Celiulitas neaplenkia ir Holivudo gražuolių. Kaip su juo kovoti?

Viena gražiausių Holivudo aktorių Jessica Alba (35 m.) nešioja 34 dydžio drabužius, tačiau nėra patenkinta savo kūnu, rašo žurnalas „Stilius“.

Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Naomi Watts.<br>ViDA Press nuotr.
Uma Thurman.<br>ViDA Press nuotr.
Uma Thurman.<br>ViDA Press nuotr.
Uma Thurman.<br>ViDA Press nuotr.
Uma Thurman.<br>ViDA Press nuotr.
Jessica Alba.<br>ViDA Press nuotr.
Jessica Alba.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-05-25 11:32, atnaujinta 2017-05-24 08:07

Aktorė prisipažino, kad jos kūną „puošia“ strijos, celiulitas, o ant juosmens – gelbėjimo ratu vadinamas riebaliukų sluoksnis.

„Mano kūnas nebėra toks, koks buvo keturiolikos. Reikia su tuo susitaikyti. Kuo mažiau turime nerealių idealų, tuo laimingesni esame“, – sakė ji.

Dviejų vaikų mama prisipažįsta, kad daryti fizinius pratimus jai per daug nuobodu, todėl sunkiai prisiverčia sportuoti.

Tad kokios kitos priemonės gali padėti jai ir kitoms moterims sumažinti celiulitą?

Dėl celiulito gali būti kaltas padidėjęs hormonų estrogenų kiekis. Jie padeda sulaikyti skysčius ir sudaro palankias sąlygas riebaliniam audiniui padidėti.

Pirmiausia reikėtų vartoti pakankamai vitamino C. Jis stiprina jungiamųjų audinių gijas ir sudaro sąlygas riebalams sudeginti. Dėl to apelsinai, citrinos, aitriosios paprikos ir kiviai – būtina valgiaraščio dalis. Iš organizmo pašalinti šlakus padės vitaminas B6 (žuvis, jautiena, sėlenos) ir vitaminas E (aliejus, kiaušinio trynys, riešutai).

Riebalų deginimo procesą aktyvina masažas. Jį galima pasidaryti pačioms, tereikia turėti masažines pirštines, šepetį ar kempinę. Odą reikia masažuoti apskritiminiais judesiais širdies kryptimi. Masažą galima daryti ir maudantis po dušu.

Tepant kūną kremu lengvi odos gnybtelėjimai taip pat pagerina jos elastingumą.

Nepamirškite, kad dietos veikiau pakenks nei padės atsikratyti celiulito, mat svoris dažnai tai krinta, tai vėl priauga, todėl „apelsinų žievelių“ gali atsirasti tik daugiau.

Tačiau yra paprastų ir efektyvių priemonių celiulitui mažinti. Štai kad ir kava bei arbata. Jos iš organizmo šalina skysčių perteklių ir pagerina kraujotaką. Dėl to į daugelio anticeliulitinių kremų sudėtį įeina kofeinas ir taninas. Anticeliulitiniai kremai suaktyvina ląstelėse vykstančią medžiagų apykaitą ir cheminius procesus. Tačiau problemines kūno vietas kremu reikia tepti ne mažiau kaip dvi savaites – rytą ir vakarą.

Alternatyvi kovos su celiulitu priemonė – kūno šveitimas kavos tirščiais. 5 valgomuosius šaukštus kavos tirščių reikia sumaišyti su 3 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Šia mase reikia masažuoti problemines kūno vietas 5–7 minutes, po to nuplauti šiltu vandeniu.

Liaudies medicina siūlo į kovą pasitelkti ir asiūklius. Juose yra rūgšties, padedančios iš organizmo šalinti šlakus.

Receptas: 3 valgomuosius šaukštus džiovintų asiūklių užpilkite ketvirtadaliu litro verdančio vandens ir palaikykite 10 minučių. Į nuovirą įdėkite pusę paketėlio augalinės kilmės želatinos. Atšalusia želė pavidalo mase tepkite problemines kūno vietas ir uždenkite permatoma plėvele. Palaikiusios 10–15 minučių nuplaukite šaltoku vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.