Žvaigždės, už kurių daiktus susižeriama daugiausiai šlamančiųjų

Aistruoliai pasirengę mokėti tūkstančius dolerių, kad bent truputį priartėtų prie savo dievaičių. Nesuvalgytas sumuštinis, panaudota vienkartinė servetėlė, išspjautos kramtomosios gumos gumulėlis – paprastai tai šiukšlės, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Popmuzikos žvaigždė Britney Spears (kairėje), aktoriai Angelina Jolie su vyru Bradu Pittu ir reperis Kanye Westas.<br>ViDa Press nuotr.
Popmuzikos žvaigždė Britney Spears (kairėje), aktoriai Angelina Jolie su vyru Bradu Pittu ir reperis Kanye Westas.<br>ViDa Press nuotr.
Popmuzikos žvaigždė Britney Spears.<br>ViDA Press nuotr.
Popmuzikos žvaigždė Britney Spears.<br>ViDA Press nuotr.
Reperis Kanye Westas.<br>ViDA Press nuotr.
Reperis Kanye Westas.<br>ViDA Press nuotr.
Reperis Kanye Westas.<br>ViDA Press nuotr.
Reperis Kanye Westas.<br>ViDA Press nuotr.
Holivudo žvaigždė Scarlett Johansson.<br>ViDA Press nuotr.
Holivudo žvaigždė Scarlett Johansson.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorius Jamesas Franco.<br>ViDA Press nuotr.
Aktorius Jamesas Franco.<br>ViDA Press nuotr.
Argentiniečių futbolininkas Diego Maradona.<br>ViDA Press nuotr.
Argentiniečių futbolininkas Diego Maradona.<br>ViDA Press nuotr.
Aktoriai Angelina Jolie ir Bradas Pittas.<br>ViDA Press nuotr.
Aktoriai Angelina Jolie ir Bradas Pittas.<br>ViDA Press nuotr.
Grupės „One Direction“ narys Niallas Horanas.<br>ViDA Press nuotr.
Grupės „One Direction“ narys Niallas Horanas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 8:18 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:19 PM

Bet jei šie daiktai turi bent mažiausią sąlytį su Holivudo žvaigždėmis, pramogų pasaulio garsenybėmis ar įžymiais sportininkais, dėl jų aistruoliai tiesiogine prasme pameta galvą. Šis reiškinys vadinamas „auksinės antilopės“ efektu: kad ir prie ko prisiliestų žvaigždės, visa tai pavirsta auksu. Tiksliau sakant, pinigais, dažnai net labai dideliais.

Dabar supažindinsime su garsenybėmis, kurias vaizdžiai galima pavadinti brangiausiai parduodamomis, nes už jų daiktus aukcionuose susižeriama daugiausia šlamančiųjų.

Amerikiečių popmuzikos žvaigždės Britney Spears gerbėjai pasirengę įsigyti kone viską, prie ko ji buvo prisilietusi, – net kramtomąją gumą, kurią įvairiu laiku išspjovė atlikėja.

Tokių pasiūlymų internete atsiranda stebėtinai daug. Išspjauto kramtomosios gumos gumulėlio kaina paprastai prasideda nuo 5 ir šokteli iki 100 dolerių.

Vienu brangiausių asmeninių B.Spears daiktų tapo jos nėštumo testas. Los Andželo viešbučio, kuriame buvo apsistojusi atlikėja, darbuotojai jai išvykus nusprendė patikrinti jos paliktas šiukšles kambaryje. Jų triūsas nenuėjo veltui – jie aptiko testą su teigiamu rezultatu.

Viešbučio darbuotojai perdavė jį vietos radijo stočiai, o ji pateikė aukcionui.

„Mums atsivėrė galimybė pamaloninti savo klausytojus ir pasiūlyti įsigyti popmuzikos kultūros dalį. Tuo nepasinaudoti mes negalėjome“, – paskelbė radijo stoties atstovas.

Popmuzikos žvaigždės nėštumo testas buvo parduotas už 5001 dolerį pirkėjui, kuris panoro likti nežinomas.

Niujorko mados savaitėje garsusis reperis Kanye Westas pristatė naują sportinių drabužių kolekciją „Yeezy for Adidas“. Išblukę ir išsitampę marškinėliai, skylėti megztiniai nerado atgarsio mados ekspertų širdyse.

K.Westo kolekcijai buvo priklijuota Metų nesėkmės etiketė.

„Manau, kad Kanye Westas yra neblogas reperis, bet kaip dizaineris tiesiog juokingas“, – taip „Yezzy for Adidas“ įvertino mados kritikė Kelly Cutrone.

Bet, nepaisant nepalankių atsiliepimų, K.Westo sportinių drabužių kolekcija buvo išpirkta per kelias valandas. Reperio gerbėjų neišgąsdino ir nesustabdė net drabužių kainos: smėlio spalvos tamprės kainavo 500, trumpa lengva striukė be šiltinamojo įdėklo – 1600, o „suplėšytas“ megztinis – 2600 dolerių.

Reperio K.Westo gerbėjai laikomi vienais beprotiškiausių. Štai po koncerto Jerevane (Armėnija) praėjusių metų balandį prie operos teatro atlikėjas šoko į fontaną, įrengtą aikštėje.

Sumanūs verslininkai, kurie dalyvavo šiame koncerte, kitą dieną „eBay“ pasiūlė butelius su tuo vandeniu, po kurį braidžiojo K.Westas. Nors 1 litras kainavo 10 dolerių, norinčiųjų netrūko.

Holivudo žvaigždė Scarlett Johansson 2008-aisiais į televizijos laidą „Tonight Show“ atėjo stipriai peršalusi ir to net nesistengė nuslėpti.

