Žvaigždės stojo ginti E. Jackaitę su vaikais išvariusį restoraną

Antradienio vakarą kilo skandalas, kai aktorė Eglė Jackaitė buvo išprašyta iš vieno Vilniaus restorano, nes atėjo su mažamečiu sūnumi – vaikai iki 12 metų į restoraną neįleidžiami. Toks restorano gestas papiktino daugelį internautų, tačiau ne garsenybes.

Iš kairės: Beata Nicholson, Daina Bosas, Neringa Zeleniūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Iš kairės: Beata Nicholson, Daina Bosas, Neringa Zeleniūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Eglė Jackaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 3:15 AM

Lietuvos žvaigždės ėmė ginti restoraną ir priminė E.Jackaitei, kad derėtų paisyti maitinimo įstaigų vidaus taisyklių.

„Nemalonu būti išprašytam, Egle, suprantu... Lietuvoje tai naujiena ir nebuvai tam pasiruošusi. Bet nesuprantu komentatorių nuostabos ir pasipiktinimo. Puiku, kad atsiranda vietų, kuriose galima tikėtis ramaus vakaro, kuomet tau niekas nelaksto ir necypia aplink stalą. Vilniuje yra tiek daug puikių restoranų, kuriuose nėra amžiaus cenzo. Tad lankykitės ten“, – patarė verslininkė Daina Bosas.

Į diskusiją įsitraukė ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, kartu su sutuoktiniu valdanti restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“.

„Ką manote? „Šturmų švyturys“, niekada neleidžia vaikų, ir tai atvirai deklaruoja, ir gerai, nes yra vietos, kur reikia ir galima eiti su vaikais, bet yra ir vietos, kurios skirtos suaugusiesiems.

Aš labai palaikau tokią restorano politiką. Pavyzdžiui, mūsų šeimos restoranuose „Jurgis ir Drakonas“ visada yra pilna vaikų, mes šeimos restoranas, ten eini ir tikiesi, kad bus pilna vaikų. Jei aš einu su suaugusiais draugais ar šeima į restoraną su aukštomis kainomis ir nevaikišku maistu, tai nenorėčiau, kad aplink klykautų ir baladotųsi vaikai. Praėjusią savaitę iš viso pamačiau tai, ko nesu niekada mačius – 10 valandą vakaro, viskio bare bėgiojo dar dvejų metų neturintis pyplys...“ – savo socialinio tinklo paskyroje rašė Beata.

Muzikinių talentų agentūros direktorė Neringa Zeleniūtė taip pat pritarė restorano politikai: „Kiek iš jūsų komentuojančių, kuriems yra apie 30-40 metų, vaikščiojo su tėvais po restoranus vakarieniauti? Anksčiau buvo aišku, kur ir kada galima su vaikais eiti, o dabar... Taip, ir aš turiu vaiką, nesu supermama, einame kartu visur, tačiau amžius toks, kad susėdus prie stalo galima sėdėti, kalbėti, valgyti, nebus 100 kartų bėgimas į tualetą, atneškite piešti, per visą restoraną rėkimas noriu gerti, sudaužytų indų garsai, aplieti stalai. Galiu vardinti ir vardinti, visi dirbę bent kažkiek šitam versle 100 proc. sutinka, kad restoranuose ne vieta mažiems vaikams. Jeigu neturite, kur palikti vaikų, vakarieniaukite namuose, arba baruose!

Reklamos, manau, kad jiems tikrai užtenka ir kainos ne „čiliako“. Taip, kad restoranas savo taisykles ir diktuoja, nematau ko piktintis! Yra puikių vietų, kur galima pavalgyti su visa šeima ir dar būriu kitų šeimų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.