Kaip išlaikyti sveiką odą žvarbią žiemą: 5 paprasti būdai

Be jokios abejonės, kaip tinkamai prižiūrėti odą, prisiklausote iš bičiulių, kolegių ir giminaičių. Tačiau visus patarimus reikėtų vertinti itin atsargiai, ypač žiemą, kada veido oda tampa žymiai sausesnė ir jautresnė.

Žiemą derėtų atsisakyti putojančių veido prausiklių.<br>„123rf“ nuotr.
Žiemą derėtų atsisakyti putojančių veido prausiklių.<br>„123rf“ nuotr.
Joks drėkinamasis kremas nėra tinkamas naudoti ištisus metus.<br>„123rf“ nuotr.
Joks drėkinamasis kremas nėra tinkamas naudoti ištisus metus.<br>„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 20, 2015, 11:34 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:58 AM

Būtina atkreipti dėmesį, kad bet kokios kosmetinės priemonės, naudotos vasarą, greičiausiai, žiemą netiks ir taps tikru peiliu sveikai odai. Dermatologai pažymi, kad kiekvieno žmogaus, sulaukusio 15 metų, oda ima prarasti lipidus, kurie būtini odos drėgmės balanso palaikymui. Ir tai visiškai nepriklauso nuo odos tipo.

Nemažą darbą odos naudai atstatant drėgmės balansą gali padėti pakankamas skysčių kiekis – būtina gerti kuo daugiau vandens. Tačiau žiemą tik tai nepadeda išlaikyti sausos odos.

Dermatologai teigia, kad pasitelkus bent keletą paprastų taisyklių, odą nuo išsausėjimo galima išgelbėti net žvarbią žiemą.

1. Rinkitės NEputojantį veido prausiklį.

Žiemą geriau vengti putojančių veido prausiklių, nes jose esančios medžiagos ypač sausina odą. Vietoj to rekomenduojama naudoti kreminės, aliejinės tekstūros prausiklius, švelnų valomąjį pienelį. 

Pavyzdžiui, riebiai odai puikiai tinka aliejaus pagrindo valikliai, kurie ne tik nepažeidžia odos balanso, bet ir puikiai valo nešvarumus. Toms, kurios naudoja mineralines ar sunkesnės tekstūros makiažo priemones, aliejiniai prausikliai padės lengvai nuvalyti veidą be jokių stipresnių valymo priemonių.

2. Rečiau šveiskite odą.

Pastaruoju metu daugelis itin pamėgo elektrinius veido šveitiklius. Tačiau tuo nederėtų piktnaudžiauti – žiemą šiuo prietaisų užtenka pasinaudoti tik kartą per dvi savaites. Per dažnai šveičiant odą nesunku ją pažeisti.

3. Pakeiskite drėkinamąjį kremą.

Vėjuotas oras gali ne juokais pažeisti odą. Verta atkreipti dėmesį, kad puikiai apsaugoti veidą padeda ne tik riebesni drėkinamieji kremai, bet ir kremai nuo saulės.

4. Dažniau naudokite serumą.

Žiemą naudoti kuo daugiau serumo – puiki idėja. Juk jame daugiau aktyviųjų medžiagų nei kreme. Tik reikia atminti, kad serumas veikia odos paviršiuje. Jeigu jo „neprispausite“, jis tiesiog išgaruos nuveikęs ne visą darbą. Kad jis įsiskverbtų į gilesnius odos sluoksnius, reikia patepti dar ir kremu, nors panaudojus serumą odos būklė bus puiki ir nesinorės daugiau niekuo tepti. 

Darbe galite turėti ir drėkinamosios veido dulksnos. Ją patartina rinktis su hialurono rūgštimi. 

5. Investuokite į oro drėkintuvą.

Tokių drėkiklių kaip haliurono rūgštis poveikiui sustiprinti būtina ir drėgna aplinka. Ilgai būnant sausoje patalpoje ši rūgštis gali turėti netgi priešingą, neigiamą efektą. Tad tokioje patalpoje būtų neprošal laikyti oro drėkintuvą. Jo dėka oda geriau pasisavins įvairių drėkiklių ir serumų naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.