Planas nuotakoms: ką, kada ir kaip daryti?

Vestuvių diena amžinai liks ne tik jūsų atmintyje. Ją dar ilgai prisimins visi šventės svečiai. Per šią šventę dėmesio centre – nuotaka, tad patariame, kaip spindėti ir būti nepriekaištingai gražiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Olga Vasilevičė („Lietuvos rytas“)

Jun 4, 2016, 2:03 PM, atnaujinta May 23, 2017, 1:20 AM

Turėdama daug patirties darbe su nuotakomis, jaunikiais ir jaunųjų mamomis grožio specialistė Olga Vasilevičė sukūrė grožio programų planą jauniesiems, kad jiems būtų lengviau pasiruošti svarbiausiai gyvenimo šventei.

Trys mėnesiai iki šventės. Kad pabrėžtumėte savo išskirtinį stilių, daug dėmesio reikia skirti vestuviniam makiažui ir šukuosenai.

Vestuvinė šukuosena. Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad šukuosena stilistiškai turėtų derėti prie vestuvinės suknelės. Pavyzdžiui, jeigu jūsų suknelė griežtų formų ar kukli, jums tiks šukuosena su pynimais ir aksesuarais. Ir atvirkščiai: jeigu jūsų suknelė su nėriniais, įdomiomis detalėmis, siuvinėjimais arba blizgučiais, prie jos tinka paprasta šukuosena su neryškiais papuošalais. Net ir vestuvių dieną reikia išlaikyti įvaizdžio pusiausvyrą.

Šukuoseną kirpėja turėtų parinkti pagal veido tipą: apvaliam veidui tinka aukštesnė šukuosena, įstrižas sklastymas. Tokios šukuosenos tiks ir žemo ūgio nuotakoms. Griežtų linijų veidą geriau sušvelninti krintančiomis garbanomis. Ovaliam veidui tinka įvairaus pobūdžio šukuosenos, tokiu atveju renkamasi pagal nuotakos skonį.

Nemažai priklauso ir nuo plaukų spalvos – ant šviesių plaukų įspūdingai atrodo smulkios detalės su įvairiais pynimais, o tamsiaplaukėms patartina išsirinkti šukuoseną su išsiskiriančiomis didelėmis detalėmis, nes smulkios gali susilieti su plaukais. Be to, tamsius plaukus labai gražiai papuoš aksesuarai su perlais, „Swarovski“ kristalais ir šviesesnių atspalvių gėlėmis.

Vestuvinis makiažas. Jį reikia atlikti atsižvelgiant į spalvinį nuotakos odos tipą, individualias veido savybes. Makiažas turi harmoningai derėti prie vestuvių atributikos: suknelės, aksesuarų, manikiūro, puokštės, vestuvių tematikos, atitikti nuotakos charakterį ir pateisinti jos lūkesčius.

Makiažas turi gerai atrodyti rytą, vakare ir nuotraukose, tad jis turi būti tarsi aukso vidurys tarp labai šviesaus dieninio ir į akis krintančio vakarinio. Makiažas turi būti matomas, nes blykstė apšvies jo dalį, taip pat jis turėtų būti matinis, kad nuotraukose veidas neblizgėtų. Ir, aišku, makiažas turi koreguoti – slėpti smulkius odos trūkumus ir pabrėžti veido privalumus.

Vestuvinis makiažas gali drąsiai akcentuoti akis arba lūpas. Svarbu, kad viskas būtų suderinta. Pavyzdžiui, raudonos lūpos derėtų prie raudonų rožių puokštėje ir panašiai.

Kosmetika vestuviniam makiažui turi būti ilgai išliekanti ir kokybiška, tad jeigu nenorite per savo vestuves galvoti apie subėgusius šešėlius ir blizgantį veidą, nerizikuokite svarbiausia gyvenimo diena ir patikėkite savo išvaizdą profesionalui.

Du mėnesiai iki šventės. Pasirūpinkite savo kūnu iš vidaus ir išorės. Čia jums padės ne mažiau ir ne daugiau kaip 2 litrai vandens per dieną. Lengvas maistas 5 kartus per dieną ir nesunkių fizinių pratimų kompleksas rytais bei vakarais. Rekomenduojama pradėti vieną kartą per savaitę lankyti pirtį arba sauną. Jei turite galimybių, išbandykite 10 procedūrų limfodrenažinio masažo kursą.

3 savaitės iki šventės. Užsirašykite į veido valymo procedūrą. Švari oda geriau kvėpuoja ir tampa imlesnė veido priežiūros priemonėms. Tad per vestuves veidas atrodys švytintis ir pailsėjęs.

10 dienų iki šventės. Eikite pas kirpėją ir vizažistą. Šiame etape reikėtų atnaujinti kirpimą ir galutinai apsispręsti dėl šukuosenos ir makiažo vestuvių dieną.

5 dienos iki šventės. Jei dažotės plaukus, pats laikas atnaujinti jų spalvą. Tiesa, šiame etape keisti plaukų spalvos nepatartina.

2–3 dienos iki šventės. Pakoreguokite ir paryškinkite antakius, pasirūpinkite blakstienomis (jeigu nešiojate priaugintas, blakstienas papildykite, tačiau jei anksčiau to nedarėte – nerizikuokite, nes gali būti nenuspėjama organizmo reakcija). Taip pat šios dienos gali būti skiriamos depiliacijai.

1–2 dienos iki šventės. Patartina apsilankyti masažo kabinete ir pasidaryti viso kūno šveitimo procedūrą. Taip pat reikėtų pasirūpinti savo veidu: rekomenduojame lengvą šveitimą bei grožio ir skaistinamąją kaukes (šios procedūros neturi būti naujos jūsų veidui, antraip galite sulaukti atvirkštinės odos reakcijos). Šią dieną pasirūpinkite vestuviniu manikiūru ir pedikiūru.

Paskutinę dieną stenkitės nevalgyti nieko labai sūraus, riebaus ir nevartoti daug alkoholio, kad vestuvių rytą atrodytumėte sveikai, žvaliai ir išvengtumėte veido odos problemų. Prieš eidama miegoti suvilgykite lūpas balzamu, kad bet kurie jūsų pasirinkti lūpų dažai atrodytų tobulai vestuvių dieną.

Svarbiausia nepamiršti, kad graži nuotaka – pirmiausia pailsėjusi ir rami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.