kartkartėmis keisti šampūno.

Kelionės Agnę išmokė vienos gudrybės: kur nors skrendant daug priemonių į lagaminą neprisikrausi, tad ji pasiima kokosų aliejaus ir atostogaudama plaukus puoselėja juo. Vakare ištepusi rytą ramiai eina maudytis į jūrą, nes plaukai per naktį būna pasisavinę gerąsias aliejaus medžiagas, o maudantis dar saugo ir nuo sūraus jūros vandens.

Kosmetikos bendrovės „Biok laboratorija“ prekės ženklų „Rasa“ ir „Aras“ vadovė Justė Unguraitytė (25 m.) savo plaukų stengiasi neapsunkinti jokiomis stipriomis atkuriamosios kosmetikos priemonėmis.

Pasak jos, jokiu būdu negalima trinkti galvos tik šampūnu „du viename“ ir pamiršti kaukių egzistavimą.

„Naudoju tik tos pačios serijos šampūną, kondicionierių ir kaukę. Stengiuosi plaukus palepinti ir specialiomis procedūromis, kurias galiu pasidaryti namie pati. Pavyzdžiui, tarp delnų pašildytas natūralus kokosų aliejus tampa puikia vakarine kompensacija už rytą karštomis žnyplėmis suktas garbanas“, – sakė moteris.

Plaukams grožio suteikia ir subalansuotas miegas bei mityba. Nors spindinčių plaukų gudrybių ji išmoko ir iš savo giminės moterų.

„Močiutė mane ir seserį mokė kaip įmanoma rečiau rišti plaukus gumyte. Ji tvirtai tikėjo, kad plaukų rišimas ne tik neleidžia atskleisti tikrojo plaukų grožio, bet ir gali pakenkti. Iki šiol dažniausiai nešioju būtent palaidus plaukus, o jeigu juos ir už užsimanau susirišti į kuodelį, stengiuosi naudoti gumytes iš ekologiško plastiko“, – paslaptimis dalijosi J.Unguraitytė.

Tačiau svarbiausia jos kasdienės plaukų priežiūros taisyklė – drėkinti plaukus ir galvos odą.

Vasarą Justė naudoja nenuplaunamas kosmetikos priemones, taip pat geria drėgmės pusiausvyrą organizme palaikančius maisto papildus. Neišsiverčia ir be įvairiausių skrybėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.