Premjero A. Butkevičiaus anūkė jau turi vardą

Emilė – toks premjero Algirdo Butkevičiaus antrosios anūkės vardas. Mergytė gimė rugpjūčio 10 dieną – kitą dieną po A.Butkevičiaus ir jo žmonos Janinos 35 santuokos metinių paminėjimo.  

Janina ir Algirdas Butkevičiai džiaugiasi dar viena anūke.
Janina ir Algirdas Butkevičiai džiaugiasi dar viena anūke.
Janina ir Algirdas Butkevičiai antrosios anūkės susilaukė vos paminėję savo santuokos 35 metų sukaktį.<br>D.Umbraso nuotr.
Janina ir Algirdas Butkevičiai antrosios anūkės susilaukė vos paminėję savo santuokos 35 metų sukaktį.<br>D.Umbraso nuotr.
Janina Butkevičienė su anūke Kamile, dukra Indre Vaitase ir žentu Evaldu Vaitasiumi.
Janina Butkevičienė su anūke Kamile, dukra Indre Vaitase ir žentu Evaldu Vaitasiumi.
Algirdas Butkevičius su anūke Kamile.
Algirdas Butkevičius su anūke Kamile.
Algirdas ir Janina Butkevičiai jaunystėje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Algirdas ir Janina Butkevičiai jaunystėje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:59 AM

„Seneliai jau yra subrendę būti gerais tėvais“, – juokavo šalies premjero A.Butkevičiaus (56 m.) žmona Janina (56 m.). Antra dukters dovanota anūkė Butkevičiams priminė laiką, kai visai jauni jie patys tapo tėvais.

 Butkevičių namuose sukinėjasi trejų metų anūkė Kamilė – savo teisinių paslaugų įmonę įsteigusi premjero duktė Indrė Vaitasė  su vyru verslininku Evaldu Vaitasiumi (34 m.) dažnai patiki ją senelių globai.

Koks jausmas būti močiute?

„Juokaujama, kad seneliai jau yra subrendę būti gerais tėvais. Išties senelių meilė anūkams yra kiek kitokia nei saviems vaikams. Mes su Algirdu tėvais tapome jauni – vos dvidešimt trejų. O dabar, kai jau džiaugiamės anūkais, esame brandūs žmonės, sukaupę gyvenimiškosios patirties, ir į daug ką žvelgiame kitaip. Manau, kad mūsų meilė anūkėms brandesnė, kantresnė, atlaidesnė ir supratingesnė, negu buvo saviems vaikams, – svarstė J.Butkevičienė. – Mūsų mažutės anūkėlės mums – tikras stebuklas ir Dievo dovana.“

Ponia Janina sakė, kad gyvenimą labiausiai jaučia tuomet, kai kaklą apsiveja mažos rankytės, kai prie veido priglunda šiltas švelnus skruostukas, o vaikiškose akyse mato besąlygišką pasitikėjimą.

„Tai su niekuo nepalyginamas jausmas. Man smagu matyti, kaip vaikutis auga, kaip sparčiai tobulėja jo mąstymas, kaip vis sudėtingesni tampa klausimai, kuriuos jis pateikia. Negali atsistebėti tuo begaliniu noru viską sužinoti, išbandyti, pamėginti.

Maži vaikai į supantį pasaulį žvelgia pozityviai ir tiki, kad viskas bus gerai. Kaip mums, suaugusiesiems, kartais to trūksta. Suaugusiųjų pasaulyje tiek daug negatyvo, nepasitikėjimo, baimių, pykčio. Mažieji žmogeliukai myli besąlygiškai ir moko į pasaulį žiūrėti nuoširdžiu, patikliu žvilgsniu, neprarasti gebėjimo džiaugtis, branginti tai, ką turi, gyventi čia ir dabar, tikėti, kad laimingai baigiasi ne tik pasakos, ir norėti tą pasaulį, kuriame gyvens mūsų vaikai ir anūkai, padaryti geresnį, patiems būti geresniems... Ar gali būti geresni mokytojai?“ – žurnalui „Stilius“  kalbėjo J.Butkevičienė, itin įkvėpta mažylių.

Kartu ji nėra močiutė, kuri mano, kad apie anūkų auklėjimą išmano geriau negu jų tėvai. Ji niekada neperša savo nuomonės, bet mielai pataria, kai jos paprašoma.

„Manau, kad Indrė ir Evaldas yra labai atsakingi ir rūpestingi tėvai. Žaviuosi matydama, kaip gražiai jie auklėja mažąją Kamilę, kaip kantriai ir išmintingai moko ją pažinti ir suprasti aplinkinį pasaulį“, – džiaugėsi premjero žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.