A.Jagelavičiūtė apie olimpinę aprangą: „Kas per nesusipratimas?“

Antradienį sportininkai pristatė Lietuvos olimpinei rinktinei „Audimo“ sukurtą ir pagamintą kolekciją „Rio 2016“, įkvėptą Lietuvos vaizdų iš paukščio skrydžio.

Agnė Jagelavičiūtė negailėjo kritikos olimpinei aprangai.<br>Lrytas.lt montažas
Agnė Jagelavičiūtė negailėjo kritikos olimpinei aprangai.<br>Lrytas.lt montažas
Aleksandras Pogrebnojus.<br>T.Bauro nuotr.
Aleksandras Pogrebnojus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 4:19 PM, atnaujinta May 27, 2017, 1:56 PM

Olimpinei rinktinei skirtoje aprangos kolekcijoje dominuoja žalia, mėlyna ir balta spalvos. Kaip sakė aprangą kūrę dizaineriai, juos įkvėpė kopų, Baltijos jūros, ežerų ir miškų spalvos. Drabužius pristatę sportininkai gyrė dizainą, bet viešojoje erdvėje pasigirdo ir ne tokių gerų atsiliepimų.

Ne vieną drabužių kūrėją viešai sukritikavęs dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir šįkart negailėjo kritikos: „Gamintojai sako, kad juos įkvėpė Lietuva iš paukščio skrydžio... Visų pirma, reikėtų pasitikslinti, koks paukštis taip Lietuvą pamatė ir ar ne pavargęs buvo po ilgos kelionės, kai iš šiltų kraštų į Tėvynę skrido? Kirba įtarimas, kad vargšas paukščiukas labai sirgo (paukščių maru ar dar kokia baisia liga), nes matosi, kad nabagas – daltonikas, tik taip galiu paaiškinti šią įstabią spalvų paletę ir jų derinius...

Na labai tikiuosi, kad su paukščiuku bus viskas gerai ir per vasarą atsimaitins, atsigaus ir kitą kartą skrisdamas žiemoti iš aukštybių pamatys savo Tėvynę ne depresyvią, o spalvotą ir optimistišką!“

Stilistė Agnė Jagelavičiūtė pritarė A.Pogrebnojui. Stilistė patikino, kad išvydusi olimpiečių aprangą iš pradžių pamanė, kad visa tai – tik pokštas.

„Kiek spalvų, koks jų derėjimas, kokia dinamika? Juostos, šriftai, brūkšneliai, marginimai, emblema, prieštaraujanti primityviausioms dizaino taisyklėms... Kas čia per nesusipratimas?“ – klausė A.Jagelavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.