Pasidaryk žiemą išsausėjusiems plaukams kaukę namuose

Makadamijos ar arganų aliejus – kone paprasčiausios priemonės, padėsiančios atgaivinti šalčio nualintus plaukus. Ypač gyvybingi ir gražūs plaukai bus jei aliejumi ištepsite plaukų galiukus ir juos taip paliksite bent dešimčiai minučių iki einant į dušą. Plaukai bus sveiki ir gražūs, jeigu bent kartą per savaitę naudosite linų sėmenų aliejaus kaukę.

Plaukų kaukę galima pasidaryti ir pačiai.<br>123rf nuotr.
Plaukų kaukę galima pasidaryti ir pačiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 1:42 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:08 PM

Lrytas.lt pateikia ir daugiau produktų, kurių radę savo virtuvęje galite išgelbėti plaukus nuo išsausėjimo žiemą.

Plaukus puikiai atgaivina ir juos stiprina dilgėlių nuoviras.

Blizgesį praradusiems plaukams pagelbės grietinė ir jogurtas. Pusę stiklinės grietinės arba natūralaus jogurto įmasažuokite į drėgnus plaukus ir palikite 20 minučių. Nuplaukite šilto bei drungno vandens kontrastiniu dušu, tuomet išplaukite šampūnu. Kaukę galite naudoti kas antrą savaitę.

Medus – į pagalbą sausiems plaukams. Norėdami sušvelninti džiovintuvo, saulės bei kieto vandens poveikį jūsų plaukams – pasitelkite į pagalbą natūralų produktą – medų. Medus turi savybę pritraukti bei sulaikyti drėgmę.

Į švarius, drėgnus plaukus įmasažuokite pusę stiklinės medaus ir palaikykite 20 minučių, tuomet nuplaukite šiltu vandeniu. Medų galite maišyti su 1 ar 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, kad mišinys būtų skalsesnis. Ypatingai saulės nualintiems plaukams rekomenduojama medaus bei avokado kaukė (pusė stiklinės medaus ir 2 šaukštai gerai prinokusio avokado). Šią kaukę rekomenduojama daryti kartą per mėnesį.

Kiaušinis – universali plaukų kaukė. Kiaušinis – vertas didelių pagyrų. Kiaušinio trynyje gausu proteinų, jis taipogi veikia kaip natūralus drėkiklis. Sausiems plaukams efektyviausia – kiaušinio trynio kaukė. Sunaudokite pusę stiklinės reikiamo ingridiento ir įmasažuokite į švarius, drėgnus plaukus. Palikite 20 minučių, tuomet išplaukite su drungnu vandeniu bei šampūnu. Viso kiaušinio ar kiaušinio trynio kaukė rekomenduojama kartą per mėnesį, o baltymo – kartą per dvi savaites.

Kokoso ir alyvuogių aliejaus kaukė. Paimkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus kokoso aliejaus. Užtepkite ant plaukų nuo šaknų iki pat galiukų. Įvyniokite plaukus į rankšluostį ir palaikykite valandą. Nuplaukite šiltu vandeniu su šampūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.