Keturmetė Beckhamų dukra tebenaudoja čiulptuką: kuo tai gresia?

Buvusio futbolininko Davido Beckhamo (40 m.) ir jo žmonos dizainerės Victorios (41 m.) dukra Harper tituluojama viena stilingiausių mergaičių pasaulyje. Vis dėlto keturmetės žavesį sklaido faktas, kad ji tebežįsta čiulptuką. Tokių metų vaiko burnoje čiulptukas ne tik negražiai atrodo, bet ir daro fizinę žalą.

Keturmetė Harper Beckham tebežįsta čiulptuką.<br>ViDA Press nuotr.
Keturmetė Harper Beckham tebežįsta čiulptuką.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:57 AM

Viso pasaulio žiniasklaida sukruto, kai savaitgalį D.Beckhamas su dukra išėjo pasivaikščioti, o mažoji dama žindė čiulptuką. Medicinos ekspertai tvirtina, kad Davidas ir Victoria rizikuoja sugadinti dukters dantis bei dikciją.

Įprastai čiulptukai rekomenduojami kūdikiams ir irzliems ar užmigti negalintiems mažiems vaikams iki vienerių metų. Kai kurie tėvai duoda ir vyresniems vaikams čiulptukus vien tam, kad jie nustotų verkti, nes jų atžalai pernelyg sunku išsiskirti su čiulptuku.

To nepadarius iki 2–3 metų gali atsirasti sąkandžio bėdų – sukandus dantis lieka priekinių dantų tarpas. Be to, ilgainiui liežuvio padėtis burnoje taip pat tampa netaisyklinga, todėl vaikai ima švepluoti. Čiulpiant liežuvis atlieka primityvius judesius, o tai neskatina lavėti burnos motorikos.

„Davidas ir Victoria atrodo esantys nuostabūs tėvai ir esu tikra, kad jie skiria daug dėmesio Harper. Tačiau, nori to ar ne, jie yra sekamas pavyzdys ir daugybė žmonių, išvydę šias nuotraukas, pagalvos, kad yra normalu duoti čiulptuką tokio amžiaus vaikui. Iš tiesų taip nėra.

Gali būti, kad tai yra paskutinio vaiko sindromas. Ji jaunėlė ir gali būti, kad Davidas su Victoria stengiasi išlaikyti ją kūdikio amžiaus“, – sakė šeimų ekspertė Clare Byam-Cook.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.