Naujame pašto ženkle – dizainerio Juozo Statkevičiaus kūrinys

Vieno žinomiausių šalies dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknelė papuoš Lietuvos pašto išleidžiamą pašto ženklą. Naujasis pašto ženklas tema „Šiuolaikinis lietuvių menas: mada“ apyvartoje pasirodys šeštadienį, rugpjūčio 8 dieną, pranešė Lietuvos paštas.

„Ši suknelė – mano firminis ženklas. Tai suknelė feniksas, veikianti kaip hipnozė – nuo jos neįmanoma atplėšti akių“, – nesikuklino J.Statkevičius.
„Ši suknelė – mano firminis ženklas. Tai suknelė feniksas, veikianti kaip hipnozė – nuo jos neįmanoma atplėšti akių“, – nesikuklino J.Statkevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 10:08 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 12:08 AM

Pašto ženklą sukūręs dizaineris J.Statkevičius jame pavaizdavo vieną iš savo darbų – spiralinę suknelę iš storo krentančio kūno spalvos šilko.

„Ši suknelė – mano firminis ženklas. Tai suknelė feniksas, veikianti kaip hipnozė – nuo jos neįmanoma atplėšti akių, nors nėra jokių blizgučių, vien tik rafinuota, švari elegancija ir konstrukcijos grožis.

2001 metais ši suknelė triumfavo ant Paryžiaus podiumo, atnešdama man sėkmę ir suteikdama įsimintino kūrėjo statusą. „Haute Couture“ asociacijos specialistai pavadino ją genialia. Didžiuojuosi šiuo darbu“, – nesikuklino J.Statkevičius.

Naujasis pašto ženklas bus išleistas 1 mln. tiražu, ženklo nominalas – 2,03 euro. Su juo bus išleistas pirmosios dienos vokas, suvenyrinis lapas bei 5 tūkst. egzempliorių tiražo bukletas, kuriame bus po keturis pašto ženklus.

Pašto ženklo pasirodymo dieną šiuo ženklu apmokama korespondencija Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama proginiu pirmosios dienos datos spaudu. 

Mada – tai tam tikru laikotarpiu visuomenėje vyraujantis stilius, kuris apima drabužių, avalynės, aksesuarų, šukuosenų ir makiažo sritis, interjerą. Šiuolaikinės mados sąvoka gerokai platesnė, ji apima ne tik tradicines sritis, bet ir žmogaus gyvenimo būdą, kūrybą, technologijas, medijas ir pan.

Atskira meno šaka laikoma aukštoji mada (pranc. haute couture), kurios istorija buvo gana dinamiška ir įvairialypė, patyrusi ne vieną pakilimą ir drastišką nuosmukį. Lietuvoje šios meno šakos pradininku laikomas dizaineris Juozas Statkevičius.

Jis yra pirmasis lietuvių dizaineris, kuris pristatė dvi aukštosios mados kolekcijas Paryžiuje. J. Statkevičius yra sukūręs drabužių pasaulinio garso atlikėjoms, aktorėms, modeliams, tokioms kaip Björk, Kyra Sedgwick, Naomi Watts, Nicole Richie, Audrey Butvay Gruss, Kirsta Bard, Svetlana Griaznova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.