Apie teniso karalienes ir užkulisių intrigas

Moterys nebūtų moterys, jei pasitaikius progai nepakomentuotų ko nors apie savo priešininkes ir jų trūkumus. Teniso madas visame pasaulyje diktuoja vadinamas moterų teniso penketukas, kurio priešakyje – Serena Williams.

Daugiau nuotraukų (1)

Žilvinas Grigaitis

2016-01-18 13:15, atnaujinta 2017-06-10 20:52

Trisdešimt ketverių teniso karaliene tituluojama juodaodė visada išlieka elegantiška kortuose ir stengiasi nesivelti į konfliktus su savo varžovėmis. Ji į savo treniruotę Melburno teniso parke atėjo su įspūdingo dydžio deimantų žiedu.

Per savo teniso karjerą ji uždirbo ne vieną dešimtį milijonų dolerių (neįskaitant reklamos sutarčių). Dažniausiai ji sulaukia replikų iš Marijos Šarapovos, kuri uždirbo kone perpus mažiau, nes rusė, nors ir yra pasaulio moterų teniso viršūnėje, bet visada nori įkąsti savo priešininkėms.

Vienas toks išsišokimas buvo dėl Serenos aprangos. Rusė pareiškė, kad Serena nori šviesti kaip veidrodis, nors ir taip ją galima pastebėti kortuose. Šis komentaras buvo įvertintas dviprasmiškai: kalbama apie sportinius drabužius ar apie jos svorį? S.Williams atsakė, kad, jei M.Šarapova valgys mažiau saldainių, jos žaidimas tikrai pagerės. (M.Šarapova buvo pristačiusi savo vardo karamelinių saldainių liniją ir buvo pavadinta Sugapova, o Melburne prieš 2 dienas ji pristatė naują gazuoto vandens pakuotę).

S.Williams Melburne turės ginti savo pernai iškovotą titulą. Ir atrodo, jai tai gali pavykti, bet netyla kalbos apie jos kelio traumą, todėl gali būti visko. Kaip visada, tenisas yra nenuspėjamas – kaip ir oras Melburne. Vieną dieną gali būti 42 laipsniai karščio, kitą dieną – tik 15 laipsnių šilumos.

Teniso karaliumi tituluojamas Novakas Džokovičius nesileidžia į kalbas ar apkalbas ir savo profesionalumą įrodinėja teniso kortuose. Pirma pasaulio raketė tiesiog kaip magnetas pritraukė labai daug dėmesio, bet netyla kalbos apie jo žmonos Jelenos pavydumą. Ji tiesiog nepalieka savo vyro niekur ir kartu su mažu vaiku visi keliauja po pasaulį. Beje, ir Roger Federeris keliauja su savo žmona ir 3 vaikais. Su jais keliauja ir visa komanda trenerių ir aptarnaujančio personalo. R.Federeris, kai N.Džokovičius, uždirbęs 94 mln. dolerių iš teniso (be reklamos kontraktų) gali sau leisti keliauti su 10 žmonių palyda.

Teniso pasaulyje sukasi dideli pinigai ir pasaulio teniso žvaigždės uždirba įspūdingas sumas. Per savo teniso karjerą ryškiausios žvaigždės uždirbo: Nadalis – 105 mln. JAV dol., Džokovičius – 94 mln., Federeris – 97 mln. JAV dol.

Melburno turnyru prasideda gana ilgas teniso sezonas. Šiuo metu labai plačiai apkalbamas R.Nadalis. Išvargintas traumų ispanas niekaip negali atsistoti ant kojų, bando tvardytis ir nerodyti savo emocijų, bet jam ne visada tai pavyksta.

Teniso karštligė Australijoje dominuoja visą sausį, o jos atomazga mėnesio pabaigoje įvyksta Melburne, pripažintame patraukliausiu šios šalies miestu.

Pernai didįjį teniso spektaklį Australijoje užgožė labai didelis dopingo skandalas – vienos beveik visos Australijos futbolo lygos komandos (90 proc. žaidėjų) veikla buvo sustabdyta ir skirtas draudimas vienus metus jos žaidėjams dalyvauti čempionate.

Australijos sportą sukrėtusio skandalo bangos pasiekė ir Didžiojo kirčio turnyrą – teniso žaidėjai Melburne bus griežtai tikrinami dėl neleistinų preparatų vartojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.