Šviesiaplaukė Izraelio premjero žmona – išlaidi veidmainė?

Įniršio proveržiai ir liguistas potraukis išlaidauti – tokiomis savybėmis garsėjanti pirmoji Izraelio ponia Sara Netanyahu (57 m.) savo šalyje tampa vis nepopuliaresnė, rašo žurnalas „Stilius“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu nepriima nė vieno svarbaus sprendimo nepasitaręs su žmona Sara.<br>„Scanpix“ nuotr.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu nepriima nė vieno svarbaus sprendimo nepasitaręs su žmona Sara.<br>„Scanpix“ nuotr.
Šiemet Sara ir Benjaminas švenčia 25-ąsias vedybų metines.
Šiemet Sara ir Benjaminas švenčia 25-ąsias vedybų metines.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu nepriima nė vieno svarbaus sprendimo nepasitaręs su žmona Sara.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu nepriima nė vieno svarbaus sprendimo nepasitaręs su žmona Sara.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 1:08 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:33 PM

Buvusios pirmosios ponios – Filipinų Imelda Marcos, Argentinos Eva Peron, Williamo Shakespeare’o tragedijos „Makbetas“ personažė ledi Makbet – su visomis šiomis moterimis Izraelio visuomenė lygino šalies premjero žmoną.

Šviesiaplaukė niekada nebuvo vertinama teigiamai. Išlaidi, godi, veidmainė, valdinga – šitaip apibūdinama S.Netanyahu.

Ji priskiriama prie labiausiai nekenčiamų ir pašiepiamų Izraelio moterų. Tai ji iš tiesų valdo šalį, sako jos kritikai.

Kad S.Netanyahu charakteristika atitinka tiesą, patvirtino neseniai paskelbtas Jeruzalės darbo ginčų teismo nuosprendis. Teisėja buvusiai Netanyahu namų tarnautojai priteisė kompensaciją, nes ją nuolat įžeidinėjo ir žemino S.Netanyahu.

Izraelį pastaraisiais metais drebina skandalai dėl valdančiųjų politikų elgesio. Buvusiam vyriausybės vadovui Ehudui Olmertui teko sėsti už grotų dėl korupcijos, įkalintas prezidentas Moshe Katsavas atgailauja dėl išprievartavimo.

Kartą, kaip pranešė Netanyahu šeimos namų tarnautoja, vazą su nuvytusiomis gėlėmis šeimininkė metė ant grindų sakydama: „Tai niekuomet neįvyktų Eliziejaus rūmuose.“

Kitą kartą S.Netanyahu namų tarnautoją prikėlė naktį ir aprėkė, nes ji nupirko ne tos pakuotės pieną.

Izraelio ministro pirmininko žmonos įsiūčio priepuolius yra pajutę ir kiti jos namų tarnautojai. Kartą įpykusi mėtė į juos batus, o įniršusi dėl blogai padengto stalo nuo jo nusviedė staltiesę su indais ir patiekalais.

Sutuoktinį, kaip mano Izraelio žiniasklaida, ji tvirtai laiko savo rankose. B.Netanyahu nepriima nė vieno svarbaus sprendimo nepasitaręs su žmona.

„Paklauskite, kokia jos nuomonė“, – sakė jis bendradarbiui. Šiuos žodžius cituoja Izraelio ministro pirmininko biografas Benas Caspitas.

B.Netanyahu didžiuojasi savo žmonos intelekto koeficientu – dirbdama lėktuvų palydove psichologijos studijas ji baigė geriausiais pažymiais.

Bet S.Netanyahu požiūris į pinigus laikomas ne tokiu pagirtinu. Kartu su savo vyru, žurnalo „Forbes“ duomenimis, ji valdo dešimties milijonų dolerių turtą.

Remiantis ankstesnio namų tarnautojo duomenimis, sutuoktiniai per daugelį metų sukaupė tūkstančių eurų vertės gėrimų kolekciją, nors jie buvo nupirkti už valstybės lėšas.

Izraelio audito rūmų kontrolieriai kritikuoja nepamatuotas ministro pirmininko ir jo žmonos išlaidas: vaišės, šukuosenos, drabužiai ir namų tvarkymas. Ir ne visada pora atskiria privačias ir oficialias išlaidas.

Tad nieko keista, kad Jeruzalės rezidencijai skirti sodo baldai atsidūrė jų privačioje viloje.

Ar toks elgesys stebina? Vargu.

B.Netanyahu jau ketvirtą kadenciją eina Izraelio ministro pirmininko pareigas, beveik dešimt metų yra viena svarbiausių šalies politinių figūrų. Tad akivaizdu, kad nebeliko ribos tarp valstybės ir privataus gyvenimo.

Dabar Izraelio institucijos tikrina, ar ministrui pirmininkui B.Netanyahu ir jo žmonai S.Netanyahu metami Audito rūmų priekaištai yra reikšmingi ir baudžiamosios teisės požiūriu.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.