Į neįgaliųjų vežimėlius žvaigždės sėda ir iš tingėjimo

Liga, tingulys ir net labdara pasodina garsius žmones į neįgaliojo vežimėlį. Tie, kurie į vežimėlį sėda iš tingėjimo, fotografų akivaizdoje susigėsta – slepia veidą. Tačiau traumų palaužtos garsenybės neįgaliųjų vežimėlius ir ramentus net paverčia stilingais aksesuarais, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Eltonas Johnas į neįgaliojo vežimėlį atsisėdo po ilgos dienos Disneilende, o Lady Gaga – po sudėtingos klubo sąnario operacijos.
Eltonas Johnas į neįgaliojo vežimėlį atsisėdo po ilgos dienos Disneilende, o Lady Gaga – po sudėtingos klubo sąnario operacijos.
Jessie J.
Jessie J.
Jessie J.
Jessie J.
Jessie J.
Jessie J.
Lady Gaga.<br>„Scanpix“, „ViDA Press“ ir T.Bauro nuotr.
Lady Gaga.<br>„Scanpix“, „ViDA Press“ ir T.Bauro nuotr.
Lady Gaga.
Lady Gaga.
Lady Gaga.
Lady Gaga.
Princas Harry.
Princas Harry.
Princas Harry.
Princas Harry.
Mickey Rourke'as.
Mickey Rourke'as.
Diana Ross.
Diana Ross.
Elizabeth Taylor.
Elizabeth Taylor.
Asta Valentaitė.
Asta Valentaitė.
Gerard'as Depardieu.
Gerard'as Depardieu.
Eltonas Johnas.
Eltonas Johnas.
Daugiau nuotraukų (15)

„Lietuvos rytas“

Jan 10, 2016, 9:29 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:14 PM

Ekstravagantiškajai dainininkei Lady Gagai (29 m.) prieš trejetą metų kilo klubo sąnario kapsulės minkštųjų audinių uždegimas, dėl kurio atlikėja buvo priversta sėsti į neįgaliojo vežimėlį. Tačiau žvaigždė ligą pavertė spektakliu, o vežimėlį – stiliaus detale.

Iki pat paskutinės akimirkos Lady Gaga tikėjosi pasveikti ir koncertinę veiklą tęsė sėdėdama neįgaliojo vežimėlyje. Tiesa, vėliau koncertinį turą „Born This Way“ teko atšaukti.

Tuo laikotarpiu dainininkė turėjo tris skirtingus vežimėlius. Vienas jų buvo „Louis Vuitton“, o kitą specialiai Lady Gagai sukūrė juvelyras Kenas Borochovas. Juvelyro kurto neįgaliojo vežimėlio rėmas padengtas 43 gramais aukščiausios prabos aukso. Vintažinio vežimėlio pasostė aptraukta oda, o nuo lietaus ir akinamų saulės spindulių Lady Gagą saugojo stogelis.

Vos tik atlikėja pasveiko, maždaug 2,5 tūkst. eurų vertės vežimėlį ji padovanojo 19-metei gerbėjai Emmai, kenčiančiai nuo skoliozės (į šoną išlinkęs stuburas) ir klubo sąnario displazijos (įgimtas nepakankamas klubo sąnario išsivystymas). Maža to, sunkų gydymą ištvėrusi Lady Gaga nupirko Emmai bilietą į Niujorką, kad ją galėtų gydyti ta pati medikų komanda, kuri padėjo jai pačiai atsistoti ant kojų. Žinoma, viskas Lady Gagos sąskaita.

Didžiosios Britanijos princas Harry (31 m.) per labdaros renginius sėdasi į neįgaliojo vežimėlį ir žaidžia krepšinį arba regbį.

Popmuzikos žvaigždė Jessie J (27 m.) 2011-aisiais susilaužiusi koją įrodė, kad traumos neturi jokios įtakos jos gyvenimo būdui. Kurį laiką neįgaliojo vežimėlyje sėdėjusi dainininkė į MTV muzikos apdovanojimus atvyko su ramentais. Tiek ramentus, tiek kojos įtvarą Jessie J šventiškai papuošė blizgučiais.

