Lietuvos futbolininkai atsidavė vizažisčių ir stilisčių valiai

Profesionalūs futbolininkai Klaidas Janonis, Martynas Dapkus, Martynas Zaleckis, Tomas Snapkauskas, Laimonas Jurevičius ryžosi avantiūrai – sutiko tapti bendro vizažistų ir plaukų stilistų projekto dalimi. Ištisą dieną šukuoti, piešimą ant kūno ištvėrę bei prieš fotografės Evelinos Šumilovaitės objektyvą pozavę sportininkai sakė tą darę dėl klubo, kurį atstovauja, ir noro populiarinti pasaulyje itin mėgiamą bei aistras sukeliančią sporto šaką.

Iš kairės: Klaidas Janonis, Martynas Dapkus, Laimonas Jurevičius, Martynas Zaleckis ir Tomas Snapkauskas.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Iš kairės: Klaidas Janonis, Martynas Dapkus, Laimonas Jurevičius, Martynas Zaleckis ir Tomas Snapkauskas.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Laimonas Jurevičius.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Laimonas Jurevičius.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Martynas Zaleckis.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Martynas Zaleckis.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Tomas Snapkauskas.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Tomas Snapkauskas.<br>E.Šumilovatės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 1:32 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:07 PM

„Įkalbinti dalyvauti projekte vaikinus buvo tikrai nelengva. Vieno stiliaus šukuosenas mėgstantys ir įtartinai į įvairias grožio procedūras reaguojantys futbolininkai sutiko tik gerai apsvarstę pasiūlymą bei sulaukę patikinimo, kad pasirengimo fotosesijai procesas vyks atsižvelgiant ir į jų norus“, – sakė Kaune esančių grožio namų „Sabai Thai“ plaukų stilistė Viktorija Marcinkevičiūtė.

Tiek ji, tiek penketuko įvaizdžiu taip pat besirūpinusi visažistė Laura Rupšienė tvirtino, kad pirmąsias valandas futbolininkai buvo kiek įsitempę bei atidžiai stebėjo, kas vyksta.

Daug diskusijų kilo tuomet, kai ant jų kūnų nagų dizaino ekspertė Valda Drobužienė specialiais dažais ėmė piešti „Sabai Thai“ bei futbolo klubo „Stumbras“ logotipus. Ji šiuos simbolius apipynė ornamentais.

„Tapyba ant kūno užtruko ilgiausiai. Po to dar dvi dienas ant odos buvo likę dažų pėdsakų!“, – juokdamasis pasakojo K.Janonis.

Visi šnekinti futbolininkai tvirtino – tikėjosi, kad viskas bus paprasčiau bei greičiau. Tačiau rezultatu jie nenusivylė.

„Prie modelio darbo, matyt, reikia priprasti. Kol kas man atrodo, jog jis labai sunkus“, – prisiminimais dalinosi M.Zaleckis.

L.Jurevičius sakė, kad dalyvavimas tokio pobūdžio fotosesijoje „Stumbras“ nariams buvo nauja patirtis. Dešimt metų profesionaliai sportuojantis vaikinas patikino, jog išmėginimui grožio procedūromis ryžosi dėl klubo. L.Jurevičius, kaip ir kiti komandos nariai, prisižiūri, domisi pasaulinėmis kirpimų tendencijomis, bet pats į salonus vaikščioti neturi kada.

„Mano šukuosena nuo vaikystės tokia pati, bet... išvaizda futbolininkui tikrai svarbi. Juk esi matomas“, – neslėpė K.Janonis.

Kad sportininkai domisi garsiausių pasaulio futbolininkų diktuojamomis madomis įsitikino ir grožio salono kolektyvas.

„Vaikinai turėjo ką pasakyti stebėdami tai, kas vyksta, veidrodyje!“, – su šypsena sakė V.Marcinkevičiūtė.

Vienas iš futbolininkų netgi neprieštaravo, kad jam būtų šiek tiek pasišviesinti plaukai. Kadangi eksperimentas vienkartinis, vaikinai sutiko ne tik pasikeisti šukuosenas, bet ir tapti vizažistės „aukomis“.

„Jie mums daug kartų sakė, kad jei ne klubas, tikrai būtų nesutikę dalyvauti. Bet procesui įpusėjus futbolininkai jau jautėsi gerai bei mėgavosi tuo, kas vyksta“, – patikino vizažistė Laura Rupšienė.

Anot jos, konkretūs futbolininkai fotosesijai buvo pakviesti, nes atsižvelgta į jų plaukų struktūrą, spalvą, veido formas, fotogeniškumą, kūno sudėjimą. Atsirinkus modelius buvo pradėtas pasiruošiamasis etapas – sportininkams reikėjo auginti plaukus, kad būtų galima suformuoti naujas šukuosenas. Kiekvienam iš žaidėjų, formuojant naują plaukų šukuosenų įvaizdį, teko apsilankyti grožio namuose bent kartą per dvi savaites.

V.Marcinkevičiūtės teigimu, kirpimų pagrindu buvo pasirinktas modernusis „Pompadour“ stilius, kuriam būdingi trumpi plaukai šonuose ir ilgi – viršugalvyje: „Tai pakankamai lengvai prižiūrimas kirpimas, tinkantis tiek laisvalaikio, tiek klasikiniam, tiek sportiniam stiliui. Dauguma vyrų ji be galo mėgsta, nes panaudojus tam tikras formavimo priemones galima susikurti skirtingas šukuosenų variacijas“.

Pasak specialistės, be šio stiliaus kirpimo buvo dar pasirinktas klasikinis trumpesnių ir ilgesnių plaukų variantas. Norint jį padaryti šiek tiek įdomesniu, trumpų plaukų klasikinio kirpimo modeliukui buvo paskusti plaukai šonuose ir lanku išskustas skyrimas. Tai, V. Marcinkevičiūtės nuomone, suteikė šukuosenai daugiau modernizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.