Erikos Santos dukra pasipuošė gražuolės karūna

Visos mergaitės vaikystėje svajoja tapti princesėmis ar grožio karalienėmis. Drabužių ir avalynės tinklo „Bellux Fashion“ įkūrėjos Erikos Santos dukra Safyra (10 m.) šią svajonę išpildė – ji pasipuošė gražuolės karūna, nuskynusi pergalę „Miss Jr. Teen US Nation“.

Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Dešimtmetė Safyra Santos pasipuošė gražuolės karūna.
Nors Tifany nepavyko pelnyti jokio titulo, mergaitė dėl to visai nenusivylė.
Nors Tifany nepavyko pelnyti jokio titulo, mergaitė dėl to visai nenusivylė.
Verslininkė Erika Santos.
Verslininkė Erika Santos.
Daugiau nuotraukų (5)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 17, 2015, 5:42 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 10:56 PM

Kartu su pergale gležnus dešimtmetės pečius užgulė ir atsakomybė. Pasipuošusi nugalėtojos juosta ir žėrinčia tiara mergaitė turės lankytis vaikų grožio konkursuose, labdaros šventėse, ligoninėse, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Tiesa, tame pačiame grožio konkurse dalyvavo ir kita E.Santos dukra – septynmetė Tifany, pernai pelniusi „Miss Jr. Broward County“ titulą. Nors šiemet mergaitei nepavyko laimėti jokio titulo, ji visai nenusivylė. Erika džiaugėsi, kad po konkurso jai nereikėjo raminti nuliūdusios dukters. Priešingai, Tifany džiaugėsi pačiu konkursu ir karūna jai nebuvo būtina.

Erika tiki: grožio konkursai vaikams – puikus dalykas. Jiems besiruošiančios mergaitės gali užsiimti kūrybine veikla, repetuoti ir mokytis kalbėti prieš auditoriją. Bendravimas su komisija lavina mergaičių budrumą ir greitą mąstymą. Be to, konkurso dalyvės privalo tobulinti savo talentus.

Pavyzdžiui, papuošalus kurti mėgstanti Tifany komisijai pateikė savo gamintus auskarus, apyrankes ir plaukų aksesuarus, o kulinarė Safyra pakerėjo grožio konkurso rengėjus patiekusi savo keptų keksiukų.

„Safyra gali atsikelti penktą valandą ryto, kad iškeptų šių keksiukų visai šeimai pusryčiams“, – tikino E.Santos.

Šešių vaikų motina itin atsargiai renkasi konkursus ir modelių agentūras vaikams. Ji tikino, kad geriau pati surengs grožio konkursą, nei leis savo septynmetei dukrai ant scenos pasirodyti su provokuojančiu bikiniu. Tad ir šiame konkurse su bikiniais pasirodė tik pilnametės merginos. Jaunesnės konkurso dalyvės dėvėjo sportinę aprangą arba šortukus ir palaidinę. Mergaičių makiažas buvo minimalus, nes išorinis grožis turėjo būti kuo natūralesnis.

„Visada tikėjau ir dabar tikiu, kad tikrasis grožis slypi ne išorėje, o viduje. Išvaizdą greitai gali pakeisti, o smegenų operacijos dar niekas neišrado“, – juokėsi E.Santos.

Moteris iš karto surimtėjo, kai kalba pasisuko apie tai, jog vaikų grožio konkursai moko mergaites nuo mažens, kad svarbiausia gyvenime – būti gražiai. Pasak Erikos, daugybė amerikiečių taip augina savo dukras, nes pačios gyvenime nieko nėra pasiekusios.

„Čia labai nedaug mamų, kurios leidžia vaikui pabūti vaiku, ypač mergaitėms. Amerikoje vos pradėjusios vaikščioti mergaitės jau yra vedamos į pedikiūrus, manikiūrus, kirpyklas, net soliariumus. Jos mokomos leisti pinigus prekybos centruose. Tai, mano akimis, didelis absurdas.

Užuot besimokiusios būti savarankiškos ir sutelkti dėmesį į tai, kaip susikurti šviesią ateitį, dauguma mergaičių mokosi bereikšmių taisyklių. Tai yra kvailas amerikietiškas mąstymas. Mamos, kurios mano, kad nuvedusios trimetę dukrą į SPA arba parodžiusios trylikametei, kaip vartoti narkotikus, taps geresnės draugės... Toks kvailumas mane be galo erzina!“ – kalbėjo Erika.

Lietuvei svarbiausia – išsilavinimas. Tapusi vieniša motina E.Santos pradėjo gilintis į psichologiją ir sociologiją, kad galėtų gerai išauklėti savo vaikus. Todėl ir iš savo vaikų Erika reikalauja gerų mokymosi rezultatų.

„Jei jie gerai nesimokys, visi konkursai, futbolas ir net „iPad“ bus pamiršti. Kol jie namo neša penketukus (tai geriausias įvertinimas. – Red.), jie ir linksminasi tiek, kiek širdis geidžia, – kalbėjo E.Santos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.