Būtina žinoti: kaip stiprinti plaukus jiems nepakenkiant

Intensyvus gyvenimo tempas, stresas, sausas oras, UV spinduliai, dažnai netinkamos priemonės ir plaukų priežiūra – negalvokite, kad tai nedaro negrįžtamos įtakos mūsų plaukams. Ilgainiui plaukai ima silpnėti, lūžinėti, slinkti, o atstatyti šiuos neigiamus padarinius – išties, ne juokų darbas.

Skatinti plaukų augimą gali padėti ir specialus tonikas.
Skatinti plaukų augimą gali padėti ir specialus tonikas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2015, 7:30 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 4:56 PM

Jam į pagalbą skuba pažangių plaukų priežiūros priemonių gamintojai, kurių jau turime ir Lietuvoje. Natūralumo filosofija paremtas salonas „Greenas’’ dar nesulaukęs net pirmojo savo gimtadienio buvo pirmasis salonas Lietuvoje, kuris pristatė savo vardo pažangią profesionalią plaukų priežiūros liniją „Greenas’’. 

Kodėl brangesnė profilaktika visada pigesnė už bet kokį gydymą

Sulfatai (Sodium Lauryl/Laureth Sulfate) naudojami dušo želėse, šampūnuose, muiluose ir kitose priemonėse dėl jų putojančių ir valančių savybių. Tačiau šios medžiagos yra ypač pavojingos dėl jų gebėjimo sukelti genų mutacijas – tai reiškia, jog padidėja rizika susirgti vėžiniais susirgimais.

„Šampūnas su šiuo sintetinio putoklio pagrindu išbalansuoja galvos odą, ji greitai riebaluojasi, dažnas žmogus plaukus turi plautis dukart per parą, jei nori, kad plaukai ir ryte, ir vakare būtų švarūs ir purūs. Toks intensyvus priemonės vartojimas skatina plaukų slinkimą, tuomet perkamos priemonės jam sustabdyti. Prasideda genetiniai procesai, kurie yra negrįžtami“, – pasakojo plaukų priežiūros priemonių ekspertė Vika Vaineikienė.

Išleidžiamos krūvos pinigų šiems procesams stabdyti, kartais netgi būtinas reguliarus gydymas stipriais vaistais. Paradoksas, tačiau kaltinama viskas, išskyrus, higienos priemonę.

Pasirenkant inovatyvų natūralų šampūną ne cheminio putoklio pagrindu, jam būtina tik viena sąlyga – visiškai šlapi plaukai. Putojimą sukelia aliejų išspaudos, dažniausiai palmių aliejaus.

„Toks šampūnas gal ir kainuos 50 proc. brangiau, tačiau plaukų plovimo dažnis suretėja, išvengiama pleiskanų, nes priemonė su natūraliu pagrindu neišsausina odos. Po šampūno rekomenduojama naudoti pažangios profesionalios plaukų priežiūros linijos kondicionierių, kuris pamaitina, atpalaiduoja plauką, jis tampa slidus, malonus liesti“, – teigė ekspertė.

Stiprinti ir skatinti plaukų augimą gali padėti ir tonikas

Laikui bėgant atsiranda negyvybingų plaukų svogūnėlių, kurie dėl sutrikusios kraujotakos ar kitų veiksnių negauna maitinimo ir tose vietose plaukas tiesiog nebeauga.

„Apmirusį svogūnėlį galima suaktyvinti ir jis taps vėl gyvybingas. Tonikas, kurio sudėtyje yra D-pantenolio, regeneruoja pažeistą epidermį, turi drėkinantį, raminantį, priešuždegiminį poveikį. Kofeinas – aktyvina ir yra žinomas kaip augimą skatinanti medžiaga. Sudėtyje esantys kviečių proteinai, medaus, apynių, ajerų, alijošiaus ekstraktai teigiamai veikia plaukus ir galvos odą“, – grožio paslaptis atskleidė V.Vaineikienė.

Tokią priemonę rekomenduojama naudoti kiekvieną dieną, įtrinant į plaukų šaknis: veiksmingieji ingredientai veiks galvos odą, o plaukams prie šaknų suteiks lengvo formavimo efekto. Specialistė atskleidė, kad plauko augimo ciklas nėra trumpas, todėl rezultatus galima pajusti jau 2 mėnesių laikotarpyje. Tokia priemonė tinka visų tipų plaukams, ypač rekomenduojama tiems, kas nori turėti tankius, stiprius plaukus, taip pat esant pirmiems plaukų slinkimo požymiams, arba tiesiog norintiems efektyvios terapijos savo plaukams, jų stiprinimui.

„Ne paslaptis, jog biologinis plauko amžius yra penkeri šešeri metai. Įsivaizduokime merginą ilgais plaukais ir paskaičiuokime kiek kartų per visą tą laiką jos plaukai buvo plauti, džiovinti, tiesinti… Todėl ypatingai svarbu rinktis kuo kokybiškesnes, sveikesnes ir mažiau kenksmingas plaukų priežiūros priemones, taip pat nepamiršti ir apie plaukų terapiją jų stiprinimui iš vidaus. Jei plaukai blizga – kiekvienas jų centimentras yra aukso vertės“, – šypsojosi plaukų priežiūros priemonių ekspertė V.Vaineikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.