Mados fotosesijoje įsiamžinusi U. Savickaitė gavo puikią pamoką

Apvalių kūno formų mokinės Ugnės Savickaitės (16 m.) pasirodymas „Mados infekcijos“ modelių atrankoje neliko nepastebėtas. Fotografė Neringa Rekašiūtė (27 m.) susisiekė su Ugne ir surengė jai fotosesiją.

Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 24, 2016, 9:42 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:53 PM

Socialiniais projektais „Mes. Moterys“, „Jie laimėjo loteriją“ (viešojoje erdvėje pašaipiai vadinamas „Verktiniais“) išgarsėjusi fotografė tikino U.Savickaite ir jos drąsa laužyti standartus susižavėjusi iš karto.

„Ugne labai susižavėjau pamačiusi ją einančią „Mados infekcijos“ atrankos podiumu. Šis jos pražingsniavimas (ji pati to nesureikšmina) sukėlė didelę diskusiją, kurioje man išryškėjo kai kas labai pozityvaus: grožio standartai ir kvaili įsivaizdavimai, kad „lieknas = gražus ir sveikas“ pagaliau griūva ir Lietuvoje“, – sakė Neringa.

Pozuodama nesivaržė

Nors Ugnei modelių atrankoje nepasisekė ir į praėjusį savaitgalį vykusią „Mados infekciją“ mergina taip ir nebuvo pakviesta, pasak Neringos, Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą. Gal tam įtakos turi ir tai, kad ji lanko teatro būrelį.

„Dėl atšiaurių orų lauke padarėme tik keletą jos portretų, tačiau labai norėčiau Ugnę matyti jaunoms merginoms skirtų žurnalų viršeliuose: aš manau, kad jos sveikas požiūris į savo kūną labai paskatintų ir kitas mergaites pasijusti geriau.

O to tikrai labai reikia, nes į mergaites nuo mažų dienų yra nukreipta labai daug visuomenės lūkesčių dėl jų išvaizdos.

Kaip pasakė pati Ugnė, geriausiai ji jaučiasi tada, kai pamiršta apie egzistuojantį spaudimą dėl atrodymo: tuomet ji yra tiesiog gyva ir nuostabi būtybė“, – sakė N.Rekašiūtė.

Vilniuje gyvenanti U.Savickaitė iš fotosesijos išsinešė ne tik įspūdingas nuotraukas, bet ir pačius geriausius atsiminimus. Popietė, praleista su grožio industrijos ir fotografijos profesionalais, merginai paliko didelį įspūdį.

Patiko šukuosena

„Buvo labai linksma ir gera būti tokioje jaukioje aplinkoje, daryti ką nors neįprasto ir gražaus. Be to, išmokau pasidaryti afrikietiško stiliaus šukuoseną – reikia apvynioti segtuką plaukų sruoga su tiesintuvu ją užfiksuoti. Manau, kada nors vėl pasidarysiu tokią šukuoseną“, – šypsojosi U.Savickaitė.

Tiesa, tai nebuvo pirmoji profesionali Ugnės fotosesija. Po sukelto triukšmo per modelių atranką į moksleivę iškart kreipėsi vienas jaunimui skirtas žurnalas.

Simetriškų veido bruožų Ugnė puikiai tinka fotomodelio darbui. O ir pilnesnė figūra šiais laikais nebėra trukdys.

Priešingai, viso pasaulio mados kūrėjai pamažu atsigręžia į „plius“ dydžio modelius . Štai drabužių tinklas „Lindex“ sukėlė tikrą ažiotažą, kai jo reklaminį stendą papuošė įvairiausių figūrų moterys, vilkinčios vien apatinius. Pasaulis tokį žingsnį entuziastingai pasveikino.

Į 90-60-90 apimčių standartą kūrėjai jau išdrįsta nusispjauti net per mados savaites. Pavyzdžiui, prieš kelias savaites per Paryžiaus mados savaitę „H & M“ podiumu žingsniavo 91 kilogramą sverianti Ashley Graham.

Dėl kritikos nepyksta

Vis dėlto Lietuvoje „plius“ dydžio modeliai vis dar yra tabu.

Po U.Savickaitės debiuto per „Mados infekcijos“ modelių atranką renginių organizatorė Erika Purauskytė, cituodama gydytoją Darių Radzevičių, antsvorį turinčius žmones prilygino nesipraususiems. Dėl šio viešo E.Purauskytės pareiškimo kilo karštos diskusijos.

Po šio skandalo Ugnė naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad ji užsiaugino storą odą, todėl tokie pareiškimai jos neskaudina. Mergina juokavo, kad ji labai rūpinasi higiena, o sutikusi E.Purauskytę būtinai pasisveikintų, pasikalbėtų apie kūno kultą ir paprašytų argumentuoti savo nuomonę apie apkūnius žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.