Netrukus po apdovanojimų ceremonijos Jessie J grįžo ir į sceną. Koncertus dainininkė atlaikydavo sėdėdama karališkame krėsle.

Dėl kojos traumos į neįgaliojo vežimėlį teko sėsti ir dainininkei Dianai Ross (71 m.). Prieš trejus metus atlikėja taip smarkiai linksminosi, kad susilaužė kulkšnį.

O Holivudo pažiba Elizabeth Taylor paskutinį gyvenimo dešimtmetį praleido prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio. Kadaise gražiausia pasaulio moterimi pripažinta Elizabeth retai palikdavo namus, ją nuolat supo slaugės. Smegenų auglys, odos vėžys, plaučių uždegimas ir širdies nepakankamumas – tai tik maža dalis iš ilgo E.Taylor ligų sąrašo.

Tačiau kaskart viešumoje pasirodžiusi Elizabeth spindėdavo optimizmu, o jos laikui nepavaldi elegancija ir prabangūs drabužiai užgoždavo faktą, kad aktorė ne pajėgia atsistoti.

Prieš dvejus metus stilistė Asta Valentaitė per amerikiečių dainininkės Lanos Del Rey koncertą susilaužė padikaulį. Dešinės kojos padikaulis Astai lūžo, kai ji pozuodama fotografui pašoko į orą ir nesėkmingai nusileido.

Dėl šios traumos moteris negalėjo vairuoti automobilio, ilgai vaikščioti ar net atsinešti puodelio arbatos, nes abiem rankomis tekdavo įsitverti į ramentus. Nepaisant to, Asta atėjo su ramentais į vieną puošnų vakarą. Stilistė negalėjo praleisti šios šventės, nes buvo ją surengusios kompanijos reklamos veidas.

A.Valentaitė tuomet „Lietuvos rytui“ sakė svarsčiusi, ar trumpam nenuėmus pėdos įtvaro, tačiau gydytojas davė pylos. Jis prigąsdino, kad tokiu atveju reikėtų ilgiau gydytis, o gal net prireiktų operacijos, jeigu iškryptų kaulas. Todėl per vakarėlį pėdos įtvarą Asta slėpė po ilgu dizainerės Elos Tatarinovos sukurtu sijonu.

Į šventę – su ramentais

Kai rudenį oro uoste paparacai pastebėjo neįgaliojo vežimėlyje sėdintį buvusį boksininką ir aktorių Mickey Rourke’ą (63 m.), tarp jo gerbėjų kilo nedidelė panika. Tačiau Mickey į neįgaliojo vežimėlį sėdo be rimtos priežasties – jo atstovė spaudai patikino, kad tokia praktika Holivude įprasta. Pavargusioms ar tiesiog aptingusioms žvaigždėms nebepakanka, kad asistentai juos automobiliu vežioja nuo durų iki durų. Dabar jos atsisako eiti kiek didesnį atstumą, todėl asistentams tenka surasti neįgaliojo vežimėlį.

Praėjusią savaitę fotografai užfiksavo britų popmuzikos superžvaigždę Eltoną Johną (68 m.) sėdintį neįgaliojo vežimėlyje. Atlikėjas nebeįveikia ilgų distancijų.

Šventiniu laikotarpiu dainininkas kartu su mylimuoju Davidu Furnishu ir vaikais lankėsi pramogų parke Disneilende, čia šeima pramogavo apie penkias valandas. Vėliau gerbėjai išvydo neregėtą vaizdą – Eltonas Johnas sėdo į neįgaliojo vežimėlį ir ant kelių priglaudė savo sūnų. Juos stūmė Davidas.

Dėl nuovargio į neįgaliojo vežimėlį mielai sėda ir aktorius Gerard’as Depardieu (67 m). Skandalingasis kino aktorius ne kartą buvo įamžintas sėdintis vežimėlyje, nors neturi jokios traumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.