Visvaldas Matijošaitis laukia, kada jo mylimoji skries motociklu

Laisvė. Greitis. Aistra. Tokiais žodžiais savo dvirates transporto priemones apibūdina garsūs Lietuvos žmonės. Kai kurie jų jau paskelbė motociklų sezono pradžią, kiti laukia geresnių orų ir svajoja, kur plieniniai žirgai nuneš šiemet.

Visvaldas Matijošaitis aistra motociklams užkrėtė ir mylimąją Loretą.<br>P.Mantauto nuotr.
Visvaldas Matijošaitis aistra motociklams užkrėtė ir mylimąją Loretą.<br>P.Mantauto nuotr.
Visvaldas Matijošaitis aistra motociklams užkrėtė ir mylimąją Loretą.<br>P.Mantauto nuotr.
Visvaldas Matijošaitis aistra motociklams užkrėtė ir mylimąją Loretą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 9:28 AM, atnaujinta May 27, 2017, 11:25 PM

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis (59 m.), kurio garaže puikuojasi ne vienas prabangus motociklas, šįmet jau atidarė baikerių sezoną.

„Su sūnumis Šarūnu ir Dainiumi jau išbandėme riaumojančius motociklus, tačiau kol kas toli nevažiavome. Kol orai vėsūs, maloniau sėdėti prie automobilio vairo“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Kauno meras motociklą vairuoja nuo pat jaunystės – kelis dešimtmečius. Vyras dvirate transporto priemone leidosi į ne vieną tolimą kelionę.

Įsimintiniausia jo kelionė motociklu – po Etiopiją, į kurią vyko su bičiuliais ir sūnumi Dainiumi. Jos metu keliautojai plieniniais žirgais įveikė 2,6 tūkst. kilometrų.

V.Matijošaitis tvirtino, kad vairuodamas motociklą nesistengia iki galo nuspausti akceleratoriaus.

„Tik donorai ant motociklų laksto lyg patrakę. Aš vairuodamas su protu mėgaujuosi važiavimu, laisve ir vėju“, – įsitikinęs Kauno meras.

Aistra motociklams V.Matijošaitis užkrėtė ir savo širdies draugę „Vičiūnų“ įmonių grupės Produktų vystymo skyriaus vadovę Loretą Stonkienę (44 m.).

Ekstremalius išbandymus mėgstanti moteris ant nuosavo „Harley-Davidson“ šįmet kol kas nesėdo. Dėl praėjusią žiemą slidinėjant Austrijos Alpėse patirtos kairės kojos traumos, kurios metu plyšo kryžminiai raiščiai, moteriai buvo atlikta operacija, ji kurį laiką vaikščiojo su įtvaru ir ramentu.

Šiuo metu įtvaras nuimtas, tačiau koja dar nėra visai sugijusi, todėl vairuoti motociklą būtų pavojinga.

„Tikiuosi, kad maždaug po mėnesio jau galėsiu sėsti ant motociklo ir vėl pajusti važiavimo malonumą“, – kalbėjo moteris, prie motociklo vairo pirmąkart sėdusi pernai vasarą, kai tik gavo teisę jį vairuoti.

Pernykštės L.Stonkienės kelionės šia transporto priemone nebuvo labai tolimos. Ji važinėjo po Lietuvos pajūrį ir Kauną.

„Sėdint ant motociklo smagu pajusti daugiau gamtos kvapų, o žaluma ir kitais įstabiais vaizdais gėrėtis galima ne per stiklą. Tačiau svarbiausia, kad važiavimas motociklu teikia gerų emocijų, kelia nuotaiką, didina adrenalino kiekį kraujyje“, – sakė L.Stonkienė, ateityje ketinanti įsilieti į užkietėjusių motociklininkų gretas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.