Gražuolės aktorės Cameron Diaz paslaptis – probiotikai

Plati šypsena, ilgos kojos ir liauna figūra – vizitinė amerikiečių aktorės Cameron Diaz kortelė. Jai 43-eji, bet mėlynakė blondinė atrodo kur kas jauniau ir geriau nei dauguma jos bendraamžių Holivudo žvaigždžių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Mylėti ir rūpintis savimi aktorė ragina ir kitas moteris savo knygoje „Kūno knyga“.<br>Scanpix nuotr.
Mylėti ir rūpintis savimi aktorė ragina ir kitas moteris savo knygoje „Kūno knyga“.<br>Scanpix nuotr.
Mylėti ir rūpintis savimi aktorė ragina ir kitas moteris savo knygoje „Kūno knyga“.
Mylėti ir rūpintis savimi aktorė ragina ir kitas moteris savo knygoje „Kūno knyga“.
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Vinevičiūtė („Lietuvos rytas“)

Nov 16, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 6:59 AM

Todėl nenuostabu, kad kino juostose ji visada vaidina kur kas jaunesnes už save moteris – visuomet labai seksualias, savimi pasitikinčias gražuoles. Pasitikėjimo savimi Cameron netrūksta ir realiame gyvenime.

Sunku patikėti, kad gražuolė C.Diaz kadaise buvo tikras bjaurusis ančiukas – linkusi persivalgyti, spuoguota veido oda ir fiziškai silpna.

„Beveik visą savo gyvenimą nesirūpinau tuo, ką valgau. Valgydavau visokį šlamštą. Jei mes esame tai, ką valgome, aš buvau pupelių buritas su papildomu sūrio ir padažo kiekiu bei kolos butelis.

Mano kraujagyslėmis tekėjo tako padažas, o veido oda buvo nusėta pūlingų spuogų net kai man buvo per dvidešimt“, – pasakojo aktorė.

Dabar visa tai – praeitis. Cameron oda švyti, ji sveika, liekna ir kaip niekada laiminga. Viso to priežastis? Sveika mityba, sportas ir meilė sau. Mylėti ir rūpintis savimi aktorė ragina ir kitas moteris savo išleistoje knygoje „Kūno knyga“ (angl. „The Body Book“).

Knygoje aktorė kalba apie tokias daugybę kartų apkalbėtas problemas kaip padidėjęs cholesterolio kiekis, nenumaldomas saldumynų potraukis, bet paliečia ir rečiau aptariamas, tačiau ne mažiau sveikatai reikšmingas temas kaip teigiamą probiotikų ir gerųjų žarnyno bakterijų poveikį organizmui.

C.Diaz tvirtina, kad sveika žarnyno flora – geros sveikatos esmė.

„Bakterijos, esančios jūsų žarnyne, virškinamajame trakte, visa jūsų žarnyno flora yra atsakinga už maisto medžiagų skaidymą ir virškinimą. Be to, gerosios žarnyno bakterijos padeda kovoti su virusais ir organizmui kenkiančiomis bakterijomis.

Jeigu jūsų žarnyno flora sveika, jūsų organizmas gali atpažinti, kas priklauso jūsų kūnui ir yra sveika, o kas ne, ir su tuo kovoti“, – knygoje aiškina nuobodžia mokslininke save juokais vadinanti C.Diaz.

Aktorė knygoje remiasi ne vienu tyrimu. Pavyzdžiui, naujausi tyrimai tvirtina, kad po cezario pjūvio gimę vaikai yra labiau linkę į nutukimą, infekcijas ir laktozės netoleravimą.

Viso to priežastis – tokiu būdu gimę kūdikiai iš motinos negauna bakterijų, kurios veikia kaip apsauga nuo kitų organizmui kenksmingų mikrobų.

Gerąsias žarnyno bakterijas, padedančias subalansuoti virškinamąjį traktą ir apsaugoti organizmą nuo įvairių ligų, žudo ir antibiotikai. Aktorė susirūpinusi, kad jų šiuolaikiniai visur skubantys ir sirgti sau neleidžiantys žmonės vartoja pernelyg daug.

„Jei vartoju probiotikus reguliariai, jaučiuosi gerai. Man tada atrodo, kad aš padedu savo kūnui jaustis dar geriau“, – knygoje rašo sveikata spinduliuojanti aktorė.

Gražuolės aktorės žodžius patvirtina ir naujausi moksliniai tyrimai. Jie skelbia, kad gerosiomis bakterijomis vadinami probiotikai padeda palaikyti palankią bakterinę terpę žarnyne, užtikrina gerą žarnyno veiklą, sureguliuoja virškinimą, mažina vidurių pūtimą, pilvo skausmus.

Be to, jie gerina bendrą savijautą, apsaugo nuo įvairių ligų ir padeda sumažinti pieno cukraus, laktozės netoleravimo sukeliamus nemalonius pojūčius – viduriavimą, pykinimą, pilvo pūtimą, pagausėjusį dujų išsiskyrimą, galvos skausmus ir spuogų atsiradimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.