Per vieną savaitę – daugiau energijos ir plokštesnis pilvukas

Pirmoji diena

Rezultatas bus geras, jei tiksliai laikysitės pagal dienas nustatyto mitybos plano.<br>123rf nuotr.
Rezultatas bus geras, jei tiksliai laikysitės pagal dienas nustatyto mitybos plano.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:51 PM

Pirmoji diena

Išskyrus bananus, galima valgyti visus vaisius – tiek kiek norite ir kada norite. Pirmiausia puikiai tinka arbūzas. Tą dieną turite labai gerą galimybę atsikratyti iki 1,5 kilogramo ir savo organizmą paruošti 7 dienų mitybos programai. Vienintelis maisto šaltinis – švieži vaisiai, kurie aprūpins organizmą vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.

Antroji diena

Daržovių, – žalių, virtų ar trumpai pakepintų kokosų aliejuje, – galima valgyti kiek norite. Ir tiek, kol būsite visiškai sotūs. Angliavandeniais apsirūpinsite per pusryčius suvalgę didžiulę bulvę – išvirtą ar iškeptą orkaitėje su šiek tiek sviesto ar kokosų aliejumi.

Angliavandeniai kartu su natūralių riebalų porcija, rytinėmis valandomis suteikia energijos ir palaiko organizmo pusiausvyrą. Likusios dienos valgis – daržovės, kurios praktiškai neturi kalorijų ir tuo pat metu yra svarbių balastinių medžiagų tiekėjas.

Trečioji diena

Tądien ant valgomojo stalo – tik daržovės ir vaisiai: Valgykite daržovių ir vaisių mišinį, bet atsisakykite bulvių. Ir dar – jokių bananų!

Dabar jau organizmas yra pasirengęs pradėti deginti kalorijas tam, kad būtų atsikratyta bereikalingų kilogramų. Gal bus vis dar juntamas alkis kai kuriems maisto produktams, bet jau rytą jis turėtų „nurimti“.

Ketvirtoji diena

Tą dieną galite suvalgyti iki aštuonių bananų (arba keturis avokadus) ir išgerti tris bolivinės balandos gėrimo, migdolų ar avižų pieno stiklines. Galima valgyti – neribotais kiekiais – daržovių sriubą.

Jai paruošti reikia dviejų žalių paprikų, pusės lapo garbanotųjų kopūstų (ar šviežio špinato), trijų salierų stiebų, šešių svogūnų ir devynių į keturias dalis supjaustytų pomidorų.

Užpilti vienu litru vandens, virti ant mažos ugnies 20 minučių, paskaninti vaistažolėmis ir druskos kristalais.

Bananai – turtingi kaliu ir magniu, tomis mineralinėmis medžiagomis, kurias praradote per praėjusias tris dienas.

Penktoji diena

Per dieną padalinę valgykite dvi porcijas liesos jautienos (280 gr.) arba vištienos be odos. Geriau – ekologinės kokybės. Vegetarai gali pakeisti sojų varške.

Mėsą derinti su šešiais šviežiais pomidorais. Šią dieną reikia ypatingai daug gerti, nes padidėjęs šlapimo rūgšties kiekis, kurią gaminate, turi būti pašalintas iš organizmo.

Šios dienos valgiaraštis suteiks organizmui dabar taip reikalingų geležies ir proteinų, o pomidorai suaktyvins virškinimą. Jei negalite suvalgyti tiek daug mėsos, tuomet gali būti ir mažiau.

Šeštoji diena

Pagal norą ir neribotais kiekiais valgykite jautieną ir daržoves. Nustebsite, kiek mažai reikia, kad būtumėte sotūs. Žinoma, galima valgyti vištieną, žuvį ar tai pakeisti sojų varške, vietoj daržovių – salotas su prancūzišku padažu „Vinaigrette“.

Geležis, proteinai, vitaminai ir balastinės medžiagos suteiks energijos. Dabartinis svoris žymiai skirsis nuo to, kokį svarstyklės rodė pirmąją dieną.

Septintoji diena

Būtini angliavandeniai – natūralių ryžių forma, be to, daržovės ir šviežiai spaustos vaisių sultys. Jei neturite sulčiaspaudės, tuomet šviežių sulčių ar tirštų vaisių kokteilių pasidairykite prekybos centre. Šią dieną baigiasi jūsų mitybos programa.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.