Parfumeris Aistis Mickevičius atskleidė, kuo kvepia meilė

Parfumeris, trijų kvapų kolekcijų autorius, kvapų galerijos „FUMparFUM“ įkūrėjas Aistis Mickevičius pataria, kaip pasinaudojus kvapų magija namuose sukurti romantišką atmosferą ir pažadinti partnerio aistras.

Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Perfumeris Aistis Mickevičius papasakojo, kuo kvepia meilė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 3:49 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:24 PM

Profesionalus kvapų kūrėjas jaunavedžių poroms siūlo susikurti aromatus šventei, sau, taip pat pirmiesiems bendriems namams.

– Aisti, apibūdinkite meilės kvapą.

– Urviniai žmonės, kaip ir gyvūnai, apsiuostydavo ir partnerius pasirinkdavo pagal kvapą. Šiais laikais partnerius pasirenkame vadovaudamiesi skleidžiamu aromatu ir čia mums stipriai padeda parfumerija. Jei kas nors sako, kad įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio, tai man norisi pataisyti, jog iš pirmo įkvėpimo. Kai tik mūsų juslės užuodžia artimą kvapą, mes įsimylime. Kaip kvepia meilė? Natūraliai. Natūralus, švaraus žmogaus kvapas yra artimiausias meilės kvapui.

– O jei Jūsų užduotis būtų sukurti meilės kvapą, kokių kvapų natas naudotumėte?

– Jei aš kurčiau parfumerinius meilės lašus, būtinai įmaišyčiau jazminų. Jazminai, ambra – puikiai tinkančios substancijos jausmingumui pažadinti. Meilės kvapas turėtų būti šiltas ir jausmingas.

– Kaip manote, o kuo kvepia vestuvės?

– Žmonės labai skirtingi – vieni temperamentingi, kiti ramūs, melancholiški, treti – jausmingi ar dramatiški, todėl kiekvienų vestuvių kvapas skirsis. Be abejo, vienaip kvepės jaunieji, kitaip patalpa, kurioje vyksta šventė, dar kitaip – svečiai.

Viskas priklauso nuo vestuvių: jei jos prašmatnios ir turtingos, tuomet ir kvapas ore turėtų tvyroti prabangus, pavyzdžiui, kokių nors brangių baltų gėlių, medienos natų… Kvapai sukuria tam tikrą nuotaiką ir atmosferą: jei patalpas iškvėpinsite kedrų kvapu, svečiai jausis lyg jaukioje medinėje trobelėje, o jei kokiais nors svaigiais žiedais – lyg oranžerijoje.

Patalpas galima kvėpinti ir valgomaisiais kvapais – šokolado, konjako, vanilės, karamelės. Patalpoje, maloniai dvelkiančioje konditeriniais kvapais, žmonės mieliau ir gal net daugiau valgys. Kvapais kuriant patalpų atmosferą idėjų galima pasiskolinti iš kvapų rinkodaros,  kai pasitelkiant kvapus modeliuoja tam tikras situacijas, kurios žadina pirkėjų mintis ir skatina norus.

– Vasario 7–8 dienomis vyksiančioje IX parodoje „Mūsų vestuvės“ pristatysite kvepiančias galimybes jauniesiems. Kas tai?

– Kai pora tuokiasi, partneriai išgyvena visišką susijungimą, jie tampa vieniu. Įdomiausia, kad tuo metu įsimylėjėliai nori tokio kvapo, kuriuo galėtų abu kvėpintis. Be abejo, tai unisex aromatas, kuris tinka abiem lytims. Kartu derindami kvapų natas ir kurdami abiem tinkantį kvapą žmonės dar daugiau atsiskleidžia ir tarsi sujungia energiją.

– Kaip kvapai gali paveikti žmonių santykius?

– Kvapas apie žmogų suteikia daug neverbalinės informacijos. Kartais tik pasąmoningai juntame – traukia ar atstumia mus vienas ar kitas asmuo.