Per visą šou aktorė nosį šluostėsi vienkartine servetėle, o laidos pabaigoje netikėtai ją pabučiavo, palikdama lūpų dažų pėdsakus.

Savo veiksmus S.Johansson paaiškino paprastai: panaudotą vienkartinę servetėlę nusprendusi parduoti. Ir ši kruopščiai supakuota servetėlė, kad išliktų Holivudo žvaigždės bakterijos, buvo pateikta aukcionui.

Dėl „vertingo“ pirkinio internete prasidėjo įnirtinga Holivudo žvaigždės gerbėjų kova. Vienkartinę panaudotą S.Johansson servetėlę už 5300 dolerių įsigijo vienas jos gerbėjas.

Tolesnis eksponato likimas taip ir liko nežinomas, o gautus pinigus aktorė buvo pažadėjusi paaukoti labdarai.

S.Johansson teigė, jog jos vienkartinė panaudota servetėlė vertinga dėl to, kad sloga ji užsikrėtė ne nuo bet ko, o nuo blogiukų vaidmenimis išgarsėjusio Samuelio L.Jacksono, kuris 1994-aisiais buvo nominuotas „Oskarui“ už filmą „Bulvarinis skaitalas“.

Garsusis argentiniečių futbolininkas Diego Maradona pagarsėjo dviem talentais: menu žaisti futbolą ir sugebėjimu nemokėti mokesčių.

Devintajame dešimtmetyje, kai D.Maradona rungtyniavo Italijos klube „Napoli“, jis gudriai apeidavo mokesčių įstatymus. Per 30 metų jo skola kartu su bauda pasiekė 37 mln eurų.

2009 metais per atostogas Italijoje iš argentiniečių futbolininko buvo konfiskuotas auskaras, vėliau jis buvo pateiktas aukcionui. Futbolo žvaigždės papuošalą įsigijo ištikimas D.Maradonos gerbėjas, už jį paklojęs 25 tūkst. eurų.

Visi pinigai buvo pervesti futbolininko skolai Italijos valstybei padengti.

Auskaras su briliantu – ne vienintelis iš argentiniečio konfiskuotas daiktas mokesčiams sumokėti. 2006-aisiais iš D.Maradonos buvo atimtas „Rolex“ laikrodis, kurio kaina siekia 11 tūkst. eurų.

Penketą metų gyvuojanti „One Direction“ – populiariausia vaikinų muzikos grupė, teigia Tarptautinė garso įrašų federacija. Jos nariai trečią kartą užėmė pirmąją vietą tarp turtingiausių – iki 30 metų – britų.

Jaunosios aistruolės pasirengusios kloti nemažus pinigus už bet kokį savo dievaičių daiktą. Žinoma, iš jų beprotiško garbinimo perpardavinėtojai taip pat susižeria gražaus pinigėlio.

Dalyvaudamas Australijos šou „Sunrise“ muzikos grupės „One Direction“ narys Niallas Horanas paskanavo sumuštinį. Bet atsikandęs kąsnį išspjovė, o likučius švystelėjo į šiukšlių dėžę. Kažkas iš programos darbuotojų nesutriko, išsitraukė nesuvalgytus atlikėjo pusryčius ir pateikė aukcionui už 99 centus. Po poros valandų prakąstas N.Horano sumuštinis jau kainavo 1000 dolerių, o buvo parduotas už rekordinę 100 tūkst. dolerių sumą.

Kalifornijoje 2005-aisiais per kino filmo „Ponas ir ponia Smitai“ premjerą žurnalistas ėmė interviu iš Angelinos Jolie ir Brado Pitto vienoje rankoje laikydamas mikrofoną, o kitoje – tuščią stiklainį.

Tuomet pasklidusi informacija apie Holivudo superžvaigždžių romaną atrodė tik šio filmo viešųjų ryšių akcijos dalis. Bet kai tik aktoriai patvirtino savo santykius, sumanusis žurnalistas įdėjo skelbimą, kad parduoda stiklainį, į kurį kvėpavo A.Jolie ir B.Pittas, ir už tai gavo 550 dolerių.

Įdomu, kiek žurnalistas būtų gavęs už „šventąjį indą“, jei jį būtų pardavęs po dešimties metų, jau po superžvaigždžių vestuvių?

Laikui bėgant oro pardavimas tapo tikra tendencija. Pasinerti į Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atmosferą buvo galima už 20 svarų sterlingų. Būtent tiek kainavo vienas oro flakonas iš Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio princo Williamo ir Catherine Middleton vestuvių.

Aktorių Jamesą Franco drąsiai galima vadinti versliausia žvaigžde. Jau keletą metų J.Franco ne tik aktyviai propaguoja „Non Visible Art“ – nematomą meną, bet ir atidarė muziejų, skirtą šiai krypčiai.

„Non Visible Art“ verčia permąstyti realybės sąvoką. Jūs nematote kūrinių, bet jų aprašymai suteikia galimybę pažvelgti į paralelinį, iš vaizdų ir žodžių sudarytą pasaulį“, – taip savo sumanymą bandė paaiškinti J.Franco.

Aktorius gausina savo kolekciją, ir tai jam suteikia „matomą“ pelną. 2011-aisiais pirkėja Amy Davidson įsigijo J.Franco „tapytą“ paveikslą „Šviežias oras“. Už nematomą „šedevrą“ ji sumokėjo 10 tūkst. dolerių.

Aktorius taip pat „sukūrė“ nematomą filmą „Raudoni lapai“. Tiesa, J.Franco ne tik didžiai nustebo, bet ir buvo labai nepatenkintas, kai jo darbą buvo atsisakyta įtraukti į kino festivalio programą.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.