Ką ir kaip Kalėdoms dovanoja žinomi žmonės?

Sutikite, jog po Kalėdų egle rasti puošniai supakuotą dovaną yra daug maloniau, negu išsitraukti ją iš maišelio. Kūrybingi kauniečiai pakuodami dovanas trokšta, kad jos gavusiajam suteiktų gerų emocijų.

Iš dešinės: B.Rumšienė, I.Rutkauskaitė ir N.Kinas.
Iš dešinės: B.Rumšienė, I.Rutkauskaitė ir N.Kinas.
I.Rutkauskaitė dovanas pakuoja naudodama rankų darbo nėrinius ir tiulį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Rutkauskaitė dovanas pakuoja naudodama rankų darbo nėrinius ir tiulį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
B.Rumšienė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
B.Rumšienė.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
I.Rutkauskaitė dovanas pakuoja naudodama rankų darbo nėrinius ir tiulį.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
I.Rutkauskaitė dovanas pakuoja naudodama rankų darbo nėrinius ir tiulį.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
N.Kinas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
N.Kinas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 13, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 5:43 PM

Kad Kūčių vakarą ar Kalėdų rytą po egle sukrautos dovanos dar labiau džiugintų artimus ir brangius žmones, svarbu ir tai, kaip jos supakuotos.

Ne visi pakuoti dovanas patiki profesionalams. Daugelis jas mielai gražina ir riša patys.

Norint įspūdingai supakuoti dovanas, nebūtina daug išlaidauti. Svarbiausia pasitelkti išmonę, fantaziją, meilę ir kruopštumą.

Riš stiklinius papuošalus

Verslininkė ir „Lietuvos ponia“ Beta Rumšienė dovanas savo šeimai pirkti pradeda iš anksto.

„Dovanas renku labai atsakingai. Man svarbu, kad dovanos stebintų, teiktų kuo daugiau džiaugsmo ir malonių emocijų. Būtų nesmagu, jeigu gavęs dovaną žmogus nenusišypsotų“, – kalbėjo kaunietė.

B.Rumšienė dar vaikystėje suprato, kaip svarbu, kad dovanos būtų gražiai supakuotos. Todėl stengiasi dovanojamą daiktą kuo gražiau pateikti. Moteris kiekvieną dovaną pakuos į skirtingos spalvos šventinį popierių. Dovanas papuoš menininkų kurtais skirtingų formų rankų darbo stikliniais papuošalais.

„Meno galerijoje pamačiau puikias burbulo, lapo, snaigės, žvaigždės, kitų metų simbolio – beždžionės puošmenas, kurios pagražins dovanų pakuotes, suteiks dar daugiau šventiškumo. Vėliau šias puošmenas bus galima pakabinti ant Kalėdų eglutės ar įkomponuoti į Kalėdų dekoracijas“, – tvirtino moteris.

Pakuodama dovanas B.Rumšienė į jas nepamirš įdėti ir saldainių su linkėjimais artėjančių švenčių proga.

Dovanomis kaunietė su artimaisiais keičiasi po Kūčių vakarienės. Po egle kaskart būna prikrauta daugybė dovanų. Visos jos dailiai supakuotos.

„Kiekvienas šeimos narys ruošia po dovaną kitiems. Jas pakuojant pasitelkiama fantazija, todėl niekada po egle nebūna vienodų dovanų“, – sakė moteris.

Gražins eglės šakelėmis

Dailininkė Rasa Stakonytė šiųmetes Kalėdų dovanas pirkti pradėjo dar gruodžio pradžioje. Moteris neslėpė, jog visos jos bus skirtos kurti jaukiems namams.

„Pernai kaip reikiant pasimokiau, nes dovanų pirkimą atidėjau paskutinei dienai. Tai buvo tiesiog katastrofa, nes parduotuvių lentynos buvo apytuštės, o daugelio jose dar likusių prekių pakuotės suglamžytos ar suplyšusios. Pirkti teko ne tai, ką norėjau, o ką radau. Be to, neįvertinau, jog vienu metu sunku partempti krūvą dovanų. Negana to, pritrūko laiko dovanoms supakuoti“, – atvirai pasakojo menininkė. Šįmet moteris dovanas jau suvyniojo į spalvotą popierių. Prieš dėdama po Kalėdų egle kaunietė jas papuoš gyvomis eglės šakelėmis, kaspinais. Prie visų dovanų R.Stakonytė pridės po pačios pieštą atviruką su šiltais šventiniais linkėjimais.

„Man svarbu, kad žmogus pajustų, jog jis man svarbus. Todėl dovanodama kaskart pagalvoju apie emociją, kurią jam suteiks ne tik daiktas, kurį gaus, bet ir jo pakuotė, linkėjimai“, – sakė R.Stakonytė.

Dovanos po Kalėdų egle kaunietės namuose atsiranda Kūčių naktį, po Bernelių mišių.

Derins tiulį ir nėrinius

Drabužių dizainerė Ingrida Rutkauskaitė Kalėdų dovanas pirkti pradeda labai anksti. Dažnai užsienyje besilankanti kaunietė iš kelionių parveža tai, ką jos artimieji randa po Kalėdų eglute.

„Dovanos būna ir mielos, ir praktiškos. Tiesiog parenku tai, kas, mano manymu, kiekvieną žmogų nudžiugintų“, – kalbėjo dizainerė.

Šįmet I.Rutkauskaitė Kalėdų eglę papuošė stiklinėmis puošmenomis, kurias ji pati pagražino rankų darbo nėriniais, tiuliu ir atlaso juostelėmis. Šios mielos detalės puošia ir kaunietės paruoštų dovanų pakuotes.

„Labai smagu pakuoti dovanas. Visą tą laiką skiriu kūrybai ir mintims, apie žmones, kuriems ruošiu dovanas.

Radę jas po egle artimieji jaučia į jas įdėtą mano šilumą ir meilę“, – tikino pašnekovė. I.Rutkauskaitė dovanų dairosi ir jas pakuoja viena. Moteris tikino, jog jos šešerių metų duktė Saulė vis dar tiki, kad dovanas atneša Kalėdų Senelis, todėl kaunietė stengiasi kuo ilgiau leisti mergaitei svajoti.

Panaudos gamtos gėrybes

Magas ir mentalistas Nicholas Kinas dovanų pirkimo karštinei dar nepasidavė. Jų su sužadėtine Raimonda Balsyte vyras pradės ieškoti likus ne daugiau kaip savaitei iki didžiųjų metų švenčių.

„Kalėdų laukimo dvasią pradedu justi prieš pat šventes. Prieš mėnesį ar du pradėti ieškoti dovanų man tiesiog neįdomu“, – atvirai pasakojo magas.

Šįmet su mylimąja Nicholas nutarė artimiesiems dovanoti ne tik parduotuvėse pirktus daiktus, bet ir tai, ką galima sukurti patiems. „Mums brangūs žmonės tikrai gaus saldžių dovanų, kurias pati kepsiu. Drauge su Nicholu kursime Kalėdų kompozicijas daugiausia iš augalų ir kitų gamtoje rastų medžiagų“, – kalbėjo R.Balsytė.

Kad dovanos trauktų akį, sužadėtiniai jas pakuos naudodami spalvotą popierių, laikraščius, dėžes, eglių šakas, kankorėžius, šermukšnio ir kitokias uogas. Daugelį šių gėrybių kauniečiai parsivežė iš miško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.