Jei pora pradėjo bendrauti, bet vieną iš partnerių erzina kito partnerio kūno kvapas, natūralu, kad tai gali pakenkti santykiams. Kai mylimieji ar partneriai pradeda derintis, reikia priderinti ir kvapą. Svarbu, kad vieno parfumerinis skonis ar išprusimas neerzintų kito. Niekas nenorėtų būti šalia žmogaus, kuris nemaloniai kvepia.

– Koks kvapas namuose tinkamiausias įsimylėjėliams?

– Namams labiausiai tinka gerai nuteikiantys kvapai: bergamotės, mandarinai, apelsinai, kava, mediena, oda. Štai, pavyzdžiui, daugybėje pasaulio kvepalų naudojamos bergamotės. Daugelis nežinodami, koks tai kvapas, kvėpinasi ir gerai jaučiasi. Sunku būtų rasti žmogų, kuriam nepatiktų bergamočių kvapas. Todėl norėdami namuose sukurti darnos ir harmonijos atmosferą drąsiai pasinaudokite šiuo kvapu.

– Kokius kvapus pasitelkus galima sukurti jaukių, mielų namų atmosferą?

– Namų kvapas labai svarbus – kiekvienas žmogus, šeima kurdami savo aplinką sukuria ir namų kvapą. Kuriant namų kvapą svarbiausia vėdinti namus. Ir tik tuomet, kai namai išvėdinti, atskiras namų zonas galima kvėpinti skirtingais kvapais. Miegamajame puikiai tiks atpalaiduojamieji kvapai, pavyzdžiui, lavandų, pušų spyglių, kedrų. Tokie kvapai, kurie ramins, padės jaukiai ir gerai nusiteikti. Svetainėje galima žaisti įvairesniais kvapais – čia puikiai tiks smilkalai, ambra, gėlių aromatai, rytietiški kvapai. Svetainė – laisva zona, todėl ir atmosfera kuriama laisva, neįpareigojanti. Vonios, tualeto zonoje rekomenduočiau sukurti SPA atmosferą – tam puikiai tiks įvairūs prieskoniniai kvapai: pipirai, laurai, čiobreliai, verbenos, rozmarinai, kurie sukurs malonaus pobūdžio atmosferą. Virtuvėje bei valgomajame idealiai tiks valgomi kvapai – vanilės, šokolado, įvairių vaisių.

– Lokie kvapai pažadintų aistrą?

– Žmonės jaudina skirtingi dalykai, tačiau aistros pojūtį paaštrina animalisitinės kvapų natos – ambra, muskusas... Jazminų kvapai suteikia jausmingumo. Kartais žmonėms patinka rytietiški kvapai. Jie taip pat gali pakurstyti aistrą. Yra žmonių, kuriems patinka rožių kvapas, tačiau ne visiems. Šiuo atveju svarbu rasti kvapą, kuris pažadintų mylimojo aistringąją pusę. Radus tokį kvapą galima lengvai manipuliuoti jo pojūčiais.

– Koks Jūsų mėgstamiausias kvapas?

– Vienas mėgstamiausių mano kvapų yra jūros. Būtų šaunu, jei mano namai visą laiką kvepėtų jūra. Tai kvapas, kuris mane visada gerai nuteikia.

– Kaip nepasiklysti kvapų džiunglėse ir išsirinkti tinkamiausią kvapą?

– Tai sudėtinga ir paprasta vienu metu. Visų pirma reikia žinoti, kokių kvepalų ieškote. Koks kvepalų tikslas? Kada ir kur jais kvėpinsitės – eidami į darbą, vakarėlį, o gal kvepalų ieškote specialiai progai? Pasipurškus naujais kvepalais svarbu jaustis patogiai – kvapas neturi erzinti, o ilgainiui ir visai nesijausti. Būtina atkreipti dėmesį, kaip pasirinktas kvapas skleidžiasi ir laikosi ant jūsų odos – bus tokių kvapų, kurie nesilaikys arba negražiai skleistis, vadinasi, jie netinka. Renkantis kvepalus mažiausiai reikia vaikytis madų ir klausyti parduotuvių konsultantų patarimų. Svarbiausia – įsiklausyti į save ir pajusti, ko iš tiesų norite, kas jums tinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.